Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Rako ja maha – suomen sanojen bongailua maailmalla

9.3.2016

Vaikka matkustamisessa, eritoten ulkomailla reissaamisessa on monta mahtavaa puolta uusista kokemuksista ja tuttavuuksista huikeisiin maisemiin, on yksi pienempikin asia ilahduttanut mua suuresti matkailuvuosien saatossa. Nimittäin suomen kielen sanojen bongaaminen hauskoissa asiayhteyksissä!

On hassusti nimettyjä ravintoloita, erikoisuuksia ruokalistalla, tienviittoja, jotka saavat suomalaisen kikattamaan ja niin edelleen. Näitä olen ilolla bongannut reissuiltani ja useampia myös muistanut ikuistaa. Nyt kun tajusin näitä bongauksia kertyneen kuvatiedostoihini kelpo määrän, ajattelin jakaa parhaita löytöjäni teidän kanssa.

LIIKKEEN NIMI

Koska on mielestäni täydellinen nimi herkkukaupalle. Ai miksi? No koska aina on tilaa vielä yhdelle herkulle. Siksi koska.

sana12

Kamat-liike on ilmeisesti kiellettyjen aineiden katukauppaa Dubain malliin.

sana15

Mihin Lanka -firmassa saattaa olla matkailun punainen lanka hukassa. Voi olla, etten heitä suosisi matkatessani.

sana13

Mutta voin kuvitella vatsakkaiden, oluita rakastavien pappojen kipittämässä turistioppaan perässä Maha Travelsin retkillä!

sana16

TUOTTEEN NIMI

Veri-niminen vesi ihastutti mua Barcelonassa. Niin paljon, että sitä oli pakko ostaa pullollinen yölennolle. Olihan se aika troo-meininkiä.

sana2

Lorinaa taas en ehkä olisi uskaltautunut juomaan, sillä olisin saattanut juosta sen jälkeen aika monesti vessassa.

sana3

Pokkaa ei myöskään ollut no, pokkaa, kokeilla. Dubaista tätä voi ainakin löytää, jos uskallusta riittää.

sana14

OPASTEET JA SEINÄTEKSTIT

Onko hienompaa, kuin rakennus jonka seinässä on kolo tai rako? Kirjaimellisesti. Mun mielestä ei.

sana1

sana5

Reissatessa ainakin mulla menee usein tukka huonosti, tuulen ja ties minkä oman viipotuksen takia, joten on aina hyvä tietää, mistä löytyykään kampa.

sana4

Jos päätä alkaa kaiken kampaamisen jälkeen paleltaa, niin tamperelainen arvostaa varmasti tietoa myös lähemmästä pipasta. Kyl mää ainaki!

sana8

HÄVYTTÖMÄT

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, vaan mielestäni enemmänkin sokerina pohjalla on kategoria tuhmat tekstit. Ainakin itse, kiitos hyvin huonon huumorintajuni, osaan arvostaa näitä bongauksia kaikkein eniten.

Joissain maissa on näemmä ihan ok markkinoida avoimesti revaa. En ole tuomitsemassa.

sana6

Toisinaan taas kahviloissakin on kiva vaivata kenties muutakin kuin taikinaa.

sana9

Omista fyysisistä ominaisuuksistaan ja eritoten asioiden toimimisesta saa myös olla ylpeä. Niin ylpeä, että faktaa kannattaa julistaa ihan omakuvan kera.

sana11

Enkä edes tiedä, onko viimeisessä kuvassa puhe siitä mistä puute, vai onko tämäkin hävytöntä mainontaa.

sana17

Onko sulla hauskoja suomen kielen sanabongauksia reissuilta? 

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Heli 9.3.2016 at 19:43

  Hauskoja huomioita matkojen varrelta!

  • Reply Noora 11.3.2016 at 01:16

   Kiitos! Niitäpä hyvinkin :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home 10.3.2016 at 21:59

  Meidän taloyhtiön nimi täällä Jenkeissä on Peloton. :) Piti tarkistaa sanakirjasta, mitä tuo tarkoittaa englanniksi, kun ei ole tuo pyöräilysanasto tuttua.

  Hävyttömämmistä, kun olin töissä Luxemburgissa, mulla oli useampi työkaveri nimeltä Pascal. Aika nopeasti opin olemaan hymyilemättä, kun sanottiin ”Paskal”, mutta en missään vaiheessa tottunut siihen, että monikossa nämä herrat olivat Pascaux – eli lausuttuna ”Paskoo”.

  • Reply Noora 11.3.2016 at 01:21

   Mun amerikkalainen kaveri, joka harrastaa pyöräilyä, lähetti mulle kerran jonkun kuvankaappauksen, jossa oli myös tuo peloton-sana. Vähän ihmettelin myös asiaa, kunnes selvisi tuo pyörilytermi. Mutta oli tosiaan hauska törmätä siihen sanaan eka kertaa! Haha, varmasti eeppistä noiden Pascalien kanssa, yhdessä tai erikseen :D

 • Reply Sannintaikasaappaat 11.3.2016 at 00:04

  Olipa hauskoja! :D onhan noita varmasti tullut nähtyä, vaan ei ole jäänyt mieleen sen pidemmäksi aikaa. Hyvä idea koota kaikki yhteen! Mistä kaikkialta maailmasta nämä kuvat on?

  • Reply Noora 11.3.2016 at 01:26

   Kiva kuulla! :) Ihan ulkoa nyt en kaikkia muista, mutta Koska on Istanbulista, Mihin Lanka Dubaista, Maha Travels Roomasta, Lorina Edinburghista, rako Prahasta, Pipa Budapestista, Pane Innsbruckista, Multatuli Amsterdamista ja Molo Sopotista.

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 11.3.2016 at 15:35

  Voi apua, huippuja :D Viimeistään herra Multatuli räjäytti pankin! Onhan näitä tällaisia naureskeltu, nyt tulevat mieleen lukuisat Kamala Guesthouse/Travels/milloinmitäkin Intiassa, sekä pyörätuoliramppia osoittanut pyörätuolinkäyttäjän kuvalla varustettu RAMPA-kyltti Meksikossa. Niin mustaa huumoria. :D Tuli myös mieleeni, että olin pitkään innoissani aina bongatessani jostain ulkomailta ”Kuhmo tyres” -kyltin, kunnes paljastui, että kyltissä lukeekin itseasiassa Kumho eikä kyse todellakaan ole mistään suomalaisista renkaista. Voi hahhah, siinä menivät minun pilvilinnani!

  • Reply Noora 12.3.2016 at 03:54

   Kiitti, kiva kuulla että tästä on tykätty! Näitä on ollut tosi hauska bongailla :D Noi kamala ja rampa on kyllä huippuja! En oo itse tainnut kumpaankaan törmätä, mutta juttuja oon molemmista kuullut. Voi ei, Kuhmo olisi kyllä ollut niin paljon parempi. Mullakin tulee aina välillä noita väärinlukemisia ja sitten harmittaa, kun ei ollutkaan oikeasti niin kuin luki.

 • Reply Miksu 11.3.2016 at 16:36

  Sossu kultasepän liike sharm el sheikissä jossain kuvakin siitä !

  • Reply Noora 12.3.2016 at 03:54

   Haha tuo on kyllä aika paha!

 • Reply Sari Yrjänäinen 11.3.2016 at 18:33

  Riikassa käytiin pienessä, siistissä kahvilassa nimeltä Perse. Kyllä siitä kuvakin otettiin kun olin ovenkahvassa kiinni menossa sinne ?

  • Reply Noora 12.3.2016 at 03:56

   Mä oon kuullut tosta! Ihan mahtava nimi, pitää joskus yrittää itsekin siellä käydä :)

  Leave a Reply