Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suunnitelmat

Ensi vuoden suunnitelmat ja satasella reissuun -kokeilu!

19.12.2016

Vuodenvaihteen lähestyminen on luonnollisesti hyvä tekosyy kääntää katse jo ensi vuoteen ja sen mahdollisiin reissuihin. Pikkuisen olenkin jo tulevaa vuotta salaa silmäillyt ja pari matkasuunnitelmaa on sen varalle jo loihdittuna. Mutta mikäpäs olisikaan sen ihanampaa kuin haaveileminen, joten käännetään kollektiivinen katse siihen, miltä mun ensi vuosi saattaa näyttää!

Varmistuneet reissut ensi vuodelle

Madrid

Kun joskus lokakuussa maahan leijaili kolme ensimmäistä tämän talven lumihiutaletta, muhun iski pahempi talviahdistus kuin ehkä koskaan. Lievää ylireagointia kenties. Mutta toisaalta olin juuri sitä ennen palannut kesälämpötiloissa kylpeneistä New Yorkista ja Philadelphiasta, joten kontrasti oli kova. Sopivasti Norwegianilta tuli kriisin keskelle sähköpostilla lentotarjouksia, enkä aikaillut vaan klikkailin itselleni satasella pitkän viikonlopun Espanjan pääkaupungissa tammikuun lopulle. Odotukset reissulta ovat lähinnä se, että siellä olisi vähemmän kylmä kuin Suomessa :D Kaikki muu on plussaa! Mutta sen verran, mitä olen jo vähän vilkuillut kaupungin tarjontaa, spontaanisti napatut lennot eivät harmita yhtään.

Jos sulla on vinkkejä siitä mitä Madridissa tai sen lähiympäristössä kannattaa nähdä ja tehdä, arvostaisin suuresti jos jaat ne kanssani!

Berliini

berliini kirkko

east side gallery

Kriiseilin jo varmaan joulukuun alussa siitä, että pitäisi kohta osata päättää minne haluaa pääsiäisenä, sillä sesonkiaikaan lennot eivät ole halpoja oikeastaan minnekään. Muutamia vaihtoehtoja pyöriteltyäni vähiten kalliiden lentojen kesken arpaonni nappasi Berliinin kohdalla. Syystä että sain lentopisteillä kuitattua menolennon pelkkien verojen hinnalla, joten lysti ei tullut kalliiksi. Tämänkin reissun lennot maksoivat satasen. Berliini on mulle vanha tuttu noin viiden vuoden takaa, kun vietin siellä neljä kesäpäivää. Kaupunki on niin suuri ja monipuolinen, että siitä on vielä paljon näkemättä. Lisäksi päiväreissu lähistölle Potsdamiin tai Puolan puolelle nimihirviökaupunki Szczeciniin kiinnostaisi.

Riika

riika talvi

Toivottavasti huhtikuussa Riika ei näytä tältä!

Mun paluulennolla Berliinistä on vuorokauden mittainen aamusta aamuun -koneenvaihto Riiassa, mikä ei haittaa yhtään! Olen kerran aiemmin käynyt kaupungissa. Silloin oli helmikuu ja pakkasta oli varmasti enemmän kuin mulla ikävuosia. Kylmä oli. Nyt olisi mukavaa nähdä kaupunki astetta vähemmän arktisena ja ehkä jopa tarjeta seikkailla ympäriinsä.

Tallinna

P6251129

Mulle tupsahti äsken postilaatikkoon pari blogin kautta saatua risteilylahjakorttia Tallinnaan. Ajankohtia niille reissuille (koska itsekkäästi voin vaikka käyttää molemmat itse!) ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta pieniä suunnitelmia olisi. Helmikuussa voisin lähteä kaupunkiin katsomaan Sabatonia, kesällä taas Rammsteinia. Tai sitten jotain ihan muuta. Mutta Tallinnaa ensi vuodelle, voi kyllä!

Haavelistalta löytyykin sitten vaikka mitä

Slovenia, jonne haikailin jo tänä vuonna, jäi vielä odottamaan käyntiä. Ehkä ensi vuonna olisi sen aika!

Wales on kovasti alkanut vetää mua puoleensa. Brittein saarista on jo kaikki muut osat käytynä, joten miksei seuraavaksi Walesiin. Snowdonian kansallispuisto kutsuu mua vaeltamaan.

Lontoo. Lontoossa olen käynyt jo monesti, mutta aina kaupungista löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista.

Portugal. Portugaliin ei ihan viitsi lähteä pelkälle minireissulle, koska lentoja ei saa ikinä kovin halvalla ja lentomatkakin on pitkähkö. Ehkä kesälomakohteeksi? Porto kiehtoo mua suuresti.

Italia. En edes osaa nimetä mitä kaikkea haluaisin Italiasta vielä nähdä. Koko maa tuntuu pursuavan mielenkiintoisia, historiallisia ja kiehtovia kolkkia. Ja upeita maisemia.

Moskova. Pietari ihastutti viime kesänä. Moskova on taas ihan oma maailmansa, mutta olisi kiinnostavaa nähdä.

Lisäksi haaveilen taas New Yorkista, talvireissusta Karibialle, Nepalin vuorista, paluusta Islantiin, Lähi-idän eksotiikasta ja Etelä-Amerikasta. Ihan muutamia mainitakseni. Näitä en tosin viitsinyt laittaa ensi vuoden ”realistisiksi” haaveiksi. Olen parin kaverini kanssa alkanut suunnitella pidempää reissua Uuteen-Seelantiin vuoden 2018 alkuun. En halua lähteä noille nurkille vain pariksi viikoksi enkä matti kukkarossa. Siksi ensi vuodesta onkin tulossa rahansäästämisen vuosi.

Toki voisin lopettaa reissaamisen kokonaan vuodeksi ja saada kasaan entistä suuremman potin. Mutta myönnän suoraan, ettei mun psyyke kestäisi vuoden reissuttomuutta. Ainakaan niin, että sen tietää etukäteen. Siksi ensi vuosi reissataan tätä vuotta maltillisemmin, Eurooppa-painotteisesti ja pienellä budjetilla. Onneksi mä oon aina pitänyt Euroopasta!

Lisäksi säästökuurini innoittamana ajattelinkin haastaa itseni satasella reissuun -kokeiluun. Mikä tarkoittaisi sitä, että ensi vuodelle ostamani lennot, laivamatkat tai junaliput ulkomaille eivät saisi maksaa yli sataa euroa. Hinta saisi päättää sen, minne ensi vuonna reissaan. Majoitukset ja muut tuovat toki reissuihin lisäkuluja, mutta yleensä yövyn varsin edullisissa paikoissa jo muutenkin, joten lennot ovat yleensä reissun suurin menoerä. Haaste on nyt heitetty ilmoille. Katsotaan, mitä ensi vuosi tuo sen perusteella tullessaan ja maltanko pysyä asettamassani tavoitteessa!

Miltä sun ensi vuosi näyttää? Onko jo paljon matkasuunnitelmia?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 19.12.2016 at 14:43

  Aika kivoja suunnitelmia sulla, ja hauska idea antaa lentolippujen hintojen päättää, minne meet. :) Oon itsekin miettinyt, että pitäiskö ruveta enemmän tekee äkkilähtötöjä ja hyödyntää lentotarjouksia ja sen mukaan mennä. Mulla ensi vuosi on vielä suurelta osin arvoitusta, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä haittaa!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 19.12.2016 at 21:52

   Joo, mustakin tämä tuntuu vaihteen vuoksi varsin hauskalta. Ei mulla onneksi ole niin kauheasti väliä sillä minne menee. Kunhan menee. Lähiseuduiltakin voi löytyä vaikka mitä helmiä tällä taktiikalla :) Äkkilähtöjä mä en oikein työni puolesta pysty hyödyntämään, mutta hyvissä ajoin tulleita lentotarjouksia kylläkin. Onneksi edes jotain. Joskus on aivan hyvä kun ei ole liikaa matkasuunnitelmia. Se luo tietynlaista vapautta siitä, että voi mennä melkein minne vain!

 • Reply lena 19.12.2016 at 19:45

  Madridissa Malasanan alue oli tosi kiva, sellanen vähän hipsteri täynnä ravintoloita. Meidän paikallinen kaveri suositteli sitä myös. San Miquelin kauppahalli oli vähän pettymys hintojen osalta, ja aika paljon turisteja. Löysin La Latinan metron vierestä markkina-hallin, josta kannattaa ottaa selvää – siellä ei keskviikkona päivällä ollut juuri mitään, mutta voisin kuvitella esim viikonloppuisin olevan ihana vilinä! Hauskaa matkaa. :) Jos sulla ei oo hotellia niin mulla olis tosi hyvä melko edullinen vinkki!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 19.12.2016 at 21:56

   Kiitos oikein mahtavan kuuloisista vinkeistä! Madridissa tuntuu kyllä olevan paljon nähtävää ja fiilisteltävää. Toi Malasana näytti nopean kuvaselailun perusteella varsin mun näköiseltä, sinne tulee varmasti ainakin eksyttyä :) Hotellivinkkiä en valitettavasti tarvitse, majoitus on jo varattuna. Kiitos kumminkin!

 • Reply pienimaailmanvalloittaja 19.12.2016 at 19:45

  Mulla on aika sama tilanne kuin sinulla tällä hetkellä. Yritän säästää ikkunaremonttia varten ja puoli vuotta pystyin olemaan varaamatta yhen ainuttakaan reissua. Nyt kuitenkin matkakuume vei voitoin ja varasin matkan Prahaan :) . Muilta osin ensi vuoden matkasuunnitelmat ovat vielä auki, mutta pienellä budjetilla pitäisi pärjätä. Mutta matkustelut eivät varmasti jää vain Prahan reissuun ensi vuonnakaan.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 19.12.2016 at 21:58

   Oho, puoli vuotta on jo aika kunnioitettava aika olla varaamatta yhtään reissua. Nostan sulle hattua! Praha on ihan mielettömän ihana kaupunki, joten siihen on mun mielestä oikein hyvä päättää ostolakko :) Onneksi nykyään lentoja saa sen verran edullisesti, että pienelläkin budjetilla pääsee jo reissun päälle.

 • Reply Katja / Historiadeviajes 20.12.2016 at 20:14

  Jee! Nähdäänpäs Madridissa ;). Berliinikään ei kuulosta ollenkaan hullummalta. Mulla asuu yks kaveri siellä ja olin ajatellut jo viimekesänä käydä siellä. Viime kesänä ei kuitenkaan ollut lomaa, joten ehkä tänä kesänä jos junamatka onnistuu.

  Ihan loistava idea tuo satasen lentolippu haaste! Helsingistä lähtiessä se ei taatusti tee tiukkaakaan Euroopan sisällä. Erityinen peukku Slovenialle, Portugalille, Walesille ja oikeastaan kaikille haaveille. Toivottavasti tulee mahdollisuus toteuttaa mm. kaikki. :D

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 20.12.2016 at 21:05

   Kyllä, Madridissa sitten! Toista suomalaista on jotenkin niin paljon helpompaa tavata ulkomailla kuin kotimaisemissa ;) Toivottavasti pääset käymään Berliinissä, se on kyllä aivan mahtava kaupunki! Itsekin oikein innostuin asiasta, kun lentoliput kilahti sähköpostiin. Tajusin siinä vaiheessa, että kaupunkiin oli ollut ikävä!

   Kiva kuulla, että mun reissubudjettihaaste kuulostaa pätevältä! Helsingistä lentäessä se ei tosiaan tuota ongelmia. Tampereeltakin taitaa taas kesää kohti kohdevalikoima laajeta, niin valinnanvaraa kyllä pitäisi riittää :) Haha, toivotaan, että kaikki haaveet toteutuu. Jos ei ensi vuonna, niin ainakin lähivuosina.

 • Reply Heli 21.12.2016 at 15:55

  Berliini ja Madrid molemmat ihania kohteita! Riikasta ei vielä itsellä kokemusta, mutta Tallinna aina virkistävä.

  Budjettihaaste kuulostaa hienolta. Kiinnostuneena jään odottamaan mitä se mahdollistaa. Ja laitan korvan taakse josko itsekin joskus kokeilisin (en vielä ensi vuonna … )

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 21.12.2016 at 18:02

   Madrid alkaa kyllä vaikuttaa ihanalta, mitä enemmän siihen tutustun. Varmasti tulee mainio reissu kaupunkiin.

   Kiva kuulla, että mun budjettikokeilu kiinnostaa. Voisinkin yrittää pistää ylös ensi vuoden reissukuluja (lennot, yöpymiset, mahdolliset bussi- ja junamatkat kaupungista toiseen nyt ainakin) niin oikeasti näkisin, paljonko hommaan tulen upottamaan. Ymmärrän kyllä, että aina ei ole valmis tällaisiin kokeiluihin, mullakin tämä idea tuli tosiaan vähän olosuhteiden pakosta. Mutta nyt kun olen päässyt siihen sisään, alan olla siitä varsin innoissani. Ainakin vielä :D

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 25.12.2016 at 19:23

  Mä olen kans niin tuolla linjalla, että reissuun on kiva päästä säännöllisesti. Aina välillä mietin tosiaan suurempaakin säästämistä, mutta sitten priorisoin kuitenkin minilomat ;-) Omista reissusuunnitelmistani kirjoittelinkin tovi sitten http://fiiliksiajahetkia.blogspot.fi/2016/12/reissuvuoden-2017-ensimmainen-kolmannes.html. Ne on vaan keväälle, kun työtilanne ja siihen liittyvät reissut sanelevat muut retket sen jälkeen…Tuo satasella reissuun -idea on kyllä hauska, pitääpä soveltaa itsekin:)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 12:30

   Mäkin olen ennen priorisoinut lähinnä siihen hetkeen ja joku vuoden-parin päässä siintänyt mahdollinen reissu on tuntunut niin kaukaiselta, että siihen on tuntunut hassulta säästää. Vaikkakin sen tajuaa, että varsinkaan pitkää reissua ei voi tehdä ilman kunnon pääomaa. Tai no, varmasti joku voi, mutta kyllä mä myös haluan, että on varaa sitten myös tehdä siellä kaikkea :) Mutta nyt ajattelin kokeilla tällaista keinoa. Onneksi tykkään reissata myös lähitienoilla, joten ei haittaa!

   Sun tulevat reissut kuulostavat oikein mainioilta! Kiina on varmasti mielenkiintoinen kohde. Bergenille ja Reykjavikille lähtee peukkuja täältä suunnalta, molemmat on aivan ihastuttavia paikkoja :)

 • Reply Janni / Lentopelko 25.12.2016 at 21:40

  Kuulostaa kyllä mukavilta suunnitelmilta jo tähän mennessä. :) ja hyvä idea toi satasella reissuun, voisin itsekin ottaa haasteen vastaan ensi vuonna! Tosi paljon kuitenkin nykyään löytyy noita halpojakin lentoja, eli mahdollisuudet ois laajat noin edullisestikin.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 12:34

   Halpoja lentoja löytyy kyllä todella hyvin. Jos ei ole niin väliä kohteen suhteen, niin vaihtoehtoja löytyy varmasti vaikka kuinka :) Kiva jos itsekin innostut kokeilemaan. Mua ainakin jo vähän kiehtoo ensi vuosi, että mitä kaikkea tuolla budjetilla mahtaakaan olla tarjolla.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 26.12.2016 at 00:01

  Oi, Madrid! Tähän aikaan yöstä en saa ulos muuta vinkkiä kuin syö, juo ja herkuttele! Palaan sivuille, kun muistuu mieleen.

  Satasella reissuun on oikein hyvä ajatus. Meidän reissut yleensä kohdistuukin niihin kohteisiin, mihin saadaan halvalla lennot. :D

  Meillä olis haaveena käydä koko perheellä Japanissa ja sitä varten pitäisi säästää pitkä penni – me kun joudutaan maksamaan sitten myös noista ipanoista täydet lentohinnat ja lisävuoteetkin on kalliita. Samaa kuitenkin mietin, että ilman matkustelujakaan ei kestä olla. Mulla olis vielä yks Ässä-arpa raaputtamatta, raaputankin sen heti. :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 13:49

   Haha, noilla vinkeillä pääsee jo varsin pitkälle!

   Mäkin koitan jo muutenkin reissata mahdollisimman halpoja lentoja hyödyntäen, mutta nyt ajattelin lisätä vähän mielenkiintoa hommaan. Mulla ei muutenkaan ole mitään pakko päästä -kohteita ensi vuodelle, niin ainakaan nyt ei ajatuksen tasolla haittaa kokeilla tällaista ja katsoa minne päätyy :)

   Japani varmasti vaatii pientä säästämistä. Mutta toisaalta aina kun pystyy laittamaan edes vähän rahaa sivuun reissua varten, niin kyllä sen potin luulisi jossain vaiheessa olevan kasassa! Ehkä säästellessä voi sitten reissailla myös vähän edullisemmin, kun ei malta kokonaan hommaa tauolle pistää!

 • Reply Kaisa 26.12.2016 at 09:01

  Madrid on kiva tammikuussa :) olen kerran ollut uutena vuotena ja sää oli jo vähän kuin Suomen kevät. Kaupungista jäi paljon parempi fiilis kuin edellisestä kerrasta jolloin olin keskikesän tukahduttavilla helteillä siellä. Talvella keli oli paljon mukavampi kaupungin kiertämiseen.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 13:52

   Kiva kuulla, että tammikuu on hyvää aikaa käydä kaupungissa! Mä kävin Roomassa viime vuoden helmikuun alussa, ja sielläkin oli jo varsin keväinen sää. Joten siitä innostuneena ajattelin Madridin olevan myös hyvä talvikohde. Vaikka lämpöä rakastankin, niin kaupungit, paahtava helle ja hurjat turistilaumat eivät ole yhtään miellyttävä yhdistelmä.

 • Reply miraorvokki 26.12.2016 at 11:17

  Suunnitelmat on aina hyviä! Madrid on ihana myös talviaikaan, eli vahva suositus! :) Mä lähden Sloveniaan taas huhtikuussa, lupaan kirjoitella juttuja ja ruokkia matkakuumetta ;)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 13:53

   Nyt alan koko ajan enemmän odottaa tuota Madridia! Uskon kyllä viihtyväni siellä hyvin talvella, mitään kesähelteitä kun en odota siellä kohtaavani :) Oi, Slovenia! En kyllä tiedä voiko mun matkakuumetta maan suhteen enää kasvattaa, mutta aina voit yrittää ;)

 • Reply Sateenmuru 26.12.2016 at 19:15

  Hehe, voin hyvin kuvitella kuinka talven alkuhetkinä sähköpostiin tippuvat tarjoukset ovat houkutelleet (nimim. Kokemusta on)! Kommentoin juuri johonkin toiseenkin blogiin, että haluaisin ehdottomasti Madridiin, joten nautinnollisia hetkiä sinulle! : ) Haavelistaltasi Walesia voin suositella – joskin itse kun kävin Snowdonian alueella maaliskuussa, en nähnyt mitään, kun siellä oli niin sumuista. Rannikkoseutukin on siellä kaunista. Jään seuraamaan, kuinka satasella reissaaminen onnistuu! ^_^

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 27.12.2016 at 21:45

   Haha, ihanaa kun joku voi samastua tähän mun talvituskaan! Kiitos, Madridia odotan kyllä koko ajan innostuneempana. Alunperin taisin tosin kohteen valita ihan siksi, että se oli aika lailla niin etelässä kuin Suomesta satasella pääsi :) Voi ei, sumu on kyllä harmittava reissukaveri. Sadekaan ei ole niin paha, sillä siihen voi varustautua. Sumua ei taas oikein voi alkaa haihduttaa pois. Kiva kuulla, että mun satasella reissailun -kokeilu kiinnostaa. Yritän saada siitä myöhemmin raporttia kasaan :)

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä 28.12.2016 at 10:55

  No siinäpä vasta reissusuunnitelma ja -haave poikineen! Meillä on toistaiseksi tiedossa vain yksi reissu, pitkä viikonloppu Roomassa maaliskuussa, jonka joulupukki toi :). Muita suunnitelmia ei olla vielä tehty, koska tässä elää nyt vähän työkuviot ja muutkin kuviot tulevan vuoden aikana, mutta katsotaan mihin elämä heittelee! Ihanaa olisi päästä jonnekin vähän kauemmas joko seikkailemaan oikein kunnolla tai sitten vain ihan relaamaan.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 28.12.2016 at 21:42

   Mä olen vähän haaveilu- ja suunnitteluhirmu, niin hyvässä kuin pahassa. Onneksi yleensä hyvässä :) Oi, maaliskuu ja Rooma kuulostaa mahtavalta yhdistelmältä! Mä kävin helmikuussa ensi kertaa Roomassa ja ajankohta oli varsin mainio. Varmasti tulee teillekin mahtava reissu. Onneksi suunnitelmia ei aina tarvitse olla roppakaupalla, niitä syntyy välillä ihan itsestäänkin. Pidetään peukkuja sille, että teille löytyy joku kiva kaukomatka myös.

 • Reply Jenna / With huge passion for life 28.12.2016 at 12:12

  Kivoja suunnitelmia! :) Lentotarjoukset houkuttelevat kyllä nappaamaan halpoja lentoja. Slovenia on muuten ihana. Suosittelen sitä isosti! Madrid ja Espanja ei kuulu omalle matkustuslistalle, mutta Berliiniin voisin lähteä koska tahansa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 28.12.2016 at 21:43

   Kiitos! Lentotarjouksia alkaa kyllä olla varsin hankalaa vastustaa. Mutta toisaalta niillä hinnoilla ei haittaa, jos ei aina vastusta :) Sloveniaan pääsen toivottavasti piakkoin, se maa tuntuu juuri munlaiselta.

 • Reply reissaaja1 28.12.2016 at 12:34

  Ihania suunnitelmia! Jos haluat lukea Madridista niin tässä olisi yksi ehdokas: https://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2016/12/27/madrid-el-clasico/.

  Mukavaa matkailuvuotta 2017!

 • Reply Pirkko / Schildt 28.12.2016 at 20:41

  Vähän kannattaa niitä muitakin kuin lentokuluja kuitenkin katsoa, sillä joskus esimerkiksi huonoista lentoaikatauluista seuraa ylimääräisiä yöpymisiä ja vähän kalliimpi lentolippu voi tehdä matkasta halvemman :-)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 28.12.2016 at 21:46

   Totta kai kaikki kulut on tarkan syynin alla, ei pelkästään lennot. Niin on ollut mulla aina. Ja hulluahan se olisi maksaa ylimääräistä vaan siksi, että säästää vähän lennoissa. Sehän vesittäisi koko säästämisen idean. Lennot ovat kumminkin mulla se suurin yksittäinen kuluerä reissatessa, joten siitä on helppo karsia. Ja todistaa, että myös halvalla voi saada hyvät lennot :)

 • Reply Sandra 28.12.2016 at 21:38

  Tämä on taas yksi esimerkki siitä, miten säännölliseen matkailuun ei tarvitse olla lottovoittaja. Australiasta tätä kirjoittelen ja vähän haikeudella katselen noita hintoja, kun juuri toissapäivänä ostin liput kahden Australian kaupungin välillä yhteen suuntaan noin 300 EUROLLA. Älyttömän kallista.

  Anyway. Kun Euroopassa reissaan, yritän mahdollisuuksien mukaan kokea useamman maan yhdellä iskulla. Monesti bussimatka toiseen valtioon saattaa irrota muutamalla kympillä (tai viidellä eurolla, mikä on paras saavutukseni).

  Mukavia suunnitelmia!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 28.12.2016 at 21:51

   Todellakin. Matkustaa voi myös pienellä budjetilla. Ehkä se kysyy hieman enemmän vaivaa, mutta toisaalta taas palkitsee siinä vaiheessa, kun on säästänyt pitkän pennin järkevillä valinnoilla :) Huh, aikamoinen hinta kyllä yhdestä lipusta. Tosin siellä etäisyydet taitavat olla niin pitkiä, että lentäminen säästää paljon aikaa.

   Mä teen myös paljon tuota, että saatan käydä useammassa maassa samalla vaivalla. Koska Euroopassa se on niin helppoa. Ja nyt onnistuin saamaan tuohon paluulentoon Berliinistä vielä tuon vuorokauden välilaskun Riiassa, joten saan periaatteessa yhden lentolipun hinnalla kaksi eri maata. Nämä tällaiset jutut ovat kyllä mainioita. Viisi euroa on todella huokea hinta kahden maan välisestä bussimatkasta!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 29.12.2016 at 19:21

  Hyvältä kuullostaa :) Mun reissusuunnitelmiin kuuluu miljoona paikkaa, muttei yhtäkään konkreettista varausta :D Otan hetken ihan rauhassa näiden suunnitelmien kanssa kerrankin :D

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 29.12.2016 at 20:39

   Kiitos :) Joskus on oikeastaan aika vapauttavaakin, kun ei ole vielä yhtään konkreettisia suunnitelmia. Mulla oli viime lokakuun reissun jälkeen hetken aikaa sellainen tilanne. Ja ainakin jos tietää, että jonnekin tulee taas pääsemään, vaikka kohde vielä uupuukin, niin tilanteesta osaa nauttia. Kyllä ne siitä konkretisoituu!

 • Reply Outi 29.12.2016 at 22:03

  Satasella reissuun! Kuulostaa hyvältä. Nyt ainakin näyttäisi Norwegian tarjoavan jos jonkinmoista pilettiä alle satkulla. Sormet ihan syyhyää joka päivä niiden perään.

  Satuinpa juuri kirjoittamaan ”Vinkkejä Madridiin”-aiheisen postauksen viime kesän soololomaltani. Käypä kurkkaamassa, joku vinkki olisi mieluinen :) https://www.rantapallo.fi/maaquzuu/flamencoa-churroja-ja-sunnuntaitori-vinkkeja-ihastuttavaan-madridiin/

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 30.12.2016 at 15:46

   Satasella reissuun tuo toivottavasti mielenkiintoa ensi vuoteen! Norwegianin tarjouksia olenkin jo pariin kertaan käynyt hyödyntämässä ensi vuotta silmällä pitäen. Varmasti sormet syyhyää niiden perään, mun tekisi mieli ostaa sieltä vaikka mitä!

   Mahtavaa, tuo postaus tuli täydelliseen aikaan. Pitää käydä lukemassa :)

 • Reply Lotta | Watia.fi 30.12.2016 at 09:21

  Kivoja reissuja olet jo suunnitellut! Mulla alkaa uusi vuosi Taiwanissa ja siitä matka jatkuu pian Italiaan, mutta sitten onkin aika palata taas Suomeen. Työreissuja on tiedossa Japaniin ja Koreaan, mutta lomamatkoja ensi vuodelle ei Suomeen paluun jälkeen ole vielä suunniteltu. Eiköhän sitä jotain taas keksitä. :-) Hyvää uutta reissuvuotta!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 30.12.2016 at 15:43

   Kiitos! Taiwan kuulostaa mainiolta, Italiaa on mullekin ensi vuodelle luvassa. Juuri innostuin ostamaan sinne halvat lennot :) Onneksi vuosi on pitkä, eikä sitä tarvitse kokonaan tänä vuonna jo suunnitella! Varmasti sitä jotain keksii, aika kehno matkabloggaaja sitä olisi, jos reissuideat olisi lopussa ;) Kiitos ja hyvää uutta reissuvuotta myös sulle!

 • Reply Veera Bianca 30.12.2016 at 18:41

  Hyviä suunnitelmia! itsekin haluaisin reissata ensi vuonna vähän enemmän täällä Euroopassa, ainakin Budapestissa ja Berliinissä!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 30.12.2016 at 21:29

   Kiitos! Eurooppa on onneksi todella monipuolinen paikka ja sinne on ihanan helppo lähteä. Budapest ja Berliini on oikein mainioita kohteita.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 30.12.2016 at 21:12

  Madrid on ihana. Tässä mun vinkkipostaus sieltä: http://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/2016/09/18/vinkkeja-madridiin-matkustaville/

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 30.12.2016 at 23:03

  Taisi olla sama Norwegianin tarjouskampanja, josta minä otin satasen lennot Barcelonaan helmikuulle. Yritin päästä Madridiin, mutta meille sopivia päivämääriä ei ollut. Toinen vaihtoehto samalla hinnalla oli Rooma, mutta lopulta valinta osui Barcelonaan. Eli kyllä satasella on ihan mahdollista lentää Euroopassa.

  Madridissa minusta oli parasta vaellella pitkin katuja keskellä yötä. Niin siellä tekevät paikallisetkin lapsia myöten. Ja jos taide yhtään kiinnostaa, niin Prado ja Reina Sofia ovat kyllä Euroopan parhaita taidemuseoita.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 31.12.2016 at 11:43

   Kiva, että sullekin löytyi lennot tuosta kampanjasta. Madridin päiviä oli vähän huonosti. Itsekin olisin mielelläni ollut pidempään kuin kolmisen päivää, mutta sitten joko hinta olisi ollut ”paljon” suurempi tai omat lomapäivät eivät olisi enää riittäneet. Roomassa olin itse helmikuussa ja se oli mielestäni varsin mainio aika käydä siellä :) Barcelonakin on vallan ihana kaupunki, joten eiköhän se ole sitä myös helmikuussa! Satasella on onneksi ihan mahdollista lentää Euroopassa, ainakin jos kohteella ei ole suurta väliä!

   Öiseen aikaan monet kaupungit ovat kyllä joko parhaimmillaan tai ainakin aivan erilaisia kuin päiväsaikaan. Pitää vain katsoa pysynkö hereillä niin pitkään, että jaksan lähteä seikkailemaan :D Vaikken muuten kovin aamuvirkku ole, niin matkoilla tykkään olla aikaisin liikkeellä. Noita taidemuseoita mulle jo suositeltiinkin. Museoista kyllä tykkään, mutta taidemuseoissa en ole kauheasti käynyt. Pitää kumminkin tutkailla noita paikkoja. Ainakin huonommalla kelillä sisätila-aktiviteetit ovat tervetulleita :)

 • Reply Sari | SariKoo.fi 31.12.2016 at 17:40

  Hei mielettömän hauska haaste! Ja vinkkinä, että Puolaan, Gdanskiin mainostettiin juuri FB:ssä 30€ lentoja, jos pääsee vaan Turusta lähtemään :) Vinkkejä ei ole Madridiin antaa, ainakaan vielä. Toivottavasti kevään aikana itsekin pääsen siellä käymään, kun tarkoitus on asettua jonnekin Malagan seudulle asustelemaan. Tuun sitten hakemaan täältä vinkit, jos oot ehtinyt ensin :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 1.1.2017 at 13:34

   Kiitos, kiva kuulla! Nuo Gdanskin lennot osui omaan silmään myös, siellä tosin olen kerran jo käynyt. Tosin pääseehän sieltä kiertämään halutessaan myös muuta Puolaa. Ja oli Gdansk sen verran ihastuttava kaupunki, että sinne voisi mennä toistekin :) Haha, voidaan siis pitää leikkimielinen kilpailu siitä, kumpi ehtii antaa Madrid-vinkkejä ensin ;)

  Leave a Reply