Kuva: Inka Khanji
Bangkokin maailmanennätykset

Viisi asiaa, joissa Bangkok rikkoo ennätyksiä – kuinka monta olisit arvannut?

Bangkokissa monet asiat ovat Thaimaan mittapuulla suurimpia ja korkeimpia. Tiesitkö, missä asioissa kaupungilla on maailmanennätyksia?

1. Maailman pisin kaupungin nimi

Aloitetaan Bangkokin selkeimmästä ennätyksestä. Yhdelläkään toisella kaupungilla ei ole pidempää nimeä kuin Bangkokilla, joka on tosi asiassa Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Tätä et takuulla muista ulkoa!

2. Maailman suurimmat viikonloppumarkkinat

Monelle matkailijalle Chatukchakin markkinat ovat tuttu paikka Bangkokissa. Maailman suurimmiksi viikonloppumarkkinoiksi kutsuttu ostospaikka on avoinna kävijöille lauantaisin ja sunnuntaisin, ja osa alueesta saattaa avautua myös muina päivinä. Viikonloppuisin Chatukhakissa on yli 15 000 markkinakojua. Paikan päälle pääsee helposti junalla tai metrolla.

3. Maailman isoin kultainen Buddha

Bangkokin Wat Intharawihan -temppelissä voi nähdä maailman korkeimman Buddha-patsaan, jonka korkeus on huimat 32 metriä. Kaupungissa on myös toinen Buddha-aiheinen ennätys: Wat Traimit -temppelissä on maailman suurin täysin kullasta rakennettu Buddha-patsas. Istuva patsas on lähes neljä metriä korkea ja painaa 5,5 tonnia.

4. Maailman kuumin kaupunki

Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) mukaan Bangkok on maailman kuumin kaupunki. Kyse ei ole siitä, että Bangkokissa mitattaisiin korkeampia lämpöasteita kuin missään muualla – se kunnia kuuluu Kaliforniassa sijaitsevalle Kuolemanlaaksolle. Bangkokissa kuuma sää on kuitenkin tasaisempaa ja jatkuvampaa kuin muualla.

5. Maailman suurin Chinatown

Monissa kaupunkikohteissa paikallinen Chinatown on suosittu nähtävyys – tällaisia ovat esimerkiksi Lontoo ja San Francisco. Maailman isoimpana Chinatownina pidetään kuitenkin Bangkokista löytyvää versiota. Kiinalaiskaupunginosassa voi muun muassa tehdä ostoksia, kierrellä temppeleitä tai poiketa Grand China -hotellin pyörivässä kattobaarissa.

Lue myös: Thaimaan korkeimmassa rakennuksessa on lasipohjainen lattia – tältä näyttää Bangkokin kattojen yllä

Lähde: Bangkok.com
Kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 10.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia