Kuva: Riikka Krenn
Lissabon, Portugali

Yhdistä aurinkoinen ranta- ja kaupunkiloma – seitsemän syytä matkustaa Lissaboniin

Portugalin pääkaupunki Lissabon on monipuolinen matkakohde. Lue kiinnostavat faktat Euroopan läntisimmästä pääkaupungista ja varaa matka!

1. Hyvä rantakohde

Harva matkailija muistaa, että Lissabonissa voi vaivatta yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Kaupunki sijaitsee rannikolla, joten paitsi Lissabonissa myös kaupungin lähistöllä sijaitsee useita upeita uimarantoja. Valinnanvaraa on surffaajien suosimista rauhallisista rannoista vilkkaisiin hiekkarantoihin, joilla on paljon palveluja. Esimerkiksi Cascaisin ja Estorilin rannat sijaitsevat vain vajaan tunnin junamatkan päässä Lissabonista.

2. Erikoisia kaupunkikierroksia

Paras tapa ottaa Lissabonin keskusta haltuun on kävellä ympäriinsä, mutta myös julkinen liikenne toimii mainiosti. Sen lisäksi kaupunkiin voi tutustua myös opastetulla kierroksella. Perinteisen bussiajelun lisäksi tarjolla on muun muassa kierroksia kuplavolkkarilla, sähköautolla, helikopterilla ja hevoskärryillä.

Lisäksi matkailijoilla on mahdollisuus erilaisiin teemakierroksiin: yksi esittelee kaupunkia arkeologisesta näkökulmasta, toinen taas vie erityisesti ikääntyville sopiviin paikkoihin.

3. Vilkas yöelämä

Tiesitkö, että Lissabonissa on yli 250 baaria tai klubia? Valikoimaa riittää perinteistä portugalilaista fado-musiikkia soittavista paikoista ja karaokebaareista eloisiin yökerhoihin. Illan meno alkaa käynnistyä vasta illallisen jälkeen, kun väki lipuu baareihin yhdentoista tienoilla. Jotkut klubit avaavat ovensa vasta pikkutunneilla ja ovat auki aamuun asti.

4. Erikoisia museoita

Lissabonissa on nähtävää myös heille, jotka haluavat kokea muutakin kuin perinteiset tunnetut paikat. Miltä kuulostaisi vaikkapa vierailu sarjakuvakirjastoon, jonka kokoelmissa on yli 40 000 julkaisua? Kiinnostaisiko käynti julkiselle liikenteelle tai oluelle omistetussa museossa? Sintran kaupungista Lissabonin läheltä taas löytyy yleisölle avoin, toimiva buddhalainen temppeli.

5. Yllättävän hiljainen

Lissabonin kadut ovat mäkisiä ja korkeuserot suuria. Siitä syystä kaupungin katukuvassa näkyy melko vähän autoja, joten liikenteen melu on erittäin vähäistä. Lissabonissa onkin suurkaupungiksi monien matkailijoiden mielestä yllättävän rauhallista.

6. Houkutuksia herkkusuille

Lissabonin kahvilat, herkkukaupat ja ravintolat tarjoavat runsaasti tarjottavaa hyvää ruokaa rakastaville. Kalaruokien ystävän kannattaa kokeilla vaikkapa grillattuja sardiineja tai suolattua turskaa kikherneiden kera. Makkaroita arvostava taas löytää monenlaisia herkullisia vaihtoehtoja vieraillessaan Praca da Figueira -torilla. Makeista herkuista tunnetuin lienee pastel de nata -leivos. Lisäksi kaupungissa kannattaa ehdottomasti nauttia portviiniä!

7. Euroopan aurinkoisin pääkaupunki

Portugalin pääkaupungissa paistaa aurinko enemmän kuin missään muussa eurooppalaisessa pääkaupungissa. Lissabonilaiset saavatkin nauttia auringosta keskimäärin jopa 2 799 tuntia vuodessa. Se on enemmän kuin aurinkoisena tunnetussa Kreikan pääkaupungissa Ateenassa, missä aurinko paistaa vuodessa 2 771 tunnin ajan.

>> Lue lisää vinkkejä Lissaboniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Marianne Zitting
Kuva: Riikka Krenn

Päivitetty: 15.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia