Kuva: Inka Khanji
Makarska, Kroatia

Vietä onnistunut loma Kroatiassa – viisi syytä matkustaa Makarskaan

Adrianmeren rannalla sijaitseva Makarskan lomakaupunki on mainio tukikohta Kroatian-lomalle. Monipuolinen kaupunkikohde sopii monenlaisille matkailijoille. Lue viisi syytä valita Makarska!

1. Makarskan Rivieran rannat

Kroatian rannikolla sijaitseva Makarskan Riviera on kuuluisa upeista rannoista, joita riittää kilometritolkulla. Riviera kattaa 58 kilometrin mittaisen alueen, johon kuuluu useita tunnelmallisia rantakaupunkeja.

Makarskan Riviera sijaitsee Makarskan kaupungin ympärillä, joten kaupungista on helppo vierailla lähistön rantakaupungeissa. Julkisen liikenteen yhteydet ovat hyvät, mutta matka lähikaupunkeihin on mahdollista taittaa myös jalan: esimerkiksi läheiseen Krvavicaan on vain reilun viiden kilometrin kävelymatka.

Kuva: Inka KhanjiMakarska, Kroatia
Makarskan rannalta avautuu näkymä, jota ei kovin moneessa kohteessa näe. Taustalla kohoavat vuoret ovat osa Biokovo-vuoristoa.

Rivieran varrella erityisesti Brela, Baška Voda ja Tučepi ovat tunnettuja rantakaupunkeja. Myös Makarskan rantakadun päässä sijaitseva kivinen uimaranta on suosittu.

2. Hyvä sijainti

Makarskan valtti on sen sijainti, sillä aivan Adrianmeren rannikolla, Makarskan Rivieran sydämessä olevasta kaupungista on lyhyt matka moniin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Kaupungista käsin voi tehdä päiväretkiä paitsi läheiseen Splitin kaupunkiin myös esimerkiksi naapurimaan Bosnia-Hertsegovinan puolelle. Dubrovnikin rantakaupunkiin on Makarskalta noin kahden ja puolen tunnin ajomatka.

3. Tunnelmallinen rantakatu

Makarskan kaupungin valtti on sen satama-alueella sijaitseva tunnelmallinen rantabulevardi. Tuuheiden palmujen, tunnelmallisten kahviloiden ja ravintoloiden sekä mahtavan vuoristomaiseman muodostava näky on majesteettinen.

Kaupungin parhaat matkailijapalvelut sijaitsevat suositun rantakadun varrella, mistä löytyvät paitsi matkamuistomyymälät ja kioskit myös hotellit, ravintolat ja kahvilat. Rantakadulta on helppo hypätä kaupungin edustalla risteilevien alusten kyytiin, minkä lisäksi matka kaupungin edustalla sijaitseville saarille alkaa Makarskan rantabulevardilta.

4. Näyttävä ja monimuotoinen puisto

Aivan Makarskan keskustan tuntumassa sijaitsee vehreä Sveti Petarin puistoalue, joka kohoaa kaupungin edustalla olevassa niemessä. Puistoon on vain muutaman minuutin kävelymatka rantakadulta, joten siellä on helppo piipahtaa vaikka vain vähäksi aikaa.

Kuva: Inka KhanjiMakarska, Kroatia
Keskustan tuntumassa sijaitseva puisto on vuorimaisemineen vaikuttava vierailukohde.

Hyvät kävelyreitit, vaihtelevat korkeuserot ja kaunis merimaisema takaavat, että puistoon kannattaa varata aikaa. Niemen rannoille on rakennettu useita päällystettyjä auringonottoalueita, minkä lisäksi Adrianmeren kauneudesta voi nauttia puiston reunamilla olevilta kallioilta käsin. Aivan kallioiden tuntumassa kohoaa myös Makarskan oma majakka.

5. Alueen aktiivimahdollisuudet

Makarska on tunnettu myös loistavana aktiivilomakohteena. Aivan kaupungin tuntumassa sijaitsee Biokovon vuoristo, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet muun muassa vuorikiipeilyyn, vaeltamiseen, maastopyöräilyyn, varjoliitoon ja purjelautailuun.

Biokovon vuoristoalueella on muutamia majoitusmahdollisuuksia, mutta siitä huolimatta useimmat matkailijat valitsevat tukikohdakseen Makarskan.

>> Lue lisää vinkkejä onnistuneeseen Kroatian-lomaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 3.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia