hero taustakuva

Tiesitkö tämän Latviasta? Lue viisi yllättävää faktaa

Flickr / Davie Dunn artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Latvia tarjoaa matkailijalle useita kulttuuri- ja luontokohteita, mutta myös maan edullinen hintataso ja läheinen sijainti huokuttavat monia matkailijoita. Lue viisi faktaa Latviasta!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.01.2015
facebook   whatsapp

1. Latvia on helppo kohde

Viron eteläpuolella sijaitseva Latvia on suomalaisille helppo kohde jo sijaintinsa vuoksi, sillä maahan pääsee monella tapaa. Nopeinta on lentää suoraan maan pääkaupunkiin Riikaan, mutta Latviaan voi matkustaa helposti myös maitse Viron kautta. Latvian-matkailu on suomalaiselle nykyään entistä vaivattomampaa, sillä Latvia on euromaa jo toista vuotta.

2. Kulttuurikokemuksia joka makuun

Musiikin ystävä löytää Latviasta mukavia tapahtumia, pitipä sitten klassisesta tai modernista musiikista. Mahtipontisesti valkoiseksi taloksi kutsutun Latvian kansallisoopperan ohjelmistossa on vuonna 2015 useita tunnettuja klassikoita. Oopperan lisäksi myös pop-musiikin tarjonta on tänä vuonna hyvä, sillä muusikko Robbie Williams konsertoi Riiassa huhtikuussa. Kesäkuussa kaupungissa järjestetään perinteiset koululaisten laulujuhlat, joiden odotetaan keräävän jopa 30 000 osallistujaa.

Musiikki on läsnä myös muualla Latviassa, sillä esimerkiksi Riian pohjoispuolella sijaitsevassa Salacgri̅vassa järjestetään heinäkuussa 2015 Baltian suurin pop-festivaali Positivus.

3. Latvia on myös mainio luontokohde

Latvian kansallispuistot ja merenrantakaupungit yllättävät matkailijan, sillä esimerkiksi Zemgalen maakunnassa sijaitseva Te̅rvteten kansallispuisto on erityisesti perheiden suosikkilomakohde. Vidzemessä sijaitseva Jūrmala on Baltian suurin merenrantakylpyläkaupunki, ja myös lähellä sijaitseva Gauja-joen kansallispuisto houkuttaa matkailijoita.

Latgalen maakuntaa leimaavat järvet, ja esimerkiksi Kurzemea edustavat merelliset satamakaupungit Ventspils ja Liepa̅ja.

Rundalen palatsi
Rundalen palatsin restaurointityöt kestivät 40 vuotta.

4. 40 vuotta kestänyt remontti valmistui viimein

Latvia hellii historian, tarinoiden ja arkkitehtuurin ystäviä lukuisilla linnoillaan, kartanoillaan ja linnoituksillaan. Barokkiromantiikkaa löytää vaikkapa Liettuan rajan tuntumassa sijaitsevasta Runda̅len palatsista, jonka 40 vuotta kestänyt restaurointi palautti palatsin loiston. Työ oli vaivan arvoista, sillä palatsi on koko Latvian suosituin nähtävyys.

5. Latvia on nyt pinnalla

Latvia toimii EU-puheenjohtajamaana vuonna 2015 ensimmäistä kertaa sitten liittymisensä unioniin vuonna 2004. Pääkaupunki Riika on kevään 2015 keskustelujen tapahtumapaikka, ja kaupungin uusi kansalliskirjasto on puheenjohtajakaudella myös politiikan keskus.

Politiikan lisäksi Riika on tulvillaan designia, muotia ja viihtyisiä kahviloita, tavernoja ja gourmet-ravintoloita.

Lähde: Latvia travel
Kuvat: Flickr / Davie Dunn, Arian Zwegers

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.