Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ensimmäinen – se vaikein – postaus

14.6.2015

Tästä tämä nyt alkaa, ensimmäinen matkablogini koskaan! Ajatus blogin pystyyn laittamisesta on pyörinyt päässäni varmaan jo pari vuotta, tositarkoituksellakin viime vuoden lopulta asti. Nyt vihdoinkin ajattelin ryhtyä sanoista tekoihin. Olen aina kuvitellut, etten kumminkaan matkusta niin paljoa, että blogia (toivottavasti pitkäikäistä sellaista) kannattaisi laittaa pystyyn. Tai että ketään ei kiinnostaisi lukea, mitä räpellän maailmalla. Mutta tultuani siihen tulokseen, että olen viimeisen kolmen vuoden aikana tehnyt reilut parikymmentä ulkomaanmatkaa ja että vielä pari lisää tällekin vuodelle on ainakin ohjelmassa, päätin antaa mennä!

Matkustelun aloitin kunnolla toukokuussa 2010. Tie vei silloin omatoimimatkana kaverin kanssa Kölniin jääkiekon MM-kisoihin. Ja jo heti yllytyshulluina tuoreina reissareina samalla vaivalla tsekkasimme Pariisin ja Lontoon pikapyrähdyksinä. Tuota päänavausta ennen olin kärsinyt lentopelosta, ja pienenä tekemääni Kyproksen-reissua lukuunottamatta olinkin kartuttanut matkasaldoani lähinnä lukuisilla laivareissuilla Ruotsiin ja yhdellä Tallinnanristeilyllä. Sitten, innostuksen kasvaessa tarpeeksi suureksi, nakkasin pelot roskakoriin, päätin että elämä on liian lyhyt kotona tuhlattavaksi ja päästin matkailullisen puoleni valloilleen. Maapalloa on tähän mennessä tullut koluttua 31 maan kamaralla,  Euroopan, Pohjois-Amerikan, parin Karibian saaren ja Aasian suunnalla.

IMG_4803-2

Yritän matkustaa suhteellisen edullisesti ja niin usein kuin mahdollista. Kovin pitkiä reissuja en tällä hetkellä pysty työtilanteeni takia tekemään, reilu pari viikkoa on ollut maksimi. Tulevaisuudessa toivon aikaa riittävän pidempiinkin kierroksiin. Tykkään nähdä maailmaa monelta kantilta: viihdyn niin suurkaupungeissa kuin pikkuriikkisissä alppikylissäkin. Rakastan luontoa ja sen tarjoamia mestariteoksia, mutta pidän myös ihmisen kädenjäljistä, erityisesti historiallisemmasta sellaisesta. Lisäksi tykkään lähteä bändien keikoille ja festaroimaan myös kotimaata pidemmälle. Tällä mentaliteetilla onkin jo tullut käytyä muutamassa kaupungissa, joihin tuskin muuten olisin eksynyt. Viimeisin reissuni piti sisällään lyhyen pyrähdyksen Singaporeen ja Malesiaan ja olin myös ensimmäistä kertaa liikkeellä omin päin. Seuraavana varmana kohteena on Islanti elokuussa. Ellen sitä ennen innostu tekemään spontaania viikonloppureissua jonnekin.

Blogissani tulen varmasti käsittelemään menneitä reissujani, ainakin mielenkiintoisimpia niistä, suunnittelemaan tulevia ja miettimään matkailua ja siihen liittyviä ilmiöitä omalta kantiltani. Varsinkin omia tekemisiäni tarkastelen usein hivenen sarkastisesti ja huononkin huumorin kautta. Toki yritän hieman asiaakin sinne väliin ujuttaa. Ehkä tällä höpinätulvalla sain pahimmat aloitusjaarittelut pois alta, ja voin seuraavissa postauksissa keskittyä olennaisempaan.

Tervetuloa mukaan matkalle!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply