Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Maailman ympäri Pohjois-Amerikka

Conanin nauhoituksia katsomassa Los Angelesissa

21.6.2018

USA on TV-viihteen tuottamisen luvattu maa ja siellä ollessaan kannattaakin hyödyntää mahdollisuutta käydä katsomassa jonkun kiinnostavan TV-ohjelman nauhoituksia. Ennen USA:n reissuamme kaverini Raija keksi, että voisimme käydä katsomassa Conanin nauhoituksia Los Angelesissa ollessamme ja olimme varsin onnekkaita saadessamme liput ja päästessämme katsomaan, kuinka jakso Conania syntyy!

Koska päivä oli varsin hauska, vaikka venyi kaikkine odotuksineen aika pitkäksi, haluankin jakaa vinkit siitä, kuinka Conania pääsee katsomaan, jos Los Angelesin suunnalla reissaa.

Mistä Conan-lippuja saa ja paljonko ne maksavat?

Ensiksi ne mahtavat uutiset – Conanin liput eivät maksa mitään! Kannattaa siis yrittää saada liput nauhoituksiin jo ihan tästä ilosta. Koska liput ovat maksuttomia, niitä ei tietenkään voi ostaa mistään. Mutta netistä, teamcoco.comista, voi käydä toivomassa itselleen ja mahdolliselle seuralleen lippuja tulevien viikkojen tai päiväen nauhoituksiin.

Voit valita vain yhden päivän kalenterista, mille toivot haluamasi määrän lippuja. Kannattaa huomioida, että ohjelmaa nauhoitetaan ainoastaan maanantaista torstaisin, eikä ihan joka viikolla.

Kun olet tehnyt lipputoivomuksen netissä, saat sähköpostin, jos toiveesi on hyväksytty. Mutta. Koska liput ovat ilmaisia, show ylibuukkaa yleisöään jonkun verran, sillä kaikki sähköpostin saaneet eivät aina ilmesty paikalle. Eli se, että saat sähköpostin, ei vielä 100% varmuudella takaa sitä, että varmasti pääset myös katsomaan nauhoituksia. 

Miten voin varmistaa, että pääsen katsomaan nauhoituksia?

Kun olet saanut sähköpostin, saat sillä oikeuden päästä jonottamaan varsinaisia nauhoituksiin oikeuttavia lippuja. Lippuja mennään jonottamaan samana päivänä kuin nauhoituksetkin ovat. Saamassamme sähköpostissa ei ollut mitään tietoa siitä, mihin aikaan lippuja voi mennä jonottamaan, ainoastaan se, milloin viimeistään pitäisi olla paikalla.

Pienen googlettelun tuloksena törmäsin hyviin, englanninkielisiin ohjeisiin, joiden mukaan toimimme lippuja jonottaessamme. Ohjeissa sanottiin, että kannattaa olla paikalla hyvissä ajoin, noin kello 12.30.

Tällaiselta odotusalue näytti

Jee, saatiin kuva Conanin kanssa :D

Meidän hostellilta meni paikan lähelle yksi bussi, joka kulki kerran tunnissa. Koska ei oltu varmoja, onko siellä netissä neuvottuun kellonaikaan jo täysi kuhina päällä, päätettiin pelata varman päälle ja hypätä aiempaan bussiin. Oltiin paikalla jo ennen kahtatoista, mikä oli aivan riittävästi: paikalla oli ehkä hieman yli toistakymmentä ihmistä ennen meitä.

Varsinaisia lippuja odotellaan yhdessä Warner Bros Studioiden parkkihallissa, joka on varsin viileä paikka. Jonottamaan päästäkseen pitää olla mukana sähköpostitse saatu lippuvahvistus sekä henkkarit. Meillä oli mukana passit ja ne oli ainakin ok. Alueelle tullessa laukut tutkitaan ja jokainen kävelee metallinpaljastimen läpi. Käteensä saa leiman sitä varten, jos ja kun haluaa poistua odotusalueelta vaikka vessaan.

Myynnissä oli erilaisia Conan-tuotteita

Odotusalueella on pitkiä metallipenkkejä, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä. Niillä sitten istutaan ja odotellaan tulevaa. Kannattaa ottaa lämmintä vaatetta mukaan, samoin kuin jotain syötävää ja juotavaa. Me odoteltiin melkein kaksi tuntia, ennen kuin varsinaisia lippuja alettiin jakaa. Jos evästä tai juotavaa tarvitsee, on alueen vieressä pari automaattia. Lisäksi vessat löytyvät kerrosta alempaa. Jos taas haluaa ostaa Conan-tuotteita, niitä myydään odotusalueella

Noin kello 13.30 paikalle tuli henkilökuntaa, joka alkoi jakaa lippuja nauhoituksiin. Liput jaetaan saapumisjärjestyksessä, joten homma toimi varsin reilusti ja organisoidusti. Tässä vaiheessa pitää vielä esittää saamansa sähköposti. Kun on saanut lipun ja ryhmänumeron, saa halutessaan poistua hetkeksi alueelta.

Jee, liput on meidän!

Me käytettiin tätä aikaa hyödyksi ja käytiin syömässä. Meillä oli aikaa noin 1,5 tuntia ennen kuin alueelle piti palata. Kovin kauas me ei ehditty ilman autoa, mutta ehdimme tuossa ajassa kävellä West Riverside Drivelle, josta löytyi paljon erilaisia pikaruokaravintoloita (käykää Chipotlessa, terveisin kaksi sen fanityttöä!), joten syödä ehtii juuri passelisti ja kävellä takaisin parkkihalliin, jossa piti olla paikalla kello 15.15 mennessä.

Tässä reittiehdotus, minne suuntaan kannattaa lähteä etsimään ruokaa.

Millaista Conanin nauhoituksissa on?

Parkkihalliin kannattaa palata ajoissa takaisin, sillä ensimmäisiä ryhmiä alettiin kuuluttaa siirtymään studioille varsin pian siitä, kun oli suotava olla takaisin. Porukkaa kutsuttiin jonoihin ryhmänumeron mukaan, joten numero on hyvä pitää tallessa. Sen jälkeen matka taitetaan amerikkalaisen tehokkaasti pienissä ryhmissä, hyvin tarkkaan ohjeistettuna kohti studiota, jossa Conania nauhoitetaan.

Kävelymatkaa kertyy ehkä 1,5 kilometrin verran ja se kulkee läpi ison studioalueen. Matkan aikana bongasin kahden suosikkisarjani, Frendien ja The Big Bang Theoryn studiot, mistä olin varsin innoissani!

Conanin nauhoituksissa väkeä ohjataan tehokkaasti istumaan ympäri katsomon. Meitä onnisti ja päästiin tosi hyville paikoille, lähes keskelle ja kolmanteen riviin alhaalta katsottuna. Siitä näki esteettömästi ympäriinsä. Saapuessaan kuvia sai ottaa, mutta esimerkiksi Conanin kuvaaminen kiellettiin totaalisesti ja paikalla ollut henkilökunta näytti myös varsin tehokkaasti tarkkailevan sitä, ettei kukaan riko kieltoa.

Näin hyvin meidän istumapaikoilta näki!

Kun yleisö oltiin saatu paikoilleen, meille kerrottiin hieman siitä, mitä tuleman pitää. Amerikkalaiseen tapaan yleisöä kehotettiin olemaan varsin riehakas, äänekäs sekä innostunut. Sitten paikalle tuli koomikko, joka lämmitteli yleisöä tulevaa varten. Lisäksi se valitsi yleisöä lavalle, ja sinne joutuneet joutuivat lopuksi osallistumaan tanssikilpailuun. Itse en olisi kuolemaksenikaan halunnut sinne joutua, joten pidin varsin matalaa profiilia. Varmasti koomikko valitsikin lavalle tyyppejä, jotka näyttivät aktiivisesti sinne haluavan.

Lopulta itse Conan saapui paikalle. Oli huikeaa päästä näkemään kaikki niin läheltä! Huomasi, että Conan on todellinen ammattilainen, show eteni sujuvasti, eikä mokia tullut. Koska istuimme melkein Conania kuvanneen kameran vieressä, siitä pääsi hyvin näkemään sen, miten alkujuonnoissa käytettiin kylttejä, joista Conan luki juttunsa ääneen. Oli hauska kurkistaa hieman niihin kulisseihin, joihin ei kotisohvalta pääse.

Mua vähän harmittaa, ettei oltu Conanin nauhoituksissa jo paria päivää aiemmin, sillä silloin vieraana olisi ollut Kunal Nayyar, yksi The Big Bang Theoryn näyttelijöistä. Me oltiin katsomassa Conania 3.5., jolloin vieraina oli Jenna Elfman, jonka sentään tiesin, sillä katsoin nuorempana innokkaasti Dharma ja Gregiä sekä näyttelijä Rory Scovel ja koomikko Robby Slowik, joista en ollut ennen kuullut, mutta kumpikin oli varsin viihdyttävä.

Nauhoitusten jälkeen sai vielä halutessaan käydä alueen WB Shopissa, jossa olin ihan helisemässä kaiken kivan ympärillä. Sen lisäksi, että siellä oli myynnissä kivoja The Big Bang Theory -tuotteita, se oli myös Potter-fanin aarreaitta. Olen ylpeä siitä, että ostin sieltä vain pari paitaa (sillä jos rahaa ja tilaa olisi ollut, mukaan olisi lähtenyt noin puoli kauppaa…).

Pieni pala WB Shopia!

Vaikka Conanin nauhoituksissa itsessään vierähti vain noin 1,5 tuntia, oli nauhoituksiin osallistuminen melkein koko päivän vievä aktiviteetti. Mutta yhtään ei harmita, oli tosi upeaa päästä katsomaan kuinka Conanin jakso syntyi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan onneaan ja pyytämään lippuja joko Conaniin tai muuhun TV-ohjelmaan tuolla reissatessaan.

Kiitos vielä Raijalle hyvästä ideasta!

Oletko sä koskaan osallistunut jonkin TV-ohjelman nauhoituksiin? 

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 26.6.2018 at 15:21

  Mielenkiintoinen juttu ja hyvät vinkit, joten kiitos näistä :)! Itselläni on tavoitteena päästä Big Bang Theoryn kuvauksiin ennen kuin sekin sarja lopetetaan (kuten toinen suosikkini HIMYM) :P. Tuollainen on varmasti huima kokemus, koska on tottunut näkemään sen kaiken vain telkkarista.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.6.2018 at 20:33

   Kiitos Jerry, kiva kuulla! :) Kokemus oli kyllä todella positiivinen, pitää yrittää jatkossakin tarttua tilaisuuksiin ja koettaa päästä sarjojen kuvauksiin, kun tuolla suunnalla reissaa. Mulla olisi myös tavoitteena tuo Big Bang Theory, toivottavasti meitä molempia onnistaa sen suhteen. HIMYMiä muuten katselin monta kautta, mutta sitten se alkoi mielestäni ajautua niin sivuraiteille ja keskittyä vain Lilyyn ja Marshalliin, että en ole katsonut sen paria viimeistä kautta lainkaan. Ehkä pitäisi yrittää sen kanssa uudelleen.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta 29.6.2018 at 17:45

    Toivotaan tosiaan, että onnistutaan molemmat :)! Itse rakastan HIMYMiä, joten se oli ihan pakko katsoa loppuun asti (enemmän kuin kerran), joten voin suositella ainoastaan hyvin puolueellisesti. Tedin matkan takiahan sarjaa ei kannata katsoa, koska periaatteessa äidin löytyminen käsitellään parissa jaksossa. Sen kuitenkin sanon, että itse suosin vaihtoehtoista loppua sarjalle, sillä se alkuperäinen loppu sai suuren osan faneista, myös minut, raivon partaalle x).

    • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 1.7.2018 at 21:35

     Pitää varmasti antaa HIMYMille joskus uusi mahdollisuus. Jotenkin tuo ns. sivuraiteille eksyminen alkoi aikanaa vaan ärsyttää liikaa. Oon kuullut juttuja tuosta lopusta, että se on saanut suunnilleen kaikki vihaisiksi :D Ehkä juuri senkin takia sarjan loppuun katsominen on jäänyt. Mutta oli sarjassa tosiaan paljon hyvääkin, joten eiköhän se tule joskus kokonaan katsottua :)

 • Reply Kajsa Blom 23.2.2022 at 12:34

  Joo, Tuttu juttu show’n yleisössä. Myöhemmin mummu bongasi mun kuvan iltapäivälehdestä yleisössä punainen paita..

 • Leave a Reply