Suomen suurin matkablogiyhteisö
Maailman ympäri

Maailman ympäri – tavarahankintoja reissua varten

2.1.2018

Vaikka olenkin reissannut viime vuodet varsin minimalistisesti, ainakin mitä tulee matkatavaroiden määrään, en aikonut lähteä maailmanympärimatkalle pelkästään passi ja luottokortti taskussa. Tavoite on roudata tulevien kuukausien aikana maltillinen määrä tavaraa mukana, ja olen viime aikoina tehostanut tavoitettani muutamalla (toivottavasti) tarpeeseen tulevalla täsmähankinnalla.

Uudelleentäytettävät nestepakkaukset

Nämä ovat oikeasti maailman paras löytö pitkään aikaan! Vaaleanpunaiset pakkaukset on täytetty maksimimäärällä nestettä, mintunvihreät ovat tyhjiä. Mutta eivätpä kummatkaan paljoa tilaa vie.

Pakko aloittaa heti tämä postaus suosikkilöydölläni! Olin näistä niin innoissani, että töissä mun työkaveri ihmetteli ääneen, kuinka onnelliselta näytänkään. Lisäksi hehkutin löytöäni suunilleen kaikille, joiden vähääkään arvelen näitä arvostavan. Nimittäin Flying Tigerista löysin joulun alla uudelleentäytettäviä, 90 millilitraa vetäviä nestepakkauksia, jotka eivät tyhjänä vie melkein yhtään tilaa, täytenäkin aika vähän, kiitos niiden näppärän muodon.

Innostuin pakkauksista niin, että ostin näitä kuusi kappaletta. Olin jo hieman murehtinut mukaan otettavaa kosmetiikkaa sun muuta, sillä vaikka niitä saa ostettua myös matkalta, on mulla tietyt luottomerkit, jotka haluan mukaani. Ja purkit ja purnukat, vaikka ne ottaisi kuinka pieninä pakkauksina mukaan, vievät silti sen verran tilaa kuin ne vievät, olivat ne täysiä tai tyhjiä. Paitsi nämä. Korkin irroittamalla pakkaukset pystyy helposti täyttämään ja läppäkorkin avattua sieltä tulee ulos pieni määrä ainetta kerralla. Ja sitä mukaan kun ne tyhjentyvät, sitä vähemmän tilaa ne vievät. Parasta ikinä ❤

Vaatteet järjestykseen pusseilla

Jatketaan Flying Tigerin löydöillä. Vaikka välillä tuntuu että siellä myydään ties mitä kummia turhuuksia, on siellä myös matkailijalle paljon kaikkea potentiaalista kivaa. Löysin sieltä kuvassa olevia pussukoita, jotka hintalapussa olivat meikkipussin nimellä, mutta joita mä aion käyttää vaatteiden säilytykseen.

Isommat pussukat ovat yllättävän suuria, noin 30 x 30 senttiä, musta hieman pienempi. Pusseissa on yhden sivun pituinen vetoketju, materiaali tuntuu hieman kosteutta hylkivältä, vaikka tuskin nämä mitään kaatosadetta pitävät loitolla. Kahmin pusseja jokaisessa värissä mitä löysin, jotta ne erottaa paremmin toisistaan rinkkaa kaivellessa.

Tyhjiöpakkauksia paksummille vaatteille

Jatketaan vaatteiden säilytyksen parissa. Mä tulen reissaamaan hyvin erilaisissa kohteissa, joissa toisissa saattaa olla kesä parhaimmillaan, lämpötilojen huidellessa hellelukemissa. Mutta odotettavissa on ainakin Patagoniassa, ehkä myös osissa Ecuadoria ja Uutta-Seelantia, astetta vilpoisampia lämpötiloja. Patagoniassakin vietän parisen viikkoa, joten muutama lämpimämpi vaatekerta tulee tarpeeseen.

Näitä vaatteita varten sain joululahjaksi Clas Ohlsoneista löytyviä tyhjiöpakkauspusseja. Jos joku muistaa muinaisilta ajoilta Ostos-TV:n mainostaneen samanhenkisiä pussukoita, joiden tyhjentämiseen tarvitsee imurin, niin nämä eivät ole onneksi sellaisia. Näistä saa ilman pois napakasti rullaamalla.

Yllä oleva kuvapari toivottavasti havainnollistaa hyvin sen, kuinka paljon vähemmän tilaa kaksi isoa hupparia viekään ilmat pihalla. Sain näitä pusseja kaksi paketillista, eli yhteensä neljä. Yhdessä pakkauksessa on aina kaksi pussia, yksi 40 x 60 cm ja yksi 50 x 70 cm. Näihin mahtuu jo muutama vaatekappale.

Elektroniikka on bloggaajan paras kaveri

Nykyaikana mukana tuntuu kulkevan varsin paljon erilaista elektroniikkaa, enkä itsekään ole tämän haalimisen kanssa poikkeus. Blogia on tarkoitus pitää myös tien päältä, reissua taltioitua valokuviin ja kuvia saada talteen koneelle ja pilveen.

Uusina tämän saran hankintoina matkaan lähtee USB-paikkaan sopiva muistikortinlukija, sillä reissuläppärissäni ei ole erillistä paikkaa muistikortille, ulkoinen kiintolevy, jonne voi taltioida kuvia matkan varrelta ja saada tilaa muistikorteille, power bank sekä kuvan taka-alalle sysätty selfiekeppi. Power bankia olen kantanut mukanani jo aiemmilla reissuilla, mutta entinen sanoi kesällä itsensä irti, joten nyt mukaan tarttui hieman järeämpi kapistus.

Lisäksi ostin itselleni toisen läppärin! 11-tuumainen MacBook Air tulee toimittamaan reissuläppärin virkaa, sillä se on sen verran pieni ja ihanan kevyt toiseen läppäriini verrattuna, että sitä jaksaa jopa kuljettaa mukana. Tämän ostin käytettynä, sillä en halunnut ottaa mukaan uudenkarheaa konetta. Tämän kanssa toivottavasti bloggaaminen, kuvien käsittely sun muu sujuu saumattomasti matkan varrelta.

Kasa kaikkea muuta hyödyllistä

Joululahjaksi sain myös pieneen tilaan taittuvan, 0,5 litran vetoisen juomapullon. Pieneen tilaan menevien asioiden arvostaja antaa tälle paljon peukkuja! Kuljetan aina vesipulloa mukanani, mutta jos samassa laukussa kulkee myös kamera, lämmin vaate, power bank ja ties mitä, niin on kiva että siinä vaiheessa kun vesipullo on tyhjillään, se ei vie paljoa tilaa. Lisäksi pullossa olevan lenksun avulla sen voi ripustaa roikkumaan vaikka laukun ulkopuolelle! Ne on ne pienet asiat, jotka lisäävät matkaajan onnellisuutta. Kuvassa oikealla otsalamppu, josta pitäisi olla paljon iloa ainakin Uuden-Seelannin leirintäalueilla sekä Patagoniassa. Molempia saa Clas Ohlsonilta.

Viimeisten tarvehankintojen joukkoon mahtuu silkkimakuupussi ja rinkan suojapussi. Mä palelen aina ja kaikkialla, joten silkkimakuupussista uskon oleva mulle paljon iloa, muuallakin kuin Patagoniassa. Rinkan suojapussi toivottavasti suojaa rinkkaa, erityisesti sen hihnoja, lentomatkojen ajan. Silkkimakuupussi löytyi netistä, rinkan suojapusseja Clas Ohlsonilta.

Näiden lisäksi olen hankkinut muutamia uusia vaatteita, mm. teknisen hupparin ja urheilupaitoja sekä geelipohjalliset kenkiin. Myös uuden rinkan ostin. Mulla oli alunperin tavoitteena lähteä matkaan 40-litraisen reppuni kanssa, mutta tulin siihen tulokseen, että se ei tällä kertaa riitä. Tai ehkä saisin juuri ja juuri survottua tavarani siihen, mutta mitään en pystyisi ostelemaan matkan varrelta. Joten päädyin ostamaan 50+10-litraisen rinkan. Sen voisin esitellä myöhemmin, vaikka samalla kun kerron, mitä kaikkea roipetta reissuun lähteekään mukaan.

Mitä sun luottomatkatavaroihin kuuluu?

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net 2.1.2018 at 18:42

  Kaiken maailman rasvat, saippuat ja shampoot tosiaan vie paljon tilaa repussa, joten noi Tigerin nestepakkaukset vaikuttaa ihan täydellisiltä, itsekin kun yritän aina pakata mahdollisimman kevyesti! Eli kiitos vinkistä! Toinen hyväksi todettu tapa karsia kosmetiikkapussin kokoa ja painoa on ostaa palasaippuoita. Olen todennut esim. Lushin palashampoot ja Sebamedin kasvosaippuapalan hyväksi ja ne on niin riittoisia, että jos kyseessä on lyhyempi reissu niin ihan pienikin pala riittää.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 15:20

   Ole hyvä, on ihanaa jos omasta mielestä loistava löytö on muidenkin mielestä hyödyllinen! Tuollaisia pakkauksia pitäisi olla saatavilla enemmänkin. Toki monenlaisia matkakokoisia pakkauksia on myynnissä, mutta nämä ovat kyllä parasta mitä sillä saralla olen nähnyt. Palatuotteet on kyllä hyvä tapa säästää tilaa, varsinkin lyhyillä reissuilla :)

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 2.1.2018 at 20:36

  Nää kosmetiikan tilaihmevinkit tulevat tarpeeseen. Musta tuntuu, että vuosi vuodelta toi repertuaari kasvaa ja painoa tulee purkeista ja purnukoista yhä vaan enemmän. Pakko suunnata Tigeriin. Käteviltä tilansäästäjiltä näyttää myös noi tyhjiöpussit. Tyhmänä kysyn: voiks niitä käyttää uudestaan vai ovatko kertakäyttöisiä?

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 15:26

   Kiva jos näistä on muillekin iloa! Toivottavasti Tigerissa on noita edelleen myynnissä. Noita tyhjiöpusseja voi käyttää useamman kerran, toki vain jos pussi pysyy ehjänä. Huolellisella käytöllä pussien pitäisi kuitenkin olla pitkäikäisiä, mikä on aivan loistavaa :)

   • Reply Jenni / Unelmatrippi 3.1.2018 at 19:34

    Kyllä ne aika hyvin kestävät! Meillä oli juuri noita samoja Clasun tyhjiöpusseja maailmanympärimatkalla, missä niitä veivattiin eestaas sen 8 kuukauden ajan. Yksi alkoi vuotaa, mutta muuten säilyivät kunnossa. Ovat muuten käteviä ihan tavallistenkin vaatteiden säilytykseen, ei pelkästään niiden, joista pitää saada liiat ilmat puristettua pois. Nuo suojaavat tosi hyvin kosteudelta ja lialta ihan kaikkea ja säästävät tilaa kaikkien vaatteiden osalta.

    • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 20:57

     Kiva kuulla käyttökokemuksia noista pusseista! Neljällä pussilla kun lähtee liikkeeseen, niin toivottavasti ainakin mahdollisimman moni kestää koko reissun ajan. Pitää yrittää pitää niistä hyvää huolta, eikä pakkailla niitä kiireessä.

 • Reply Seppo (nimi muutettu) 2.1.2018 at 22:15

  Kuhavakka villi kuhalle.

  T. Kopea Nostaja

  • Reply Seppo (nimi muutettu) 2.1.2018 at 22:19

   Oho, kommentoin väärällä nimellä.

   T. Kalastaja Pekka

   • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 15:27

    Hei Pekka. Tai Seppo. Siskoni pojan kissa on nimeltään Pasi. Pasi kuskaa. Oletko tutustunut VR:n uuteen palveluun nimeltä junat kartalla?

    • Reply Seppo (nimi muutettu) 3.1.2018 at 21:09

     Keula palaa! Kiitos vinkistä, paimentolaiskanojen elämä on kiehtonut minua aina.

 • Reply Anni | Rajatapaukset 3.1.2018 at 15:05

  Arvaa kuka suuntaa seuraavaksi Tigeriin ostelemaan noita nestepakkauksia!
  Toi rullalle menevä vesipullo vaikuttaa myös tosi kätevältä!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 15:31

   Haha kohta Suomen Tigerit on pullollaan villiintyneitä matkabloggaajia :D Ainakin Koskarin Tigerissa oli noita pakkauksia myynnissä!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 3.1.2018 at 16:31

  Erittäin hyvä postaus, lyhyellekin reissulle lähtijälle on näistä iloa. Mulla on vakikäytössä tuo Tigerin musta meikkipussi. Se on tosi kätevä kun ei paina juuri mitään mut vetää hyvin tavaraa. Mulla on ollut se kosmekäytössä ja vetoketjun saumat alkaa purkautua. Mutta käyttöä on ollut jo yli vuoden joten eiköhän se sun reissun yli kestä! Nuo täytettävät nestepussit käyn nappaamassa kans, toimii saletisti paremmin kuin ne kovamuoviset matkapullot. Ostin muuten Lushista palashampoon itselleni, saas nähdä jääkö käyttöön!

  Samoin mulla on kotikäytössä Clas Ohlsonin vakuumipussit. Nekään ei ikuisia ole, mutta ainakin helppokäyttöisiä!

  Ihana seurata sun matkavalmisteluja!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 20:52

   Kiitos Kati! Kiva jos tämä tuntuu hyödylliseltä, sitä silmällä pitäen tätä kirjoittelinkin. Hyviä vinkkejä on aina kiva jakaa ja näistä voi varmasti hyötyä myös lyhyemmillä reissuilla. Nuo Tigerin meikkipussit vaikuttavat kyllä varsin mainioilta. Materiaali on ohut, joten pussukka itsessään ei vie runsaasti tilaa, mutta vaikuttaa myös kestävältä. Toivotaan, että kestää ainakin reissun ajan, ja mukaan lähtee myös ompeluvälineitä ja jesaria, jos ei kestäkään :) Toivottavasti noita nestepakkauksia on edelleen myynnissä! Suomen Tigereissa on kyllä kohta bloggaajien invaasio :D

   Toivon, että ainakin suuri osa noista Clas Ohlsonin pusseista kestää reissun loppuun asti. Yhden-kaksi on ehkä varaa menettää, sillä vaatteetkin saattavat kokea luonnollista poistumaa matkan varrella. Voihan niitä sitten ostaa lisää, jos osoittautuvat todella toimiviksi, mutta kuluvat loppuun tuolla reissulla.

 • Reply Sunna 3.1.2018 at 16:40

  Mulla oli Väli-Amerikassa todella samanoloinen setti, ja kaikki toimi superhyvin. Varsinkin pakkauspussit ja silkkimakuupussit nousivat arvoon arvaamattomaan (jessus että Guatemalan ylängöllä oli öisin KYLYMÄ). Lisäksi sanoisin, että monipuolinen linkkuveitsi tulee tarpeeseen noin 89 kertaa päivässä, ja otsalamppu auttaa, kun pitäisi könytä tropiikin yössä vessaan/korjaamaan sääskiverkon tuhatta reikää. Nuo kosmetiikkapussit pitää kyllä ottaa myös käyttöön.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 20:55

   Kiva kuulla, että tällaisilla varusteilla on pärjännyt ihan tositilanteissa! Huh, muistelen itsekin Perun kylmiä öitä ja kylmiä hostelleja, joten varmasti silkkimakuupussi lämmittää monet kerrat. Mukaan lähtee myös ns. hypotermiapeite, koska sellaisen huomasin nurkissa pyörineen. Lähinnä Patagoniaa ajatellen, mutta ei sitä tiedä milloin tällainen vilukissa sille käyttöä keksii. Linkkuveistä en omista, mutta pitää kaivella äitin kätköjä, jos jostain sellainen löytyisi.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 3.1.2018 at 19:37

  Otsalamppu on ihan ykkönen messiin, samoin nuo vakuumipussit! Mietin noita Tigerin desin vetoisia pulloja, että kauankohan ne kestävät – raportoi ihmeessä sitten aikanaan, säilyivätkö ehjinä miten pitkään (ja vuotivatko korkeista)! Houkuttelevalta vaikuttavat! Mullakin on silkkilakana olemassa, mutta en ole kyllä koskaan sitä käyttänyt. Ehkä vielä jonain päivänä…

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.1.2018 at 21:01

   Kiva kuulla, että tässä on hyviä hankintoja! Raportoin kyllä noista Tigerin pusseista. Olen parisen viikkoa sitten laittanut muutamaan nesteitä koemielessä, ainakin näin kotioloissa pussit ovat pitäneet nesteet sisällään. Toki tien päällä on sitten eri asia, kun pakkaukset vääntyvät, kuluvat ja nirhaantuvat ties minne. Ainakin tuo kovamuovinen suuaukko vaikuttaa olevan napakasti kiinnitetty muuhun pakkaukseen, ja jos nyt jotain pieniä vuotoja tulee, niitä voinee tilkitä jesarilla. Mutta jää nähtäväksi. Voihan olla, että ne ovat kamala farssi ja mulla on parin kuukauden päästä meikkipussi täynnä erilaisia pohjalla lilluvia nesteitä :D

  Leave a Reply