Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Pohjois-Amerikka

Lentotarjouksen uhrina nauttimassa USA:n intiaanikesästä

16.10.2016

Totesin juuri Facebookissa, että tällä hetkellä tiedän miltä tuntuu olla sekaisin kuin seinäkello! Ei hyvältä, sen voin sanoa. Takana on viikko, ja vielä aivan mahtava sellainen, rapakon takana. New Yorkissa ja Philadelphiassa.

Mun ei pitänyt tehdä suuria syysreissuja tänä vuonna. Pari lomapäivää oli tarkoitus käyttää ja haaveilin kesän kertauksesta vaikka Portugalissa pitkän viikonlopun merkissä. Mutta sitten Lentodiileissä lävähti eteen tarjous SAS:in meno-paluusta New Yorkiin alta kolmensadan ja tämä itsehillinnän antimestari huomasi että tiedossa olisi tälle vuodelle jo neljäs reissu Ameriikan ihmemaahan. Hups.

IMG_4287

Iki-ihana Central Park

IMG_4329

Siellä oli myös somia oravia!

Mutta varsin mahtava hups se olikin. Tämä syksy tuntuu menneen kotioloissa ja tutuissa kuvioissa jossain korkkiruuvissa. Vähän hermot kireällä. Viikon pituinen armollinen irtiotto kaikesta arjeksi kutsutusta teki enemmän kuin hyvää.

Vaikka iPhonen Health-appsi kirkuikin monen päivän kohdalla ainakin 15 kilometrin verran omilla jaloilla vipellystä, niin silti on tunne siitä, että akut tuli ladattua. Ainakin aurinkoenergialla, jos ei muulla!

IMG_4473

IMG_4669

Kameroistaan bloggaajat tunnistaa!

Pari viikkoa ennen reissua aloin katsella kohdekaupunkien sääennustuksia ja ristiä sormet joka kerta, kun ne näyttivät aurinkoa ja lämpöä. Ja molempia riitti. Vaikka Suomessakaan ei ole ollut se kaikista harmain ja rumin syksy, tai no ainakaan Tampereella ei ole ollut, niin kylmää on silti jo pukannut. Ei siis harmittanut yhtään siirtyä parinkymmenen asteen lämpötiloihin, kirkkaansinisiin taivaisiin, puistopiknikeihin, gelatohetkiin ja kaikkiin niihin kesäpäiviin, jotka tuntuivat Suomessa jääneen väliin.

IMG_4317

IMG_4763

Phillyn skyline ei ihan vetänyt vertoja New Yorkin omalle, mutta oli silti varsin hieno

New Yorkissa kävin nyt kolmatta kertaa, eikä vanha sanonta vetänyt hutia, vaan kolmas kerta toden sanoi. Olenhan aina pitänyt New Yorkista valtavasti, mutta nyt kohdalle sattui muuta kuin sadetta, tuulta ja harmaata luontoa. Oli kuin olisin astunut lokakuussa New Yorkin kesään. Paitsi että se kesä tuli ruskan ensisävyjen kanssa. Central Park oli kun kaleidoskoopin koko värikirjo, niin kaunis ja kuulas.

IMG_4518

IMG_4730

Eastern State Penitentiaryn entinen vankila

IMG_4822

Philadelphia valikoitui matkaan vähän kuin yllätyssektorina. Halusin nähdä muutakin kuin New Yorkia, vaikka toisaalta enemmän kuin hyvin olisin koko viikonkin siellä viettänyt. Mutta onhan se nyt samalla vaivalla kiva kokea jotain aivan uusiakin tuulia. Ja reilun parin tunnin päässä sijainnut Philly valikoitui kohteeksi oikeastaan siitä syystä. Itsekin vähän kyllä etukäteen epäilin valintaani, mutta aivan turhaan.

Kaupunki huokui historiaa, värikkyyttä, leppoisaa tunnelmaa, kauniita puistoja tuli siellä vastaan pari mieluisaa yllätystä. Eastern State Penitentiaryn entinen vankila huokui menneitä aikoja ja aavemaista ilmapiiriä, se veti estetiikassa vertojaan Patarein vankilalle. Lisäksi kauhukirjailija ja runoilija Edgar Allan Poen Philadelphian kotitaloon tuli tehtyä tutustumiskäynti. Kaksi päivää kaupungille tuntui olleen aivan liian vähän, pari lisää ei olisi ollut lainkaan pahitteeksi.

IMG_4163

Loungeruokailun ensimetrit. Tämän jälkeen santsasin vielä muutaman kerran…

IMG_4221

Amerikassa kuuluu kuulemma syötä burgereita. Tässä mun versio. Oli hyvää!

IMG_4438

Lisäksi reissuun mahtui uusien asioiden testailua. Kävin ensimmäistä kertaa loungessa, SASin Tukholman loungeen kun sai ostettua pääsyn pienellä tukulla lentopisteitä. Eikä se ollut yhtään huono juttu. Kolmen tunnin aamupöpperöinen koneenvaihto meni paljon mukavammin loungen pehmeillä penkeillä köllien ja itsensä palloksi syöden kuin lentokentän aamukiireen keskellä.

Lisäksi testailin Airbnb:tä ensi kertaa, hyvin kokemuksin. Ja yövyin niin rumassa hotellihuoneessa, että se oli jo taidetta! Kävin myös ensimmäistä kertaa keikalla Jenkeissä kun ruotsalaisbändi Sabaton osui Manhattanille samaan aikaa. Ja söin niin paljon gelatoa, että laki ja lääkärikään eivät taitaisi enää moista määrää sallia.

IMG_4467

Pala meidän hotellihuonetta Carlton Armisissa. Koko paikka näytti siltä, että sen oli koristellut joku sieniä maistellut tyyppi. Aivan hyvää vaihtelua perus ketjuhotellien kliinisyydelle!

IMG_4531

Meidän Airbnb-hostin koira. Sille maistui sammakonreisi.

Jos ei näiden voimalla porskuteta läpi syksyn harmauden, niin ei sitten millään! Postauksia näistäkin kaikista tulossa roppakaupalla, kunhan saan itseni johonkin muuhun rytmiin kuin tähän huonoon :D

Onko sulla ollut kiva syksy?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply