Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Malesian kiertomatka – osa VI – syrjähyppy Singaporeen

9.6.2020

Meidän Malesian kiertomatkan viimeinen etappi oli Singapore eli vaihdoimme maata. Olimme niin lähellä Singaporea, että tuntui sopivalta päättää reissu sinne. Lensimme Kuchingista Singaporeen. Singaporessa ei kannata vuokrata autoa, sillä julkinen liikenne on loistavaa ja kaikki kohteet ovat hyvin kompaktisti lähekkäin toisiaan.

Yövyimme aivan ydinkeskustassa Grand Park City Hall -nimisessä hotellissa.

                                 

Tämä olikin hyvä vaihtoehto, sillä liikenneyhteydet olivat loistavat, ja hotelli oli kävelymatkan päässä kivasta Marina Bay -alueesta. Marina Bayssa on paljon ravintoloita ja baareja, ja se on oikein mukava illanviettopaikka.

Hotellissa saimme yhtenä yönä tuta, mitä tapahtuu, kun ihmiset eivät noudata ohjeita eivätkä voi vastustaa paikallista herkkua, durian-hedelmää. Sehän haisee aivan kuvottavalle, en osaa hajua mitenkään muuten kuvailla. Paikalliset sanovat että ”smells like sh.. but tastes like heaven”. En kylläkään ole samaa mieltä, vaan maku vastasi kyllä aika lailla hajua. Joka tapauksessa tämän hedelmän tuonti hotelliin on ehdottomasti kiellettyä. Sen kieltäviä kylttejä oli jokaisessa matkamme hotellissa. Singaporessa houkutus oli kuitenkin ollut liian suuri jollekin, ja niinpä keskellä yötä heräämme kammottavaan hajuun ja siihen, kuinka koko kerrosta tuuletetaan. Emme tiedä, mitä syyllisille tapahtui, mutta sakot Singaporessa ovat pienimmistäkin rikkeistä aika kovat, joten voipi olla, että tuli kalliiksi se hotelliyö.

Singapore on äärettömän siisti kaupunki. Meidän mielestämme kaupunki on hieman sellainen ”elokuvakaupunki”. Kaikki on tavallaan niin siistiä ja järjestyksessä, että tunnelma on hieman keinotekoinen. Ihmiset ovat kiireisiä, ja kaupunkikuva on hyvin nuori, niin ihmisten kuin rakennustenkin suhteen.

Singaporesta on vaikea löytää mitään moitittavaa. Kaikki toimii moitteettomasti. Kuitenkin me jäimme kaipaamaan jonkinlaista rosoisuutta. Mutta hei, nämähän ovat makuasioita.

Singaporessa on huomattavasti helpompi liikkua jalan kuin esimerkiksi Kuala Lumpurissa. Kaupunki on rakennettu niin, että paikasta toiseen on helppo liikkua joko julkisilla taikka sitten jalan. Me kävelimme paljon. Singaporessa on todella paljon turisteja ympäri maailmaa. Se olikin ensimmäinen paikka koko kolmen viikon matkan aikana, jossa kuulimme suomea.

 

Gardens by the Bay -puutarha-alueelta löytyy paljon nähtävää. Alueella on mm. kaksi kasvihuonetta, Flower Dome täynnä erilaisia kukkia ja kasveja ja Cloud Forest, jossa on vesiputous. Alueella on myös kuuluisat 18 superpuuta eli valtavat puun muotoon tehdyt rakennelmat, jotka valaistaan upeasti ilta-aikaan. Pari kertaa illassa alueella on myös hieno valoshow.

           

Lähellä superpuita on myös Singaporen kuuluisin hotelli eli Marina Bay Sands. Hotelli on valtava, ja sen yhteydessä on yksi Singaporen lukuisista kauppakeskuksista. Hotelli on todella näkemisen arvoinen. Katolla on uima-allasalue ja ravintola, johon on pääsy myös niille, jotka eivät yövy hotellissa. Hotelli kannattaa käydä katsomassa sekä päivällä että illalla, sillä auringonvalo ja iltavalot tuovat tästä arkkitehtonisesta ihmeestä aivan eri puolet esille.

       

Singapore on shoppailijan paratiisi. Kauppakeskusten lukumäärä on valtava, ja jollet löydä jotain etsimääsi täältä, niin sitä ei luultavasti ole saatavissa mistään. Matkabudjetista kannattaa säästää siis ainakin osa tänne.

Tiedättekö, kuinka joihinkin paikkoihin liittyy jokin juttu, joka siellä täytyy tehdä. Roomassa täytyy istuskella Espanjalaisilla portailla (kunnes se kiellettiin), Pisassa täytyy ottaa kuva, jossa ikään kuin nojaa siihen torniin jne. jne. No, Singaporessa täytyy tietenkin juoda Singapore Sling -drinkki The Raffles -hotellissa. Hotelli oli tuolloin elokuussa 2019 remontin loppusuoralla, mutta baari oli auki. Suurimman osan päivästä baariin on pitkähkö jono, mutta jonottaminen kannattaa. Itse drinkki on hyvä, mutta kokemus vielä parempi. Muista heittää lattialle pähkinänkuoret ja nauttia tunnelmasta!

Kävimme myös Sentosan saarella akvaariossa, joka on yksi maailman suurimpia. Toinen meistä ymmärtää näistä luontojutuista enemmän kuin toinen. Mutta ainakin nämä värikkäät korallit ja meduusat miellyttivät molempia. 🙂

Tälle Singaporen edustalla sijaitsevalle Sentosan saarelle voi tulla bussilla tai vaikka köysiradalla. Saari on iso huvittelukeskus, josta löytyy mm. ravintoloita, Merlion-patsaan jäljitelmä ja värikäs Merlion Walk taikka Universal Studiot. Koko paikka on hyvin hollywoodmainen taikka amerikkalainen. Turisteja on valtavasti, joten jos haluat välttää tuntien jonottamisen, tule paikalle heti aamusta.

Singapore summa summarum:

  • siisti ja turvallinen
  • sopiva kävelykaupunki
  • shoppailijan paratiisi
  • kuumaa ja kosteaa
  • paljon nähtävää ja koettavaa
  • melko kallis paikka

Me olimme olleet reissussa jo yli kolme viikkoa ja oli todella kiva palata takaisin kotiin.

Seuraavaan (tai siis tässä tapauksessa edelliseen) kertaan! Silloin ollaankin takaisin Euroopassa.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply