Suomen suurin matkablogiyhteisö
Maailman ympäri Pohdinnat

Vuosi sitten lähdin maailmanympärimatkalle – mietteitä matkasta

14.1.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Vuosi sitten lähdin maailmanympärimatkalle – mietteitä matkasta

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply J 14.1.2019 at 18:55

  Vaikken itse suunnittelekaan maailmanympärysmatkaa, niin oli ihanaa lukea matkastasi ja sen suunnittelusta :) Erityisesti siksi, että olen itse pienipalkkaisessa työssä ja rakastan matkustelua. Pisin reissuni on ollut 3kk, jonka mahdollisti 1,5v säästäminen ja työsuhteen päättyminen (joka tarkoitti sitä, että piti säästää muuhunkin kuin itse matkaan) Tuntuu, että suurin osa matkabloggaajista ja matkavideoiden tekijöistä on itseäni varakkaampia ja siksi koen heihin samaistumisen vaikeaksi. Toinen ääripää on nämä nykyajan nomadit, joista osa on koko ajan matkalla ja osa käy vaan kotimaassaan tekemässä töitä.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 15.1.2019 at 21:16

   Kiitos! Tosi kiva kuulla, että näitä juttuja on ollut mukava lukea :) Noista muiden bloggaajien ja vloggaajien tuloista en sen enempää tiedä. Toki varmasti joukossa on myös hyvin toimeentulevia, mutta uskoakseni myös paljon niitä, jotka vain käyttävät kaiken mahdollisen rahansa matkailuun. Yritän puhua raha-asioista mahdollisimman avoimesti murtaakseni myyttiä siitä, että matkailu on automaattisesti kallista ja pidempiin matkoihin pitäisi saada lottovoitto. Enemmänkin kyse on kuitenkin siitä, että on valmis tekemään pieniä satsauksia ja kompromisseja ja luopumaan ainakin hetkeksi jostain, jotta voi saavuttaa unelmansa.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 15.1.2019 at 21:31

  Et kirjoittanut juttuja turhaan, niitä on ollut kiva lukea. Tuollainen matka olisi hienoa tehdä mutta en tiedä miten selviäisin tuosta säästämisestä :) Vaikka en mikään tuhlaajaluonne olekaan niin liian tiukat säästökuurit hirvittää. Matkakohteet sulla on olleet sellaiset, jotka kuuluisivat myös omalle reitille jos maailmanympäri lähtisin. Argentiinalle antaisin enemmän aikaa ja lisäisin mukaan ripauksen Aasiaa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 23.1.2019 at 19:22

   Kiva kuulla, että juttuja on ollut kiva lukea! Säästäminen onnistuu varmasti, kun vaan löytää tarpeeksi inspiroivan syyn säästää. Eikä kaikkien onneksi tarvitse säästää yhtä kamalalla tahdilla kuin mitä itse tein, kertyy se raha tilille pidemmässäkin juoksussa :) Argentiinalle olisin mielelläni antanut enemmän aikaa, mutta toisaalta tuolla aikataululla se olisi sitten tarkoittanut jostain muusta luopumista tai vähentämistä. No, onpahan taas lisää syitä palata Etelä-Amerikkaan. Aasiassa olisin halunnut käydä, jos aikaa olisi ollut enemmän. Mutta mielestäni Suomesta pääsee edullisemmin Aasiaan kuin Etelä-Amerikkaan, joten sillä perusteella juuri Aasia tippui reittisuunnitelmista – sinne on helppo lähteä muutenkin :)

  Leave a Reply