Suomen suurin matkablogiyhteisö
Vuosikatsaus

Ihan älytön reissuvuoteni 2016!

11.12.2016

Joulukuu raksuttaa rivakasti kohti puoliväliään, eikä mulla ole enää yhtään reissua tiedossa tälle vuodelle. Tai no, pikavisiitti Helsinkiin ja vähän pikaista pidempi reissu Vaasaan ovat molemmat vielä odottamassa, mutta niitä en laske nyt tähän reissutarpeeseen. Koska ne eivät vie ulkomaille tai tarjoa reissurintamalla mitään uutta.

Joten päätin, että on hyvä aika summata se, minne kaikkialle vuosi 2016 onkaan mua kuljettanut. Keskityn tässä pelkästään ulkomaiden antiin, sillä tämä vuosi on ollut kotimaan pyrähdysten suhteen aivan onneton.

Viime vuoden lopulla kirjoitin postauksen siitä, mitä vuosi 2016 pitäisi ja voisi pitää sisällään. Silloin oli tiedossa kolme reissua: ensimmäinen Roomaan ja Vatikaaniin, toinen USA:an ja Kanadaan ja kolmas USA:an, Peruun, Tanskaan ja Ruotsiin. Näiden lisäksikin tuli reissattua aika mielettömästi.

Luulin, että viime vuosi olisi mielettömin reissuvuoteni ehkä ikinä. Silloin kävin kahdeksalla reissulla, 11 eri maassa ja kolmessa eri maanosassa. Tänä vuonna pistin vielä vähän paremmaksi. Reissuja kertyi yhdeksän, käytyjä maita 14, maanosia taas kolme. Lisäksi tein jonkinlaisen ennätyksen siinä, että sain tänä vuonna passiini neljä USA:n leimaa… Huh.

HELMIKUU

Rooma ja Vatikaani

P2066588

P2066680

P2076950

Tämä reissuvuosi alkoi pidennetyllä viikonloppureissulla Roomaan, jossa tilaisuuden tullen piti käydä tutustumassa ja ihmettelemässä myös Vatikaania. Helmikuu oli varsin ideaali aika käydä Roomassa. Sää oli ihastuttavan keväinen ja suurimmat turistimassat loistivat poissaolollaan.

Lisäksi rakastuin kaupunkiin valtavasti. Se historian määrä, joka kaupungin lähes joka kolkasta huokuu, on vertaansa vailla. Tänne palaan varmasti vielä monta kertaa! Vatikaani taas hämmästytti ja kummastutti pientä kulkijaa. Sen rikkauksien määrä oli lähes pöyristyttävä. Mutta oli paikassa myös jotain kiehtovaa. Lisäksi tuli bongattua paavi.

MAALISKUU

USA ja Kanada

IMG_8931

IMG_8866

IMG_9003

Maaliskuuhun mahtui kaksi reissua, joista ensimmäinen vei mut pitkään odotetulle reissulle USA:an ja Kanadaan. USA:ssa tuli seikkailtua pitkin Uuden-Englannin osavaltioita, ihasteltua niiden kaunista antia ja road trippailtua Rhode Islandilta Montrealiin ja Quebeciin. Matkan varrelle mahtui muun muassa visiitit noitavainoistaan tunnetussa Salemissa sekä Ben & Jerry’sin tehtaalla Vermontissa.

Montrealissa pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmani pääsystä NHL-peliin, matsin ollessa Canadiens-Wild. Tämä oli ehdottomasti yksi hienoimpia tekemiäni reissuja koskaan! Montrealiin haluaisin palata joskus kesällä, lisäksi haluan päästä NHL-katsomoihin vielä muissakin ikonisissa jääkiekkokaupungeissa.

Ruotsi, Itävalta, Tsekki, Slovakia

IMG_9224

IMG_9734

P3267771

Pääsiäinen toi tullessaan näppärän mahdollisuuden yhteen maaliskuiseen reissuun lisää. Pyörittelin lentorulettia mahdollisimman vähän kalliiden lentojen toivossa lähes ympäri Euroopan, kunnes haaviin napsahti hullun halvat lennot Wieniin, tosin Tukholmasta.

Wien toi muassaan mahdollisuuden toteuttaa yksi tälle vuodelle asetetuista reissuhaaveistani, eli junailla Wienistä Tsekin Brnoon, sieltä Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan josta vielä Wienin kautta lensin viettämään päivää Tukholmassa.

Wien lämmitti toisella tutustumiskerralla enemmän kuin ensimmäisellä nelisen vuotta sitten, mutta ei edelleenkään noussut suosikkikaupunkieni joukkoon. Brno taas hurmasi mut totaalisesti, se oli niin mun näköinen kaupunki kuin olla ja voi! Bratislavakin oli oikein mainio kohde. Joten tästä reitistä kannatti haaveilla. Ikisuosikkini Tukholma taas kruunasi koko reissun.

TOUKOKUU

USA, Peru, Tanska ja Ruotsi

IMG_0893

IMG_0495

IMG_1353

Toukokuussa oli tiedossa reilun kahden viikon seikkailu kolmessa eri maanosassa, huikeissa maisemissa ja paikoissa, joista pari on keikkunut omien haaveiden kärkisijoilla jo pitkään. Ja reissu, joka lähestulkoon alkoi katastrofilla. Onneksi kumminkin pääsin matkaan!

USA:ssa pääsin nauttimaan Orlandon The Wizarding World of Harry Potterista, joka on jokaisen Potter-fanin unelmakohde. Perussa vietin synttäreitäni Machu Picchulla ja nautin yhden maailman kauneimman maan luonnosta ja historiasta. Sinne palaan ehdottomasti toistekin!

Koska paluulentoni Suomeen Fort Lauderdalesta olisi sisältänyt pitkään koneenvaihdon Köpiksessä, päätin tehdä siitä vielä pari päivää pidemmän, koska reissupäiviä oli jäljellä. Onnekseni kaverini Assi sattui vielä saamaan kesätöitä Kööpenhaminasta, niin sillä pysäyksellä tuli lyötyä monta kärpästä samalla iskulla. Köpiksestä on hyvä tehdä myös päiväreissuja, ja niin meitä vietiin myös Ruotsin puolelle Lundiin ja Malmöön.

KESÄKUU

Pietari

IMG_1802

P6200967

P6200899

Kesäkuukin oli kahden eri reissun kuu. Mutta tavallisuudesta poiketen molemmat tuli tehtyä risteillen. Ensimmäisenä laiva vei mut itänaapurimme Venäjän huomaan ja hyödyntämään Pietariin saapuvien risteilyvieraiden mahdollisuutta olla maissa 72 tuntia ilman viisumia. Varsin näppärää!

Pietari oli ihastuttava kaupunki täynnä historiaa ja massiivisia palatseja. Venäjää osaamattomanakin siellä oli helppoa seikkailla. Lisäksi kaupunki oli käsittämättömän edullinen. Pietari löytyi myös tämän vuoden toivekohteiden listalta, joten taas yksi kohta siitä toteutui!

Tallinna

P6251136

P6251167

Näyttökuva 2016-6-30 kello 17.04.52

En ehtinyt paljon tylsistyä Suomessa Pietarista paluun jälkeen vaan samana iltapäivänä hyppäsin taas laivaan, nyt suuntana Tallinna. Tallinnassa olin käynyt tätä ennen neljästi, mutta koskaan en ollut kaupunkiin sen suuremmin ihastunut. Mutta nytpä ihastuin!

Ajan kanssa kaupungin jujuun pääsi kiinni ja Tallinnasta löytyi juuri niitä puolia, joista mä tykkään. Kaunis vanhakaupunki, persoonallisia kaupunginosia, rappioromantiikkaa, vehreyttä ja tunnelmaa. Reissusta Tallinnaan olen valmis tekemään jokakesäisen perinteen.

HEINÄKUU

Tanska ja Ruotsi

IMG_2618

P7101723

IMG_2434

Heinäkuussa en varsinaisesti lomaillut lainkaan, mutta lähitienoille voi onneksi tehdä myös viikonloppureissuja. Kuten taas yhden Köpikseen! Tätä reissua olisi tuskin tehnyt, jos Assi ei olisi Köpiksessä edelleen majaillut.

Koska me molemmat tykätään seikkailla, niin ei me koko viikonloppua Tanskan pääkaupungissa vietetty vaan hurauteltiin upen linnan perässä ensin Tanskan Helsingøriin ja sieltä vielä Ruotsin puolelle Helsingborgiin, koska se oli reilun vartin lauttamatkan päässä!

Eikä ollut yhtään huono reissukombo. Molemmat olivat kauniita, historiallisia ja värikkäitä kaupunkeja. Kyllä yhdessä viikonlopussakin ehtii vaikka mitä, jos valitsee kohteensa oikein.

ELOKUU

Irlanti ja Pohjois-Irlanti

P8081880

IMG_3403

P8102048

Irlanti toteutti taas yhden kohdan tämän vuoden toivelistaltani. Hyvä minä! Ja hyvä Irlanti! Siinä yksi huikeankaunis saari. Irlantia ja Pohjois-Irlantia tuli kierrettyä puolentoista viikon ajan ja vaikka tiesin odottaa upeaa luontoa ja joka puolella pursuavaa historiaa, löi saari silti mut ällikällä! Irlannissa sain toteuttaa taas yhden pitkäaikaisen haaveeni, yövyin vanhassa linnassa.

Lisäksi reissuun mahtui henkeäsalpaavia vuori- ja rannikkomaisemia Mourne Mountaisilla, yksi lapsuudenhaaveen toteutuminen päästessäni Giant’s Causewaylle ja monta ihastuttavaa pikkukylää. Dublin viehätti mua suuresti ja olin valmis menemään töihin sen Trinity Collegen historiaa huokuvaan kirjastoon!

LOKAKUU

USA

central_park_lake1

williamsburg_bridge_view

airbnb_vinkit1

Mun ei ollut tarkoitus tehdä loppuvuonna kuin joku pieni reissu, mutta kappas vaan kuinka kävikään. SAS:in lentotarjous New Yorkiin alta kolmensadan euron oli sellainen, johon en voinut olla tarttumatta ja löysinkin itseni taas kerran matkaamassa Yhdysvaltoihin.

Lokakuinen New York oli kuin unelma, lämpöä riitti jopa yli 20 asteen ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Tämä oli kuin se Suomen kesä, joka pääosin jäi tulematta. Viiteen päivään mahtui paljon puistohengailua, gelaton ahmimista, yksi hyvä keikka ja lukuisia käveltyjä kilometrejä.

Lisäksi pari päivää viikon reissusta tuli omistettua Philadelphialle, joka oli huikean positiivinen yllätys, aivan ihastuttava ja monipuolinen kaupunki!

Siinäpä se, ihan uskomaton reissuvuoteni. Vaikka paljon tuli käytyä samoissa kohteissa kuin ennenkin ja jopa pommitettua lukuisia samoja maita yhden vuoden aikana, mahtui reissuvuoteeni myös kuusi uutta maata. Ihan mieletöntä. Kaikissa haaveilemissani kohteissa en ehtinyt käydä, mutta se ei kauheasti haittaa. Vuosi se on ensi vuosikin. Ensi vuodelle onkin jo hieman suunnitelmia tehtynä, mutta niistä omassa postauksessaan!

Miltä sun reissuvuosi näytti? Oliko meillä samoja kohteita?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 11.12.2016 at 20:44

  Oho, olipa huikea reissuvuosi! :D Itselleni tulee tänä vuonna täyteen ”vain” puolet eli seitsemän maata, mikä on sekin musta kiva määrä. Ihania kuvia, sykähdyttivät! :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 11.12.2016 at 21:14

   No joo, sellainen tästä sattui tulemaan :D Ei kyllä ollut viime vuonna aavistustakaan siitä, että tämä lähtisi vähän käsistä. Mutta ei harmita! Ja voi kiitos, kuviin oonkin yrittänyt viime aikoina erityisesti panostaa :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 11.12.2016 at 21:54

  Ohhoh, siinäpä tosiaan muutama maa tälle vuodelle kertynyt! Erityisesti Peru ja New York kelpaisi omaankin reissulistaan. Ei yhtään hullumpi paikka viettää synttäreitä. Ihania kuvia muuten, tykkäsin paljon!

 • Reply Sunna 12.12.2016 at 17:50

  Oo, sie oot päässyt kyllä niin upeisiin paikkoihin! Ja niinhän se on, että sinne pääsee, minne varaa lennot ;) Kuulostaa siltä, että oot enemmän kuin tyytyväinen vuoden saldoon. Toivottavasti 2017 tuo sulle vähintään yhtä maukkaan ja monipuolisen kattauksen.

  Pakko kyllä sanoa, etten ymmärrän, mitä kukaan näkee Bratislavassa. Ja Wien on best of the best! :D

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 13.12.2016 at 15:54

   Joo, niinhän mä oon tainnut! Totta, ainakin useimmiten pääsee sinne, minne ne lennot varaa. Tosin tuolloin toukokuussa melkein jäi pääsemättä :D Vähän pelkään, että 2017 jää selvästi tämän vuoden varjoon, ellen voita lotossa suuria summia. Tarkoitus on säästää 2018-vuoden vähän pidempää reissua varten, niin jostain on pakko tinkiä. Mutta eiköhän siitä tule sen arvoista :)

   Haha, Bratislava oli oikein sievä ja sympaattinen. Ja siellä oli linna! :D Ei siitä ehkä kovin moneksi päiväksi olisi iloa riittänyt, mutta yksi päivä meni mainiosti. Rakkaussuhteeni Wieniin on edelleen pending-tilassa. Katsotaan, edistyykö se joskus ;)

 • Reply Katja/Historia de Viajes 12.12.2016 at 18:50

  Huhhuh mikä reissuvuosi! Miten sää ootki ehtinyt näin paljon vuoden aikana :D Määki haluan ainaki Brnoon ja Irlantiin ja Peruun ja New Yorkiin ainakin näin alkajaisiksi. Itsellä tämä reissuvuosi jäi vähän minimaaliseksi lomanpuutteen takia, mutta onneksi matkailuhaaveet ei unohdu ja ehtiihän sitä taas ens vuonnakin.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 13.12.2016 at 15:57

   Huhhuh todellakin! En mä tiedä,miten oon tuon kaiken ehtinyt. Varsinkin kun tuntui jatkuvasti siltä, että lomapäivät loppuu kesken :D Toivottavasti pääset ainakin jotain noista kohteista tsekkaamaan, ainakin multa lähtee kaikille suuri määrä peukkuja ja sydämiä. Toivottavasti ensi vuosi tuo sulle mukanaan enemmän reissuja :) Mulla taas ensi vuosi taitaa olla vähän hiljaisempi, mutta muutama reissu sinne minne saa oikein halpoja lentoja, on pakko mahduttaa sinne!

 • Reply Susanna89 15.12.2016 at 00:55

  Monipuolisia kohteita

 • Reply Ansku BCN 21.12.2016 at 09:25

  Vau, aikamoista suhaamista :D. Lentotarjoukset ovat kyllä aina houkuttelevia, harmi vaan, kun tämä muu elämä usein estää niihin tarttumisen! Ihan vasta oli edulliset suorat lennot New Yorkiin ja voi että, teki mieli ostaa ne, mutta ei vaan pysty…

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 21.12.2016 at 17:58

   Joo, aikamoista tosiaan :D Samaa harmittelen, liian vähän pystyy lentotarjouksiin tarttumaan. Onneksi edes toisinaan. Ja varsinkin Euroopan ulkopuolelle vieviin sellaisiin. New Yorkin lentoja mäkin olen katsellut taas vaikka kuinka monesti. Ja melkein sortunut. Mutta jos malttaisi ensi vuoden olla siellä käymättä…

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 25.12.2016 at 22:11

  Ohhoh, on kyllä huikee reissuvuosi! Onneksi kirjoitat blogia, että jää myös kaikki matkatarinat talteen. Muuten saattaisi helposti muistot sekoittua.

  Annat kyllä itsellesi ison lahjan tämmöisellä määrällä matkustamista. Tulee nähtyä aika paljon kaikenlaista verrattuna siihen, että vaan kotona möllöttäisi. :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 26.12.2016 at 12:37

   Joo, tällä reissutahdilla helposti menee kohteet ja reissut sekaisin. Pidän kyllä blogin lisäksi matkoistani myös käsin raapustettua reissupäiväkirjaa, jonne fiilikset tarttuvat heti tapahtuessaan ja eri muodossa kuin blogiin. Mutta myös blogiin on kiva tallentaa tarinoitaan. Jo siksikin, ettei matkapäiväkirjaan päädy kuvia. Joskus on kyllä käynyt mielessä kuvakirjan tekeminen jostain reissusta, mutta se on taas eri juttu :)

  Leave a Reply