Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Kun maailma tuli Tampereelle – Eurooppalainen ruokatori

19.9.2015

Silloin kun on itse tuomittu viettämään kotimaisemissa reissujen väliset piinallisen pitkät ajat, mikä onkaan sen mukavampaa kuin se, että sillä aikaa maailma tulee luoksesi! Tampereella on jo muutamana vuonna järjestetty Eurooppalainen ruokatori -tapahtuma, jossa pääasiassa on siis ruoka.

Mikä on Eurooppalainen ruokatori?

Eurooppalainen ruokatori on tapahtuma, joka nimensä mukaisesti keskittyy ruokaan. Tarjolla on leivonnaisia, patonkeja, lettuja, juustoja, oliiveja, karkkeja ja paljon muuta. En muista, onko ruokatori saattanut jossain vaiheessa piipahtaa Keskustorillakin, mutta pääasiallisesti se tulee ilahduttamaan kulkijoita Hämeenpuistoon, jonne sen taas kerran huomasin pari päivää sitten kohoavan. Ja juuri passelisti – olinkin ehtinyt haikailla ruokatorin perään vain pari päivää sitä ennen!

IMG_6245-2

IMG_6249-2

Mielestäni Hämeenpuisto sopii varsin hyvin ruokatorin tapahtumapaikaksi. Se sijaitsee keskustassa, mutta on puistokujana enemmän kuin suurena ympäriinsä levittäytyvänä torina tai aukiona omiaan luomaan paikkaan intiimin tunnelman.

Ujot suomalaisetkaan eivät voi vain kaukaisuudesta katsella kojujen antia, vaan lähes pakostakin ajautuvat tekemään lähempää tuttavuutta myyntiartikkelien kanssa. Nimenkin puolesta on selvää, että torin pääasiallinen anti on ruoissa ja herkuissa, mutta löytyy torilta muitakin myyntiartikkeleja kuten ihania saippuoita sekä käsitöitä.

IMG_6248-2

IMG_6251-2

Tällä kertaa sää ei ollut suosiollinen tapahtuman ensimmäisille päiville. Keskiviikkona alkanut tapahtuma pääsi nauttimaan Suomen kauniista syksystä ensimmäistä kertaa kunnolla vasta tänään, muina päivinä Tampere on ollut varsin synkkä ja sateinen.

Olen joka päivä kulkenut torin halki, mutta vasta tänään kuulaassa lauantain iltapäiväauringossa innostuin tarkistelemaan kojujen antia tarkemmin. Hyvä sää oli houkutellut paikalle myös runsaasti muita herkkujen ystäviä, ja joillekin kojuille oli muodostunut jopa pieniä jonoja.

IMG_6254-2

IMG_6255-2

Vaikka Italian ja Ranskan ruoalliset antimet olivatkin eniten edustettuina ruokatorin tarjonnassa, löytyi sieltä myös paljon muuta. Vaikka olenkin käynyt ruokatorilla varmaankin joka kerta, kun se on ollut Hämeenpuistossa, on sieltä aina myös löytynyt jotain uutta. Tai ainakin mulle uutta, tällä kertaa viehätyin suuresti marokkolaisen leivoskojun antimista.

Kansainvälistä tunnelmaa, mutta palvelua myös suomeksi

Vaikka ruokatorilla pääseekin hyvin kansainväliseen humuun ja tunnelmaan, saa sieltä palvelua myös suomeksi. Mua itseäni ei haittaisi haastella myöskään vaikka englanniksi, mutta jos oma kolmas kotimainen on ruosteessa, ei sen puolesta jättää käyntiä välistä.

Maksaminen onnistuu käteisen lisäksi myös kortilla, ainakin niissä kojuissa joissa olen tehnyt ostoksia. Ruokatoriin sisältyy myös oheisaktiviteetteja, tänä vuonna ohjelmaan on sisältynyt myös ulkoilmaelokuvia. (Tosin en tiedä, miten huono sää on mahdollisesti vaikuttanut elokuvaesityksiin.) Lisätietoa tapahtumasta löytyy Hämeenpuiston ystävien nettisivuilta, ja ruokatorille ehtii vielä piipahtamaan huomiseen  kello 17 asti!

Löytyykö vastaavia tapahtumia muualta?

IMG_6259-2

Niin ja mitä tällä kertaa tarttui mukaan ruokatorilta? No baklavaa! Oli herkkua.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply