Kuva: Shutterstock
Tokion parhaat nähtävyydet

Tokion kiinnostavimmat nähtävyydet – 5 paikkaa, jotka on pakko kokea lomalla

Kiehtova ja eksoottinen miljoonakaupunki Tokio on täynnä jännittävää nähtävää, ja unohtumattomia elämyksiä saattaa tulla vastaan jo ihan vain kadulla kävellessä. Koe loman aikana myös kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet.

1. Shibuyan kuuluisa risteys

Kukapa ei olisi kuullut maailman kiireisimpiin lukeutuvasta, Tokiossa sijaitsevasta Shibuyan risteyksestä? Viidestä eri suunnasta tulevien teiden risteyskohta on vaikuttava näky: tuhansittain ihmisiä, pilvenpiirtäjiä ja näyttäviä valomainoksia. Risteyksen ylittää parhaimmillaan jopa kolme tuhatta ihmistä samanaikaisesti.

Risteys on toimivuudessaan häkellyttävä. Vaikka ihmisiä tulee useista eri suunnista suuret määrät, etenevät väkijoukot rauhallisesti ilman kaaosta. Matkailijalle risteys on myös erinomainen paikka todistaa japanilaisen kohteliaisuuden toimivuus käytännössä: vaikka massa on valtava, jokainen yksilö huomioi muut ihmiset tavalla, joka saa liikenteen etenemään hyvin sujuvasti.

Tokion parhaat nähtävyydet
Kuva: Shutterstock
Shibuyan kuuluisan risteyksen läpi kulkee parhaimmillaan tuhansia ihmisiä.

Risteys sijaitsee nimensä mukaisesti Shibuyan kaupunginosassa Shibuyan aseman vieressä, Japanin kuuluisan Hachiko-koiran mukaan nimetyn uloskäynnin tuntumassa. Alue on suosittu shoppailukohde, mikä tekee risteyksestä entistä kiireisemmän.

2. Harajukun kiinnostava kaupunginosa

Tokio tarjoaa monia hyvin kiinnostavia kaupunginosia, joista erikoisin on selvästi alakulttuurien ja erikoisuuksien täyttämä Harajuku. Alue on myös matkailijoiden rakastama, sillä jos jossain Tokion alueella voi törmätä mitä erikoisimpiin näkyihin, on se paikka juuri Harajuku.

Ikoninen Harajuku on tunnettu Tokion muotikeskittymänä, ja sen maine kaupungin muodikkaimpana kaupunginosana on lähtöisin 1960-luvulta. Harajukussa yhdistyvät paikallisten alakulttuurien erikoisimmat ääripäät, mikä tuo matkailijalle rutkasti erikoista nähtävää.

Tokion parhaat nähtävyydet
Kuva: Shutterstock
Harajukun kaupunginosasta voi ostaa muun muassa toinen toistaan mielikuvituksellisempia herkkuja.

Alueen keskuspaikka on Takeshita dori -katu, joka on täynnä hyvin erikoisia tuotteita myyviä kauppoja. Varsinaisia nähtävyyksiä Harajukussa ei ole, ja kaupunginosan kiinnostavuus perustuukin erikoisiin kanssakulkijoihin ja hyvin näyttävään nuorisomuotiin.

3. Tokyo Tower ja Tokyo Skytree -tornit

Jos rakastat korkeita paikkoja ja torneista avautuvia kaupunkimaisemia, hemmottelee Tokio oikein toden teolla. Kaupungissa on kaksi erityisen tunnettua tornia, joissa molemmissa voi vierailla ja nauttia hulppeista pilvenpiirtäjämaisemista.

Toisen maailmansodan jälkeen rakennettu Tokyo Tower kurottaa 333 metriin ja maisemia pääsee katselemaan 250 metristä, missä sijaitsee tornin näköalakerros. Torni muistuttaa erehdyttävästi Pariisissa sijaitsevaa Eiffelin tornia, mutta vuonna 1958 valmistunut Japanin torni on Pariisin versiota kymmenen metriä korkeampi ja väritykseltään näyttävän punainen.

Tokion parhaat nähtävyydet
Kuva: Shutterstock
Keskellä Tokiota kohoava Tokyo Tower muistuttaa erehdyttävästi Pariisissa sijaitsevaa Eiffelin tornia.

Asakusassa sijaitseva Tokyo Sky Tree on maailman korkein torni 634 metrin korkeudellaan. Vuonna 2012 avattu torni tarjoaa hulppeat kaupunkimaisemat, joita voi katsella 350 metrin ja 450 metrin korkeudessa sijaitsevilta näköalatasanteilta. Tokyo Sky Tree on koko Japanin korkein rakennus.

4. Meiji Jingu -pyhättö

Japanin keisarina 1860-luvulla toimineelle Meiji-keisarille omistettu näyttävä Meiji Jingu -pyhättö lukeutuu Tokion kauneimpiin kulttuurikohteisiin. Näyttävä shintotemppeli on rauhallisen puiston ympäröimä paikka, missä pääsee tutustumaan keisarin ja keisarinna Shokenin hengille omistettuun pyhäkköön.

Alue on jaettu kahteen osaan, missä sijaitsee keisaripariskunnan elämästä kertova museo sekä taidemuseosta, juhlatilasta ja stadionista koostuva ulkoalue. Pyhätön ympärillä on noin sata tuhatta puuta, joten puistoalue on näyttävä ja vehreä. Alue on rakennetty näyttävään nagarezukuri-tyyliin.

Tokion parhaat nähtävyydet
Kuva: Shutterstock
Rauhallinen pyhättö tuo vaihtelua kiireiseen kaupunkilomatunnelmaan.

Pyhättö valmistui vuonna 1920, ja se saatiin valmiiksi kahdeksan vuotta keisarin kuoleman jälkeen. Kohde sijaitsee lähellä Harajukun kaupunginosaa, ja se tarjoaa kaivattua rauhaa kiireisen turistikeskittymän vieressä.

5. Yoyogin vehreä puisto

Tokion suurimpiin puistoihin lukeutuva vehreä Yoyogi on suosittu kohde ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan puisto on ehdottomasti syksyisin ruskan ja keväisin hanamin eli kirsikkapuiden kukinta-aikaan. Keskeinen sijainti tekee puistosta suositun, ja siellä näkeekin niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Puistossa tapahtuu erityisesti viikonloppuisin, jolloin Yoyogissa järjestetään esimerkiksi kirpputoreja ja festivaaleja. Sunnuntaisin puistossa esiintyy vauhdikas Elvisten joukko, joka on niittänyt myös kansainvälistä mainetta erikoisuudellaan.

Tokion parhaat nähtävyydet
Kuva: Shutterstock
Yoyogin puisto on suosittu kohde erityisesti hanamin aikaan.

Suuri alue tarjoaa rutkasti aktiviteetteja, ja Yoyogissa voikin esimerkiksi pyöräillä, tehdä kävelyretkiä ja luistella. Suuret niityt tekevät puistosta suositun piknik-kohteen.

>> Lue lisää vinkkejä Tokioon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 20.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia