Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Espanjan keskiosat – päätepysäkkinä iki-ihana Valencia

17.8.2022

Saanko aloittaa toiveella Finnairille? Voisiko Helsingistä aloittaa mahdollisimman pian suorat lennot tähän mahtavaan kaupunkiin? Kiitos!

Valencia on elinvoimainen, kaunis, mielenkiintoinen, moderni ja aito kaupunki. Ainakin tuota. Mutta varmasti myös paljon, paljon muuta. Me ainakin palaamme takuuvarmasti tähän kaupunkiin vielä monta kertaa. Valenciassa on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta kaupunki on myös mitä mainioin esimerkiksi pitkän viikonlopun viettoon vain hyvän ruoan, juoman ja rentoutumisen parissa. Täällä voit muokata matkastasi sellaisen, jonka juuri sillä hetkellä haluat.

Aloitetaan vaikka Ciudad de las Artes y las Ciencia -tiedepuistosta. Tämä alue on arkkitehtonisesti todella ainutlaatuinen ja upea. Alueella on kuusi erilaista futuristista näkemisen arvoista rakennusta. Jo pelkkä käveleminen tällä alueella ja rakennusten ihmettely riittää monelle. Alueella voi myös vuokrata pyöriä, polkuautoja taikka kanootteja. Mutta nimensä mukaisesti Taiteen ja tieteen kaupunki on monipuolinen tiede- ja kulttuurikeskus. Paikalla on Euroopan suurin akvaario, Oceanogràfic, jossa näet yli 500 meressä elävää eläinlajia. Akvaario on jaettu osiin meriekosysteemien mukaisesti eli voit tutustua Välimeren ekosysteemiin taikka Etelämantereen ekosysteemiin. Paikka on ennen kaikkea lapsiperheiden suosiossa. Meidän vierailupäivänä paikalla oli satoja ja satoja koululaisia, joten meteli oli korviahuumaava. 🙂 Hemisfèric-rakennuksessa voit puolestaan katsoa 3D-elokuvia taikka digitaalisia animaatioita heijastettuna rakennuksen kupolikattoon.  Alueelta löydät myös Palau de les Arts -oopperan ja tiedemuseon. Alue on todella monipuolinen kokonaisuus, joten saattaa iskeä vallinanvaikeus. Itse alue on avoinna joka päivä ja sisäänpääsy alueelle on ilmainen. Eri näyttelyihin on sitten omat pääsymaksunsa ja aukioloaikansa. Jos olet matkalla lasten kanssa, niin tähän alueeseen kannattaa ehdottomasti varata yksi matkapäivä.

.      .   

Alue on Turian-puistossa, joka on useita kilometrejä pitkä puisto, joka alkaa vanhan kaupungin kupeesta ja päättyy tänne tiedepuistoon. Voit vuokrata kaupungin päästä pyörät, joilla ajelet puistoa pitkin paikan päälle. Voit myös kävellä koko vajaan tunnin matkan taikka sitten tulet paikalle bussilla taikka metrolla.  Ja itse puisto on jo näkemisen arvoinen. Puisto on rakennettu vanhaan joenuomaan. Vuonna 1957 Valencia koki valtavan tulvan, jonka jälkeen joki päätettiin siirtää etelämmäksi, jotta kaupunki säästyisi jatkossa tulvilta. Ja nyt tässä vanhan joen paikalla on hieno puisto, jossa on niin leikkipaikkoja kuin urheilupaikkojakin ja valtavan hyvät pyöräilymahdollisuudet.

Valencian vanha kaupunki, El Carmen on suuri alue Valencian keskustassa. Alue on täynnä toinen toistaan kauniimpia rakennuksia. Alueella on myös valtava määrä ravintoloita, baareja, kahviloita ja kauppoja. Meitä viehätti ennen kaikkea kaupungin monipuolisuus ja sen aitous. Valencia ei ole olemassa vain valtavien turistivirtojen vuoksi ja niitä varten, vaan se on ennen kaikkea paikallisten koti.

.     

Plaza de Virgen, Valencian katedraali, vanha silkkitukki Lonja de la Seda ja kauppahalli Mercado Central ovat kaikki näkemisen arvoisia, mutta niin on myös moni pienempi kirkko tai muuten kaunis rakennus. Hieno on myös vanha härkätaisteluareena taikka päärautatieasema, mutta niin myös pienten kujien live-musiikkiesitykset. Museoita löytyy moneen makuun, mutta museoiden vastapainoksi löytyy myös ihania tapaspaikkoja ja pikkuputiikkeja. Ja siinä se Valencian viehätys juuri piileekin. Jokaiselle jotain ja kaikille kaikkea.

.             

       

Kirkot ovat katolisissa maissa suureellisia kaikkialla, pienen pienistä kaupungeista metropoleihin asti. Kirkkoja on niin paljon, että ainakin itselle tulee aina jonkinlainen ähky niitä katsellessa. Niin myös tällä matkalla. Olenkin jo tyytynyt siihen, että kaikkiin en edes mene sisään, mutta osaan menen. En edes yritä laittaa niitä minkäänlaiseen kauneus-, mahtavuus- taikka muuhun järjestykseen. Ihailen ja ihmettelen niiden koristeellisuutta, tunnelmaa ja yksityiskohtia. Mutta täytyy myöntää, että harva kirkko jää mieleen mitenkään aivan erityisenä. Valitettavasti. Pitäisiköhän jatkossa valita vain pari, joihin sitten tutustuisi syvemmin? Mene ja tiedä. Tämä Real Basílica de Nuestra Señora de los Desamparados oli kuitenkin valtavan sympaattinen niin ulkoa kuin sisältä. Kirkko on omistettu Valencian suojelupyhimykselle ja sisällä on Palominon maalamia vaikuttavia freskoja. Kirkko oli myös paikallisten aktiivisessa käytössä.

Yövyimme Valenciassa

Vincci Lys-hotellissa, jonka sijainti oli aivan loistava. Se oli erittäin keskeisellä sijainnilla keskustassa. Kuitenkin sellaisen kadun varrella, jossa ei ollut häiritsevää yöelämää. Ja kuinka kaunis se oli! Sisustus oli täydellisen onnistunutta. Kaunista ja harmonista täynnä viehättäviä yksityiskohtia. Henkilökunta oli erittäin avuliasta ja ystävällistä ja aamiainen tosi hyvä. Joten iso peukku tälle hotellille!

.   

Valenciasta suuntasimme sitten takaisin Alicanteen ja kohti Suomea. Teimme vielä aivan pika-pikapysähdyksen pienessä pikkukaupungissa, Alteassa. Sinne tehdään paljon turistimatkoja rannikon lomakeskuksista, ja se näkyi. Todellinen turistirysä. Mutta ihan söpö sellainen. En ehkä varta vasten sinne lähtisi, mutta ohikulkumatkalla aivan oiva pysähdyspaikka.

Näin tuli nähtyä ja koettua Espanjan keskiosia. Espanjalaiset olivat koronavuosien jälkeen hyvinkin ystävällisiä, englantia he eivät kyllä osaa, mutta se ei tahtia haittaa. Paljon oli kaikkialla tyhjiä liiketiloja, joten koronan vaikutus näkyy ja tuntuu. Näkyi myös valitettavasti niin, että mistään, ei siis mistään anneta kuittia, vaan kaikki myydään ohi kassakoneen. Tämä kyllä yllätti, sillä vuosi sitten manner-Kreikassa tilanne oli täysin päinvastainen. Eli meidän suomalaisten täytyy ehkä miettiä uudestaan hokemaamme harmaasta taloudesta. Onko ne sittenkään ne kreikkalaiset?

Mihinköhän sitä sitten seuraavaksi? Ehdotuksia?

 

Kreikan matkastamme voit myös lukea täältä.

Ensimmäinen matka sitten koronan alun – vihdoinkin! (Osa I)

Akhilleen äidin unohdus ja Meteoran luostarit (Kreikka – osa II)

Alueen pääkaupunki Ioannina ja Pargan pittoreski kylä (osa III)

Iloinen yllätys Preveza ja kasvoton Lefkas (osa IV)

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 17.8.2022 at 15:54

    Itsekin viihdyin varsinkin lapsena akvaarioissa todella hyvin. Euroopan suurin akvaario on taatusti lapsiperheiden mieleen. Marika on Valenciassa käynyt, itse en ole vielä sinne saakka ehtinyt. Ja tuo on ihan totta, kirkot tosiaan ovat katolisissa maissa todella upeita.

  • Leave a Reply