Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ensimmäinen matka sitten koronan alun – vihdoinkin! (Osa I)

11.10.2021

Nyt se on ohi! Odottelu, milloin voisi lähteä. Pähkäily, voiko jo lähteä ja onko lähteminen järkevää taikka turvallista. Koko kevään ja alkukesän päivittäiseksi rutiiniksi muodostui seurata paitsi tietenkin Suomen koronatilannetta niin myös muiden maiden tilannetta. Melko pian tuli selväksi, ettei kaukomaille ole mitään asiaa, mutta josko kuitenkin Eurooppaan…

Meillä oli tänä vuonna kesäloma vasta elo-syyskuun vaihteessa, joten kesän aikana tilanne ehti muuttua moneen kertaan. Vihdoin elokuun puolessa välissä hyppäsimme tuntemattomaan ja päätimme lähteä. Jonnekin, mihin pääsemme suoralla lennolla ja mihin pääsemme kahdella rokotteella ilman lisäpiruetteja. Jonnekin, missä koronatilanne on suhteellisen hyvä. Jonnekin, missä ei ehkä ole pahin turistitungos. Johonkin, missä yökerhot eivät ole ”se juttu”- josko se tekisi lomailusta vähän turvallisempaa. Ja tavoistamme poiketen valmismatkalle, jotta mahdollisen peruutuksen sattuessa, olisi vain yksi taho, jonka kanssa sopia asioista. Kohteeksi valikoitui näiden kriteerien perusteella Kreikan Sivota (Syvota), johon lähdimme Apollomatkojen matkalle.

           

Matkalaukkujen pakkaamisen ja passin mukaan ottamisen lisäksi tällä kertaa oli tarkistettava tietenkin ensin Omakannasta rokotustodistuksen tilanne. Näkyyhän molemmat rokotteet? Lisäksi Kreikka vaati, että netissä oli täytettävä terveystietolomake, ja sen täyttämisen jälkeen sai itselleen Kreikan oman todistuksen qr-koodeineen. Ennen matkalle lähtöä täytyykin nyt olla tarkkana jokaisen maan omista maahantulovaatimuksista. Apollomatkojen sivuilla nämä olivat äärettömän selkeästi esillä, joten siitä suuri kiitos!

Helsinki-Vantaalla Finnairin virkailija tarkisti passin ja matkalipun lisäksi hyvin tarkkaan nämä molemmat todistukset. Ne tarkistettiin myös maahantullessa Kreikassa Prevezan lentokentällä. Koneessa kaikki (siis ihan kaikki!) pitivät maskia päässään koko ajan. Tämä ei luonnollisesti koske aivan pieniä lapsia. Koneessa ei tarjoilla ruokia samaan tapaan kuin ennen eikä ole ostosmahdollisuuksia. Jos haluaa syödä koneessa, täytyy ruoka varata etukäteen. Ruokailun ajan maskin saa ottaa pois, mutta heti ruokailun päätyttyä se täytyy laittaa takaisin.

Vajaan neljän tunnin lentomatkan jälkeen saavuimme perille. Jee! Prevezan lentokenttä on HYVIN pieni. Paluumatkalla tuliaisten ostamista ei siis kannata jättää kentälle. Passintarkastuksen jälkeen ei muuten myöskään saa ostettua esim. lehtiä tai kirjoja lentomatkaa varten.

Suurin osa matkustajista suuntasivat kentältä kohti Pargaa, mutta me olimme päätyneet Sivotaan. Matka kentältä Sivotaan ei ole kuin vajaa 100 km, mutta teiden huonohkon kunnon vuoksi matka kestää reilut 1.5 tuntia. Olimme valinneet hotelliksi Sivota Retreat Powered by Playitas -nimisen hotellin, mikä osoittautuikin loistavaksi valinnaksi. Huoneemme oli ns. superior-huone, joka sekin oli hyvä valinta. Huone oli todella tilava ja aivan mahtavalla paikalla. Näkymät valtavalta terassilta olivat henkeäsalpaavan kauniit.

                         

     

Hotelli on Ruotsin Olympiakomitean harjoittelukeskus, joka näkyikin selkeästi jo sisääntuloaulassa. Hotellikonseptiin kuuluu suuri määrä täysin ilmaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia. On mahdollisuus niin maantiepyöräilyyn kuin joogaan taikka melontaan. Liikunnasta käy toki jo nouseminen hotellin rannalta omaan huoneeseen (220 rappusta) taikka uima-altaalta huoneelle (145 rappusta).

 

               

Hotellin aamiaisella koronatoimet olivat moitteettomat. Sisään tullessa kaikki desinfioivat kätensä ja laittoivat käsiinsä kertakäyttöhanskat. Jokaisessa pöydässä oli lisäksi oma käsidesi ja aterimet tulivat pöytään omassa pussissaan. En oikein tiedä, mitä muuta he olisivat vielä voineet tehdä.

           

 

Hotellilla on todella kaunis puutarha, johon kannattaa käydä tutustumassa, vaikka oma huone ei olisikaan siellä päin. Hotelli on nimittäin todella suuri. Hotellialue on täynnä portaita, joten tämä ei ole oikea hotelli niille, joilla on vaikeuksia liikkumisen kanssa. Polvet on syytä olla kunnossa. 🙂

Mehän emme siis osanneet luopua näissäkään maisemissa ajatuksesta auton vuokraamisesta. Eli auto alle 10 päiväksi ja menoksi. Niistä retkistä lisää seuraavissa osissa.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply