Kuva: Viron matkailu
Tallinna

Yhdeksän ihanaa syysvinkkiä Viroon

Poimi talteen parhaat vinkit etelänaapuriin ja koe Viron kaunis syksy. Tässä tärpit sekä Tallinnaan että Viron muihin suosittuihin matkailukaupunkeihin.

Tee syysmatka Viroon ja ylläty

Syksy on hyvä aika ottaa hieman etäisyyttä arjesta ja lähteä matkalle perheen kanssa tai ystäväporukalla. Olipa lomasi viikon tai viikonlopun pituinen, Virosta löydät tekemistä koko perheelle tai mainiot puitteet kahdenkeskiseen rentoutumiseen. Katso alta parhaat vinkit Viron syksyyn.

TALLINNA

Suomalaisten suosikkikohde Tallinna tarjoaa monenlaista puuhaa syysmatkaajille – varsinkin niille, jotka uskaltautuvat keskustan ulkopuolelle. Hemmottelua arjen keskelle kaipaavien kannattaa suunnata johonkin Tallinnan lukuisista kylpylöistä, joissa niin keho kuin mieli pääsevät rentoutumaan.

Tallinnan parhaista ravintoloista jokainen matkaaja löytää itselleen sopivimman – myös perheen pienimmät. Lapset viihtyvät myös kylpylöiden altaissa ja vesiliukumäissä, ja Tallinnan museot tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

1. Rentoutumista ja lasten leikkiä kylpylässä

Suunnittelitpa matkaa perheen parissa tai aikuisten kesken, Tallinnan kylpylät tarjoavat jokaiselle jotakin. Perheen pienimmätkin viihtyvät Kalevin vesipuistossa, jossa on lastenaltaiden lisäksi Viron suurin uima-allas, vesiliukumäkiä, erilaisia saunoja sekä porealtaita.

Aikuiseen makuun sopivat Kalev Span ja muiden kylpylöiden lukuisat hemmotteluhoidot ja ohjatut liikuntatunnit. Miltä kuulostaisi esimerkiksi rentouttava joogatunti, ylellinen suklaahoito tai virkistävä kuorinta?

2. Lapsellista menoa Tallinnan museoissa

Tallinnan museoissa koko perhe voi viettää hauskan päivän. Esimerkiksi nukkemuseo Nuku ja Miiamilla-teemamuseo tarjoavat lapsille jännittäviä leikkejä ja aikuisille nostalgiaa: tutustu nukketeatteriin, ihaile eri kulttuureiden nukkeja, osallistu nukketyöpajaan ja heittäydy leikin pyörteisiin!

3. Herkuttelua isoon ja pieneen nälkään

Virolaiset arvostavat hyvää ruokaa, joten kulinaristin kannattaa ehdottomasti hemmotella itseään Viron parhaissa ravintoloissa. Tallinna on ruokamatkailijalle oiva kohde, sillä vuosittain valittavista Viron 50 parhaasta ravintolasta suurin osa sijaitsee pääkaupungissa. Listan ravintolat tarjoavat fine diningin lisäksi myös rentoa kahvilatunnelmaa, modernia aasialaista ruokaa ja virolaisia makuja.

Tallinnassa myös lapsiperheen ruokailu sujuu mutkitta, sillä kaupungissa on lukuisia lapsiystävällisiä ruokapaikkoja. Koko perheen ravintolan tuntee siitä, että se tarjoaa monipuolista ja terveellistä syötävää, nopeaa ja ystävällistä palvelua sekä puuhaa perheen pienimille.

PÄRNU JA PÄRNUN SEUTU

Vaikka Pärnu tunnetaan parhaiten Viron kesäpääkaupunkina upean rantansa ja kylpylöidensä ansiosta, kaupungissa ja sen ympäristössä on monenlaista tekemistä myös syksyllä. Matkasitpa sitten yksin, perheen kanssa tai aikuisten kesken, Pärnun tapahtumat, rentouttavat ja leikkisät kylpylät sekä lähiympäristön upea luonto tekevät syksyisestä reissusta ikimuistoisen.

Pärnu
Kesäkaupunkina tunnettu Pärnu on myös mainio syyskohde.

4. Eläimellistä menoa Pärnumaalla

Perheen pienimpien aika ei varmasti käy pitkäksi eksoottisia eläimiä ihmetellessä. Eläinten ystävien kannattaakin suunnata Pärnun seudulle, jossa koko perhe voi tutustua niin terraarion eläimiin kuin erikoisiin maatilan eläimiin. Pärnun keskustassa sijaitsevassa Mini Zoossa käärmeitä, sisiliskoja ja muita terraarion otuksia voi ihailla turvallisesti lasin takaa – ja rohkeimpien on mahdollista myös tarkastella eläimiä lähempää!

Pärnun keskustasta lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee puolestaan Kännun tilan alpakkafarmi, jossa näitä pörröisiä eläimiä saa silittää ja syöttää. Lisäksi tilalla voi nähdä myös kääpiövuohia ja kanoja.

5. Hemmottelua Pärnun syksyssä

Rentouttavaa syyslomaa kaipaaville Pärnun rantakaupunki on ihanteellinen matkakohde. Voit aloittaa takuuvarman rentoutumisen jossakin Pärnun lukuisista kylpylähotelleista, jotka tarjoavat esimerkiksi ihania hoitoja, terveyspalveluja ja erilaisissa sanoissa lekottelua.

Itsensä hemmottelua voi jatkaa nauttimalla hyvää ja terveellistä ruokaa kylpylähotellien ravintoloissa tai esimerkiksi Viron 50 parhaan ravintolan listalle yltäneessä Supelsaksadissa. Täydellisen hemmotteluloman kruunaa upea musiikkielämys, joita tarjoaa Pärnun konserttitalo.

6. Luonnon väriloistoa Soomaalla

Keski-Virossa sijaitseva Soomaan kansallispuisto tunnetaan parhaiten keväisestä tulvakaudesta, jota on sanottu myös viidenneksi vuodenajaksi. Soomaa on kuitenkin mielenkiintoinen luontokohde kaikkina vuodenaikoina, ja varsinkin syksyn väriloisto luo upean ympäristön luonnossa liikkumiselle.

Soomaan soiden ja rämeiden täyttämässä kansallispuistossa järjestetään muun muassa opastettuja suokenkä- ja kanoottiretkiä, joiden aikana on mahdollista ihailla upean suomaiseman lisäksi usein myös paikalla asustelevia eläimiä.

TARTTO JA ETELÄ-VIRO

Eteläinen Viro ja Tartto tarjoavat syksyyn kulttuurielämyksiä, koko perheen seikkailuja ja romanttisia retkiä. Lapsiperheet voivat viettää rattoisan päivän vieraillen Tarton mielenkiintoisissa museoissa ja kiipeillen Otepään seikkailupuistossa.

Tartto
Yliopistokaupunki Tartto tarjoaa runsaasti tekemistä koko perheelle.

7. Elämyksiä Otepään seikkailupuistossa

Otepäällä noin tunnin ajomatkan päässä Tartosta ja kolmen tunnin päässä Tallinnasta koko perhe voi heittäytyä seikkailuun puiden väliin rakennetuilla radoilla. Ratoja on eri vaikeusasteisina – ja perheen pienimmille on myös oma lastenrata. Seikkailupuistossa kiipeileminen ja ilmalennot voivat olla jännittäviä, mutta ne ovat täysin turvallisia, sillä seikkailija on kiinnitettynä koko ajan henkilökohtaisen turvavarustuksen avulla turvavaijeriin.

Seikkailupuiston lisäksi Otepäällä voit myös kavuta Tehvandin näköalapaikalle ihailemaan etelävirolaista metsämaisemaa, kiivetä Viron korkeinta kiipeilyseinää tai hypätä ilmaan suuren katapultin avulla.

8. Päiväretki Sipulitielle

Peipsijärven rantaa myöten kulkevalla Sipulitiellä voit tutustua itäiseen Viroon ja sen kolmeen kulttuuriin. Sipulitie myötäilee Peipsijärven rantaa aina Tarton Emajoen itärannalta Kallasten kaupunkiin, ja voit kulkea matkan joko itsenäisesti tai opastettuna päiväretkenä.

Kahdeksan tuntia kestävä päiväretki sisältää muun muassa vierailun Liivin museoon, Kolkjan vanhauskoisten museoon, Alatskiven linnaan sekä Kallasten hiekkapaljastumalle ja hautausmaalle. Lisäksi retken aikana pääsee käyskentelemään Peipsin rantakylien teillä ja kokeilemaan taitojaan paikallisissa käsitöissä.

9. Sukellus historiaan Tarton museoissa

Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto tunnetaan vanhasta yliopistostaan ja vilkkaasta kulttuurielämästään. Tarton yliopistolla on myös mielenkiintoisia museoita, joissa kuka tahansa voi tutustua eri aihepiireihin tarkemmin.

Tarton yliopiston historiallinen museo esittelee perinteikkään yliopiston historiaa vuodesta 1632 lähtien nykypäivään saakka. Yliopiston taidemuseo puolestaan esittelee antiikin ajan taidetta.

Lähde ja kuvat: Viron matkailu

>> Lue lisää Viron matkailuvinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta

Päivitetty: 6.10.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 1,88 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia