Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minh City

Viisi vinkkiä Ho Chi Minh Cityyn – näin otat kaupunkilomasta kaiken irti

Vietnamin Ho Chi Minh City on kiehtova kaupunkikohde, josta löytyy niin kiinnostavia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa kuin unohtumattomia elämyksiä. Lue tästä vinkit kaupungin parhaisiin paloihin!

1. Tutustu kaupungin nähtävyyksiin

Vietnamin suurin kaupunki Ho Chi Minh City on mielenkiintoinen sekoitus vanhoja perinteitä ja moderneja vaikutteita. Kaupunki tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden kurkistaa Vietnamin historiaan, kokea paikallisen elämänmenon ja nauttia vietnamilaisen ruokakulttuurin herkuista.

Ho Chi Minh Cityssä on monia kiinnostavia nähtävyyksiä, joista merkittävimpiin vierailukohteisiin kuuluu vuonna 1975 avattu sotamuseo, joka esittelee jopa 20 000 valokuvan, videon ja esineen avulla Vietnamin sodan kauhuja. Museon näyttelyissä sotaa esitellään kaunistelematta ja osa materiaalista saattaa järkyttää herkimpiä.

Muita kiinnostavia nähtävyyksiä Ho Chi Minh Cityssä ovat historiallinen Independence Palace, länsimaalaisia ja aasialaisia vaikutteita yhdistelevä Pääposti ja Notre-Damen katedraali, jonka esikuvana on käytetty Pariisissa sijaitsevaa Notre-Damea. Päänähtävyyksien lisäksi Ho Chi Minh Cityssä on esimerkiksi monia kauniita temppeleitä ja kiinnostavia museoita, joissa voi vierailla lomapäivien riittäessä.

2. Herkuttele paikallisella ruoalla

Vietnamilainen ruoka on maailmankuulua herkullisuudestaan, joten Ho Chi Minh Cityssä kannattaa hyödyntää mahdollisuudet testata paikallisia erikoisuuksia. Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta aina fine dining -ravintoloista katuruokapaikkoihin, joten vaihtoehtoja löytyy jokaiselle budjetille.

Loman aikana kannattaa kokeilla ainakin pho-keittoa, täytettyjä banh mi -patonkeja, suuria banh xeo -lettuja ja goi cuon -kesärullia, jotka kaikki kuuluvat vietnamilaisen keittiön tyypillisiin herkkuihin. Ho Chi Minh Cityssä suosittua katuruokaa on myös banh trang nuong eli vietnamilainen pizza, jossa täytteet on levitetty kuivalle riisipaperille.

3. Koe kaupunki paikallisittain mopon kyydissä

Vietnamin suurkaupungit tunnetaan hurjasta liikenteestään ja erityisesti valtavasta määrästä mopoja. Matkailijan ei kannata itse lähteä ajelemaan vilkkaan liikenteen sekaan, mutta hauska tapa tutustua Ho Chi Minh Cityyn on osallistua järjestetylle mopokierrokselle. Mopokierroksilla vieraillaan kierroksen teemasta riippuen eri kohteissa ja jokaiselle osallistujalle on oma kuski.

Ho Chi Minh City
Kuva: Shutterstock
Mopokierroksella pääsee kokemaan Ho Chi Minh Cityn paikalliseen tyyliin.

Ho Chi Minh Cityssä on useita yrityksiä, jotka järjestävät mopokierroksia. Kannattaa tutustua yrityksen saamiin arvosteluihin netissä ennen varaamista. Yrityksestä ja kierroksesta riippuen reitti, aika ja pysähdyspaikat vaihtelevat. Yksi kiinnostava vaihtoehto on Saigon Vespa Tours -yrityksen noin neljä tuntia kestävä Saigon by night -kierros, jossa vieraillaan esimerkiksi upeat näköalat tarjoavalla kattoterassilla ja paikallisessa katuruokaravintolassa.

4. Löydä upeimmat näköalat kattobaareissa

Illan pimentyessä Ho Chi Minh Cityssä kannattaa ottaa suunnaksi joku kaupungin pilvenpiirtäjissä sijaitsevista baareista ja nousta korkeuksiin katselemaan alas avautuvia maisemia. Erityisen upealta kaupunki näyttää auringonlaskun aikaan.

Ho Chi Minh City
Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minh Cityssä kannattaa viettää iltaa jossakin kaupungin kattobaareista upeiden maisemien äärellä.

Yksi Ho Chi Minh Cityn korkeimmista rakennuksista on Bitexco Financial Tower, joka on hieman yli 260 metriä korkea. Rakennuksen 52. kerroksesta löytyy 360 asteen näköalat tarjoava EON Heli Bar, jossa iltaa voi viettää cocktaileja siemaillen ja live-musiikista nauttien.

Muita suosittuja näköalabaareja kaupungissa ovat esimerkiksi Sheraton Saigon -hotellin Level 23 Wine Bar ja Caravelle-hotellin Saigon Saigon -kattobaari. Budjettimatkailijalle ystävällinen vaihtoehto on Duc Vuong -hotellin The View -kattoterassi, jossa cocktaileja saa vain parilla eurolla.

5. Yhdistä kaupunkilomaan päiväretkiä

Ho Chi Minh Cityä tukikohtana käyttäen voi loman aikana tehdä retkiä myös muihin lähiympäristön kohteisiin, jos kaipaa vaihtelua vilkkaaseen kaupunkielämään.

Suosittuja retkikohteita Ho Chi Minh Citystä ovat erityisesti Cu Chin tunnelit ja Mekong-joen suistoalue. Cu Chi on sodanaikainen tunneliverkosto parin kymmenen kilometrin päässä kaupungista ja siellä voi vierailla joko omatoimisesti tai osallistumalla järjestetylle retkelle. Mekong-joen suistoalueella, johon tutustutaan veneiden kyydissä, pääsee näkemään paikallista elämää suurkaupunkien ulkopuolella.

Mikäli mielit päästä hetkeksi rantamaisemiin, on Vung Tau paikallisten suosima päiväretkikohde Ho Chi Minh Citystä. Ranta ei ehkä ole Vietnamin kauneimpia, mutta kaupungissa on rento tunnelma ja hyviä, meren antimia tarjoilevia ravintoloita rannan tuntumassa.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 25.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia