Suomen suurin matkablogiyhteisö
Maailman ympäri Suunnitelmat

2018 – ei pelkästään Uuteen-Seelantiin vaan maailman ympäri!

3.10.2017

Moi! Ja voi apua. Mulla on niin jännittäviä uutisia kerrottavana, etten tiedä miten päin olisin. Mä lähden ensi vuonna maailmanympärimatkalle! En siis pelkästään Uuteen-Seelantiin, mitä aiemmin ehdin vihjailla.

Huh, nyt se on sanottu. Oon halunnut kertoa tästä jo vaikka miten pitkään, mutta nyt homma alkaa olla sen verran hyvin paketissa ja konkreettinen, että uskallan raottaa suunnitelmiani myös teille muille.

Tämä kaikki sai alkunsa siitä, kun viime vuoden kesällä, pitkien ”Voi kun joskus pitäisi lähteä Uuteen-Seelantiin” -haikailujen päätteeksi päätin reissukaverini Assin kanssa, että nyt tehdään oikeasti haikailuista totta. Sovittiin silloin, kesällä 2016, kun homma tuntui vielä todella kaukaiselta, että lähdetään 2017-vuoden lopussa tai seuraavan vuoden alussa. Suunnitelmista vihjailtiin vähän meidän reissukolmikon täydentävälle Ellalle, joka oli myös ajatuksessa heti mukana. Siitä homma sitten lähti, pikku hiljaa konkretisoitumaan ajatuksista ja toiveista oikeaksi reissuksi.

Mutta miten Uudesta-Seelannista tuli maailman ympäri vievä reissu? Siten, että nälkä kasvaa syödessä. Kaikki tietää, että Uusi-Seelanti on kaukana. Niin kaukana, ettei sinne viitsi lähteä ihan pariksi päiväksi. Ja kun sinne asti lähtee, miksei samalla kävisi jossain muuallakin. Siinä lähialueilla.

Sieltähän löytyy vaikka mitä kivaa. Australia, nippu saaria Tyynellämerellä, Havaiji. Pääsiäissaarikin. Siinä aloin sitten miettiä, mitä muuta mahdollista voisin poimia samaan reissuun. Ehkä se Pääsiäissaari aivan oikeasti, Chilessäkin olisi vaikka mitä nähtävää. Ja olisihan se Etelä-Amerikka muutenkin aika kiinnostava. Ja kun noin kauas olisi lähtenyt, ei olisi enää mitään järkeä lentää takaisin Uuteen-Seelantiin ja sieltä hurjan pitkää matkaa Suomeen. Vaan palata kiepauttamalla maapallon ympäri.

Näistä pohdinnoista olen päässyt nyt tähän pisteeseen. Maailmanympärilennot on ostettu. Reissun alku- ja loppupäivä lyöty lukkoon. Äiti valmisteltu siihen, että lähden pitkäksi aikaa maailmalle. Aion olla matkalla 4,5 kuukautta. Paljon enemmän kuin koskaan ennen.

Lähden tammikuun 14. ja palaan toukokuun lopussa. Reissaan yksin ja yhdessä. Sopivasti vuorotellen. Paljon suunnittelua on takana, vielä roppakaupalla myös edessä. Pää ei aina meinaa pysyä mukana siinä, että mä lähden. MÄ OIKEASTI LÄHDEN. Ihan hullua. Ja samalla ihan huikean upeaa! Ja todella jännittävää.

Tässä maailmanympärireissuni pähkinänkuoressa:

AUSTRALIA 2 viikkoa

Aloitan reissuni Australiasta. Lennän Hongkongin kautta, enkä edes ehdi käydä kaupungissa, eli skippaan Aasian kokonaan. Australiaan mulla ei ole vielä mitään varsinaisia suunnitelmia tehtynä. Lennän Sydneyyn, ja varmasti siellä pari ekaa päivää otan vain rennosti ja yritän saada itseni kiinni uusiin aikavyöhykkeisiin. Varmasti jonnekin kaupungista retkeilen, mutta ei vielä hajua minne. Onneksi Australia on niin iso maa, etten voi edes yrittää valloittaa sitä kahdessa viikossa, niin voin ottaa alkureissun lunkisti.

UUSI-SEELANTI 4,5 viikkoa

Uusi-Seelanti on reissun seuraava kohde, ja sinne tulevat mukaan kaverini Assi (joka voisi kirjottaa tänne vieraspostauksen siitä, kuinka Uuden-Seelannin lentoja ei kannata varata…) ja Ella. Assin kanssa saavutaan samaan aikaan, vaikka eri maista, Ella taas liittyy seuraan reilua viikkoa myöhemmin, kun on ensin kilpaillut Suomen parhaan ninjan arvonimestä.

Assin kanssa olisi tarkoitus tutkia parin päivän ajan Aucklandin ympäristöä ja Bay of Islandsia ja sitten lentää Eteläsaarelle Nelsoniin moikkaamaan Assin host-perhettä. Sitten toivottavasti yhytämme Ellan Christchurchista, josta napataan campervan reiluksi kolmeksi viikoksi alle ja lähdetään kiertämään maata! Ensin seikkaillaan Eteläsaarta noin parin viikon ajan, sitten siirrytään noin viikoksi Pohjoissaarelle. En malta odottaa kaikkia maan huikeita luontokohteita.

CHILE JA ARGENTIINA 4,5 viikkoa

Uuden-Seelannin kiertelyn jälkeen sanon heipat matkaseuralleni ja suuntaan yksin Etelä-Amerikkaan. Lennän Chileen, jossa osa kohteista on vielä auki, mutta pari juttua on jo varmistunut. Toinen on Patagonia, jossa seikkailen varmaan parin viikon verran. Haluan käydä Ushuaiassa, ihmettelemässä Argentiinan puoleisia jäätiköitä ja vaikka mitä. Lisäksi olen jo varannut itselleni vaelluksen Torres del Painen W-trekille! Argentiinaa en näillä näkymin aio nähdä kuin Patagonian seutujen verran, Chileä luultavasti taas koluan enemmänkin.

Pääsiäissaari

Tämä on pakko mainita vielä ihan erikseen, sillä tästä olen ehkä kaikkein eniten innoissani! Vaikka tällä reissulla saan toteutettua todella monta unelmaani, Pääsiäissaarella käynti on niistä pitkäikäisin. Muistan jo pienenä lukeneeni tuosta saaresta ja sen mystisistä patsaista. En silloin ymmärtänyt matkailun päälle, enkä varmasti koskaan ajatellut, että siellä voisi käydä, mutta nyt olen menossa neljäksi yöksi. Huh.

ECUADOR 3 viikkoa

Etelä-Amerikan kolmas kohde on Ecuador, jonka valitsin ihan siksi, että haluan myös Galapagossaarille! Sinne onkin varattuna yhdeksän yön risteily. Halvemmaksi olisi tullut varata vasta paikan päältä, mutta ainakin nyt pääsen juuri sellaiselle risteilylle kuin haluan. Missiona on nähdä ainakin kuvassa esiintyvää sinijalkasuulaa, sen hassunväriset jalat on niin somat.

USA 3 viikkoa

Ecuadorin jälkeen lähden ihmettelemään, miltä Trumpin Amerikka näyttää. Ja saan taas reissukaverin (toivottavasti) mukaan. Raija on kovasti lähdössä, olkaa siis töissä ystävällisiä ja antakaa Raijalle kolme viikkoa lomaa, etten mä mökkihöperöidy! Tarkoitus olisi ensin valloittaa parin viikon ajan länsirannikkoa, kaupunkitrioksi on kaavailtu Los Angelesia, San Franciscoa ja Portlandia. Sitten viikoksi New Yorkiin, jossa pääsen juhlimaan synttäreitäni! Synttäripäiväksi olen vähän haaveillut viiden tähden hotellin varaamisesta, koska kerrankos sitä.

PORTUGALI 1 viikko

Reissun lopuksi suuntaan vielä viikoksi Portugaliin ennen paluuta kotiin. Ajattelin, että se olisi sopivan pehmeä lasku kotiinpaluulle: tuttu manner, tutummat aikavyöhykkeet, mutta ei silti vielä ihan koti. Sitä paitsi en ole vielä koskaan Portugalissa käynyt. Haaveissa olisi ainakin Lissabon ja Porto, mutta tälle etapille en ole vielä suonut paljoakaan ajatuksia. Eikä ehkä loppureissulle vielä tarvitsekaan.

Sellainen suunnitelma. Olen ihan täpinöissäni siitä, kuinka paljon unelmakohteitani olen saanut mahdutettua samaan reissuun. Tuntuu, että tammikuuhun on vielä vaikka kuinka pitkä aika, mutta samalla tuntuu myös, että se kiitää kohti huimaa vauhtia.

Tulen varmasti postailemaan ennen reissuun lähtöäni paljon aiheesta. Reissubudjetista, reissun suunnittelusta ja vaikka mistä. Mutta jos sua ihan erityisesti kiinnostaa joku osa-alue, mistä haluaisit kuulla enemmän, niin kerro ihmeessä!

Haluaisin päättää tämän postauksen asiallisesti, mutta en voi koska voi elämä oon niin innoissani! Jos sulla on hyviä vinkkejä mun kohteisiin, otan niitä kiitollisena vastaan. Ja jos haluat tavata mua matkani varrella, niin kerro ihmeessä :)

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.

Postauksen bannerikuva omista arkistoistani, muut kuvat Pixabaysta.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Janni / Lentopelko 3.10.2017 at 15:37

  Kuulostaa ihanalta! Noin pitkässä ajassa ehtii nähdä ja kokea vaikka mitä. Just julkastiin meidänkin blogiin tieto ihanan pitkästä reissusta, 3kk Aasiassa tiedossa. Voin niin samaistua tohon fiilikseen, kun ei ole ihan varma uskaltaako tästä reissusta puhua vai ei, mutta lentojen oston jälkeen kaikki konkretisoitui, ja suunnitelmista teki mieli kailottaa jokaiselle!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:40

   Kiitos! Myös mun mielestä tämä kuulostaa oikein ihanalta :) Kyllä, tuossa ajassa ehtii jo nähdäkin vähän jokaisesta kohteesta, ilman että joutuu juoksemaan paikasta toiseen. Oi, teilläkin on tiedossa kiva reissu! Mulla on sattuneista syistä jäänyt viime aikoina blogien seuraaminen harmittavan vähiin, niin nuokin suunnitelmat on mennyt ohi silmien. Lentojen ostaminen kyllä konkretisoi suunnitelmia. Sen jälkeen oikeasti tuntuu siltä, että on lähdössä!

 • Reply Katja/historiadeviajes 3.10.2017 at 15:45

  No nyt mitkä suunnitelmat! Näähän kaikki on ihan täysin mun unelmkohteita, etenkin uusiseelanti, Chile ja Ecuador. Näistä siis ootan ehdottomasti eniten juttuja. Oon niin onnellinen sun puolesta, että pääset toteuttamaan unelmia! ?

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:43

   No eikö vaan! On kyllä niin mainio reissu tulossa. Omiakin unelmakohteita tässä on joka ikinen paikka. USA on ainoa, missä olen aiemmin käynyt, mutta sielläkin on vielä niin paljon nähtävää. Ja New York on yksi lempikaupungeistani, joten on ihanaa päästä viettämään synttäreitä siellä :) Mäkin oon tosi onnellinen, että oon saanut muutettua unelmat oikeaksi reissuksi. Paljon työtä ja vaivaa se on vaatinut, mutta tärkeiden asioiden eteen pitääkin vähän vaivaa nähdä!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 3.10.2017 at 15:53

  Siistiä! Ja kivan pituiset ajat oot kaikkialla, ehtii oikeasti nähdäkin jotain. :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:44

   No niin on! Kyllä, olen ainakin tällä hetkellä aikatauluun varsin tyytyväinen, ja tietenkin myös kohteisiin :)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 3.10.2017 at 16:12

  Wau, wau ja wau! Tosi hyvältä paketilta kuulostaa kaiken kaikkiaan. Uusi-Seelanti ja Ecuador erityisesti on omallakin haavelistalla. Tulen kyllä seurailemaan sun reissun etenemistä. Ihanaa pitkän matkan odotusta!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:48

   No älä muuta sano! Oon kyllä itsekin enemmän kuin tyytyväinen reissusuunnitelmaan. Uusi-Seelanti ja Ecuador on olleet omalla haavelistallakin varsin pitkään. Ihanaa, että nuo kaukaisemmatkin haaveet toteutuvat pikku hiljaa. Kiitos, odottaminen on samalla ihanaa ja kamalaa. Mutta enemmän silti ihanaa :)

 • Reply Elisa 3.10.2017 at 16:16

  Vau, aika huikea reissu tiedossa! Ihanaa päästä lukemaan enemmänkin just tuosta reissun suunnittelusta jne.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:50

   No niin on, välillä tuntuu vähän uskomattomalta, että oon oikeasti lähdössä! Kiva kuulla, että reissun suunnittelu kiinnostaa. Yritän kirjoitella asiasta mahdollisimman pian enemmän :)

 • Reply Heli / Heli voyage 3.10.2017 at 16:59

  Vau, hieno suunnitelma! Mullakin ensi vuodelle toiveissa muutaman kuukauden mittainen matka, mutta vielä ei ole aika konkreettisille suunnitelmille. Ihanaa kuitenkin inspiroitua toisten suunnitelmista.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:54

   Eikö, itsekin olen niin innoissani suunnitelmistani! Toivottavasti toiveista tulee totta ja pääset itsekin reissuun. Onneksi toiveet ja haaveetkin ovat mukavia, vaikka toki on aina parempaa jos ne saa konkretisoitua. Mutta haaveistahan se hyvän reissun suunnittelu aina lähtee :) Kiva kuulla, jos nämä suunnitelmat inspiroivat. Itsekin saan paljon innostusta muiden suunnitelmista.

 • Reply Hanna/ Ranskatar reissaa 3.10.2017 at 17:39

  Huikea reissusuunnitelma ja ihan mahtavia kohteita! :) Varsinkin Etelä-Amerikan osuutta seuraan mielenkiinnolla! Haha onhan se vaan totta, että Uusi-Seelanti on niin kaukana, että samalla vaivalla kiertää koko maapallon. Laita sähköpostia, jos kaipailet vinkkejä! Pääsiäissaarelle kannattaa pakata ruokaa mukaan, saarella on kallista. Mutta kohtuus kaikessa, eikä sinne kymmentä litraa vettä tarvi raahata eikä kiloa tomaatteja, jotka murskaantuvat laukussa ketsupiksi :D

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 20:59

   Haa, arvasin, että sä oot innoissasi mun suunnitelmista! Teillähän taisi olla muutamia samoja maita omalla maailmanympärireissulla? Etelä-Amerikkaa odotan kyllä innolla. Vajaa pari viikkoa Perussa jätti koko maanosaa kohtaan suuren innostuksen. Ihanaa päästä tutkimaan sitä enemmän! Laitan ehdottomasti sähköpostia jos ja kun tulee mitään kysyttävää. Kiva tietää, että asiantuntija on tavoitettavissa tarpeen tullen :) Sun blogissa on kyllä jo paljon hyviä juttuja mun matkaa ajatellen, sitä on tullut kahlattua viime aikoina ja varmasti siihen vielä monesti palaan. Haha, kuulostaa siltä, että sulla on jotain omia kokemuksia pääsiäissaarelaisesta tomaattiepisodista ;D Mutta hyvä tietää, ettei sinne koko jääkaapillista tarvitse raahata :)

 • Reply Anni | Rajatapaukset 3.10.2017 at 17:46

  No huh mitkä suunnitelmat! :O
  Aivan huikeeta! :D Jään kyllä erittäin kiinnostuneena kuulolle, nyt on niin monta omaakin haavekohdetta mukana!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 21:00

   No eikö! Vähän innostuin :D Teki mieli käydä sulle hihkumassa asiasta siellä kirjallisuuskoulutuksessa, mutta istuit niin kaukana etten jaksanut. ;D

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 3.10.2017 at 17:47

  Oi vitsi, miten mahtavaa! Sulla on upea reissu tulossa! <3 Kiinnostaa kuulla lisää kaikista suunnitelmista, mutta myös ihan käytännönjutuista, varsinkin siitä, mitä sait sovittua työpaikan kanssa. :)

  Ja mullahan alkaa tippua noita Jenkki-juttuja tässä syksyn ja talven mittaan, esim. Los Angelesiin ja San Franciscoon liittyvää kamaa siis tulossa!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 21:05

   No niin on, oon kyllä niin innoissani! Suunnitelmista kirjoittelen pikkuhiljaa, sitten kun ne konkretisoituvat entisestään. Toki paljon tiedän jo nyt, mutta matkassa on vielä suuria kysymysmerkkejä. Kuten tuo, miten saan asiasta sovittua työpaikan kanssa :D Omalta osalta olen jo asiaa edistänyt, mutta vielä en tiedä, mikä päätös asiassa odottaa. No, reissuun lähden joka tapauksessa :)

   Sä oot kyllä tehnyt Jenkki-reissusi just hyvään aikaan ja mainioihin kohteisiin :) Vitsi kun on syyhyttänyt jo vihjailla jotain omista suunnitelmistani, kun oon lukenut teidän reissusuunnitelmia ja noita sun ekoja postauksia USA:sta. Mutta nyt vihdoin :) Kerava-päivän jouduin muuten jättämään välistä, koska meillä oli Uuden-Seelannin suunnittelumiitti samana päivänä. Ymmärrettävästi se meni kaiken muun ohi sillä kertaa.

 • Reply Teea | Curious Feet 3.10.2017 at 18:24

  Nonni, upeeta! Todella kiehtovia paikkoja. Ja oleskeluajatkin kuulostaa just sopivilta. Tulee aika mieletön reissu, mielenkiinnolla ootan sitä, että pääsen lukemaan :). Onnea hienosta päätöksestä lähteä tämmöselle reissulle!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 21:08

   Upeaa, kyllä! Noiden kaikkien kohteiden sovittamisesta samaan reissuun oon kyllä todella iloinen, niin monta paikkaa, joihin olen jo pitkään halunnut. Kiva, jos reissun eteneminen kiinnostaa. Yritän kyllä postailla matkalta mahdollisimman paljon. :) Kiitos, olen kyllä onnellinen siitä, että päätin tehdä unelmistani totta!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 3.10.2017 at 19:01

  Huh, ihan täydellinen plääni. Jo nyt suorastaan janoan sun kokemuksia. Itselle vielä kaukaisena unelmana…. mutta some day!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 21:10

   Huh, todellakin. Ja on kyllä aika bueno suunnitelma omasta mielestäkin. Sulleki tulee varmasti vielä tilaisuus tehdä vastaava reissu. Hyvää kannattaa odottaa! Vaivaa sen eteen pitää toki nähdä, mutta sitten sitä osaa arvostaa entistä enemmän :)

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 3.10.2017 at 20:01

  Tää on mieletöntä! Ihan sanoinkuvaamaton reissu! Ei pysty kommentoimaan. Nyt tulee tosiaan eeppistä, ihan niin kuin lupasit. :D Ihan oikein tehty, kun kerran tuonne asti lähtee, niin sitten kunnolla! Kerrankos sitä eletään! Mitenkähän ihmeessä sä pysyt nahkoissasi loppuvuoden…

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 3.10.2017 at 21:12

   No niin on, ihan hurjaa ja hullua ja mieletöntä! En mäkään oikein meinaa osata kommentoida. Hyvä, että muistakin tämä tuntuu eeppiseltä :D Kyllä, kun kerran on tilaisuus, niin antaa mennä täysillä. Onneksi loppuvuosi pitänee mut sen verran kiireisenä (näkisit mun kolmiosaisen to do -listan :D), että reissua ei ehdi odottaa ja jännittää liikaa. Tai no, ehkä postailen loppuvuodesta jotain mielialapostauksia :D

 • Reply Sofia 3.10.2017 at 21:53

  Ihania suunnitelmia! Tosi innostuneena luin tätä koska mullakin on maailmanympärimatka ensi vuodelle suunnitelmissa, tosin vasta syyspuoliskolle ja aika erilainen kohteiltaan. Mielenkiintoista päästä lukemaan sun reissusuunnittelusta ja kokemuksista! ?

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 4.10.2017 at 22:10

   Kiitos! Ihanaa, että sullakin on suunnitelmissa astetta suurempi reissu. Toivottavasti saat sen toteutettua! Maailmassa riittää niin paljon mielenkiintoisia kohteita, että maailmanympärimatkankin suhteen on vaikka mitä, mistä valita :)

 • Reply Jaana 4.10.2017 at 19:07

  Hei Noora, hienoa että teillaä on kunnolla aikaa kohteissa. Tuo 4,5 viikkoa Uudessa-Seelannissa on hyvä alku. Olen itse asunut Etelä-saarella jokusen vuoden viimeisten 30 vuoden aikana, joten paikka on kyllä tuttu. Kerron mielelläni kohteista yms mikäli haluat ja toki muillekin maasta kiinnostuneille. Aikaeroon tottumiseen saattaa mennä viikkokin joten ekat päivät voivat olla hiukka pöperöisiä. Mielestäni Etelä-saari on Uuden-Seelannin saarista monimuotisempi ja nähtävää ja tekemistä riittää valtavasti. Varoituksen sanana se, että kun siellä kerran käy niin se jää veriin ja sinne haluaa aina uudestaan ja uudestaan.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 4.10.2017 at 22:16

   Moi Jaana! On kyllä kivaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy aikaa useamman viikon verran. Paitsi Portugaliin, mutta se onkin muihin kohteisiin verrattuna sen verran lähellä, että sinne on helppo lähteä uudelleen. Vau, Uudessa-Seelannissa olisi varmasti joskus huikeaa asua. Siten maata ehtisi nähdä entistä enemmän. Kiitos, laitan varmasti sähköpostia, jos jotain kysyttävää tulee :) Olen huomannut, että ainakin mulle on hankalampaa tottua aikaeroon tuohon suuntaan mennessä. Siksi valitsinkin alkuun kohteen, jonka suhteen ei ole mitään suorituspaineita. Uuteen-Seelantiin mennessä ehtii jo solahtaa uuteen aikaan. Eteläsaari vaikuttaa kyllä vielä kiinnostavammalta kuin Pohjoissaari, vaikka kummassakin on paljon mielenkiintoista. Uskon, että Uuteen-Seelantiin haluaa aina uudestaan, kun kerran on sinne päässyt. Mutta ei haittaa, noin upealta kuulostavaan kohteeseen matkustaa mielellään useamman kerran!

 • Reply Johanna / Fin Nomads 5.10.2017 at 00:31

  Wau mikä reissusuunnitelma! Ihan meni kylmät väreet lukiessa :) voin vaan kuvitella, kuinka siistiä on lähteä tuollaiselle maailmanympärysmatkalle. Mekin ollaan nyt Uudessa-Seelannissa ja olishan täältä tosiaan helppo lähteä jatkamaan vaikka Etelä-Amerikkaan, mutta pakko se on mennä pyörähtämään koto-Suomessakin kahden vuoden tauon jälkeen :D reissun päällä aika vierähtää ihan mielettömän äkkiä.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 5.10.2017 at 20:24

   Oho, kylmät väreet on jo aika mahtava saavutus! :) Aika siistiltä ajatus lähdöstä tuntuu. Toki myös jännittävältä ja hurjalta, mutta päällimmäisesti silti todella huikealta. Haha, tuo on ihan hyvä syy jättää menemättä Etelä-Amerikkaan. Mutta onneksi se siellä pysyy, joten sitten kun Suomi alkaa taas tuntua ankealta, voi Etelä-Amerikkaan suunnata vaikka siinä vaiheessa :)

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 29.10.2017 at 19:35

  Luulin jo kommentoineeni tätä, mutta ilmeisesti en ollutkaan. :O Aivan mahtava juttu, upeaa reissua sinulle – seuraan suurella mielenkiinnolla! Lisäsin blogisi ylläpitämääni listaan maailmanympärimatkailua käsittelevistä blogeista: https://www.unelmatrippi.fi/matka-maailman-ympari/muut-blogit/.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 29.10.2017 at 20:20

   Onkohan kommentti kadonnut mystiseen bittiavaruuteen vai mitä. No, ei tästä tekniikasta ikinä tiedä. Kiva kun kommentoit nyt paremmalla onnella :) Kiitos, tätä reissua kyllä odotan valtavasti. Ja kiva kun laitoit mut tuonne listalle. On mun kyllä pitänyt ilmoittaa itseni sille, mutta voit uskoa, että tällä hetkellä mielessä pyörii niin paljon muitakin muistettavia juttuja, että hyvä kun kaikkein pakollisimmat muistaa hoitaa!

  Leave a Reply