Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Matkavinkit

Tällainen matkakohde on Israel – vinkit matkaajille

17.2.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Tällainen matkakohde on Israel – vinkit matkaajille

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katja / Historia de Viajes 18.2.2019 at 16:29

  Tämä oli erittäin hyvä tietopaketti! Me oltiin aivan ihmeissämme lentokentällä, kun tätä syyniä ei tapahtunut missään vaiheessa. Saapuessa oltiin 2 minuutissa ulkona ja meille vaan heilautettiin kättä esim laukun läpivalaisun kohdalla ja poistuttaessa maasta vaikka jono oli pitkä ei meiltä kysytty muuta kuin kuka pakkasi laukun ja toivotettiin mukavaa kotimatkaa. Turvatarkastuksessakin heilautettiin vaan kättä kun aloin ottaa läppäriä esille… Näinkin siis joskus! Israel on kyllä niin kiva kohde ja paljon mainettaan parempi!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 23.2.2019 at 14:22

   Kiitos Katja, kiva kuulla! Ja hienoa, että teillä sujui lentokenttämuodollisuudet noin mukavasti. Ei meilläkään kovin paha ollut, olin odottanut jopa pahempaa. Mutta varmaan riippuu myös siitä, millaisella porukalla maahan saapuu, että miten tarkasti syynätään. Ennakkoon luin, että varsinkin yksin matkustavat naiset joutuvat helposti todella tarkkoihin kuulusteluihin sun muihin. Sen takia lensimmekin kaverin kanssa samoilla lennoilla, vaikka hän asuukin Tukholmassa. Jos olisimme lentäneet eri lennoilla ja saapuneet maahan yksinään reissaavien naisten oloisena, emme varmastikaan olisi päässeet noin vähällä.

 • Reply Iida In Translation 18.2.2019 at 17:52

  Hyvä ja kattava tietopaketti! :) Kiva kuulla, että Israel osoittautui mainettaan paremmaksi.

  Olen ollut Israelissa ja Betlehemissä joskus lapsena, olisi kiva virkistää muistoja jonain päivänä :) Tuo aikaero on hyvä pointti, mikä tuppaa itseltä välillä unohtumaan.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 23.2.2019 at 14:24

   Kiitos Iida! Israel todellakin yllätti positiivisesti, ja toivottavasti yllättää myös mahdollisimman monet muut matkailijat :)

   Israeliin kannattaa kyllä tehdä uusi reissu, se oli niin kiehtova maa. Ainakin tällä hetkellä sinne on tarjolla varsin edullisia lentoja. Itsekin yllätyin tuosta aikaerosta tai siis sen puutteesta. Olin varma, että se olisi tunti tai pari eri kuin Suomessa, mutta mukavampi näin!

 • Reply Asko Leppilampi 18.2.2019 at 22:15

  Näin on hyvä! Kiitos!

 • Reply Tanja 19.2.2019 at 20:39

  Mieleen on jäänyt mm. postitoimistokokemukseni Länsi-Jerusalemin laidalta: arabeille ja juutalaisille & ulkomaalaisille oli eri jonot. Jälkimmäiset palveltiin aina ensin. Arabit odottivat vaikka koko päivän – jos saivat lainkaan palvelua. Jos ikinä liikut arabien kanssa esim. länsirannalla, voivat israelilaiset sotilaat ”ihan huvikseen” tähtäillä uzeillaan (konekivääri) esim. edellä ajavasta autosta. Samoin Jerusalemin vanhassa kaupungissa sotilaat saattoivat pysäytellä ”ihan vitsillä” käskevään sävyyn. Jos arabimaiden oleskelulupia on passissa enemmän kuin muutaman vuoden takaisen Emiraattien matkan verran, niin varaudu turvassa mm. riisuutumaan alusvaatteillesi ja siihen, että mustekynätkin avataan. Olen työskennellyt maassa kahdesti – tosin melko kauan sitten. Asiat ovat kuitenkin menneet vain huonompaan päin. Jos ikinä noille nurkille lähdet, niin suosittelen tutustumaan myös siihen toiseen ( palestiinalaiseen) todellisuuteen. Turistibussistahan siitä ei näe kuin korkeintaan apartheid-muurin – ja ilmeisesti nyt myös sen jaetun moottoritien…

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 23.2.2019 at 14:30

   Israel näyttäytyy varmasti hyvin erilaisena kohteena turisteille kuin paikallisille, varsinkin arabeille. Tuollainen uskontojen mukaan jaottelu ja erottalu tuntuu itsestä niin vieraalta, sillä Suomessa hyvin harvassa tilanteessa uskonnot ja varsinkin tietyn henkilön mahdollinen uskonto tulevat edes esille saati vaikuttavat mihinkään. Olen tosiaan kuullut noista varsin intensiivisistä turvatarkastuksista sun muista Israeliin liittyen, mutta onneksi Arabiemiraattien leima passissa ei saanut aikaan muuta kuin muutaman tuiman kysymyksen. Israeliin pitää kyllä joskus pyrkiä tutustumaan paremmin, nyt ensimmäisellä reissulla turistibussi oli varsin näppärä tapa tutustua moneen kohteeseen lyhyen ajan puitteissa. Toivottavasti ensi kerralla ehtii enemmän!

 • Reply Laura 22.5.2019 at 22:03

  Hei, kiitos hyvästä tietopaketista!
  Kannattaako Israeliin mennessä varata majoitus etukäteen Suomesta? Ollaan lähdössä syksyllä omatoimimatkalle ja vuokrataan perillä auto., joten liikumme paljon ja tuskin kahta yötä pitempään ollaan samassa paikassa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 25.5.2019 at 19:17

   Moi! Kiva kuulla, että postauksesta on ollut hyötyä. En osaa antaa mitään kiveenhakattua vastausta kysymykseesi. Kuitenkin sen verran osaan sanoa, että Israel on aika hintava maa, varsinkin majoituksen suhteen. Varmasti edullisimmat majapaikat varataan ensin. Jos hinnalla ei ole niin väliä, silloin tuskin ainakaan kaikkia majoituksia kannattaa varata etukäteen. Mutta jos ei halua maksaa ylimääräistä, silloin kannattaa miettiä majoitusten ennakkoon varaamista. Ja ainakin ensimmäisen yön majoitus kannattaa olla varattuna, sitä saatetaan kysyä maahan tullessa.

  Leave a Reply