Kuva: Visit Britain
Kew Gardens on houkutteleva retkikohde Lontoosta

Tiesitkö, että Lontoossa on tällainen ihana keidas? Hulppea lasitalo on kuin pakopaikka todellisuudesta

Lontoon salainen puutarha on vihreä piilopaikka kiireisessä kaupungissa.

Kew Gardensin Temperate House on vihrein keidas Lontoossa

Kun Lontoon kuuluisimmat nähtävyydet on kierretty, jää aikaa kokeilla jotain uutta. Entä jos yllättäisit matkaseuralaisesi viemällä tämän Kew Gardensin puutarhoihin?

Lontoon kupeessa sijaitseva Kew Gardens on kasvitieteellinen puutarha ja Unescon maailmanperintökohde, jonka Kew Palace on Ison-Britannian kuninkaallisten entinen kesänviettopaikka.

Kew Gardens on erityisen kiinnostava kohde juuri nyt, sillä maailman suurin viktoriaaninen lasitalo Temperate House on jälleen avoinna kävijöille viiden vuoden tauon jälkeen. Toukokuun 5. päivänä pidettyjen avajaisten jälkeen lasinen kasvihuone on taas päivittäin matkailijoiden saavutettavissa.

Temperate House suljettiin massiivista remonttia varten kesällä 2013. Puutarhan mukaan kunnostustöiden aikana yhteensä 69 000 elementtiä puhdistettiin, korjattiin tai korvattiin uudella. Taloon vaihdettiin 15 000 uutta lasiruutua.

Alun perin vuonna 1863 rakennetussa kasvihuoneessa on näytillä 10 000 kasvia, mutta puutarhassa vieraillakseen ei välttämättä tarvitse olla viherpeukalo tai erityisen kiinnostunut kasveista.

Kasviharrastajien lisäksi rakennus on houkutteleva myös valokuvaajille, taiteilijoille, arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille tai vain rauhallista lepopaikkaa Lontoon sykkeestä etsiville reissaajille. Temperate House sekä muut puutarhat ja kasvihuoneet sopivat myös treffipaikaksi.

Mikäli Lontoon arvaamaton sää ei tarjoa loman aikana parastaan, voi Temperate Housessa huijata itseään olevansa jossain paljon kauempana. Lasitalossa pääsee tutustumaan esimerkiksi Mauritiuksen ja Nepalin kasveihin.

Kew Gardensiin pääsee Lontoosta metrolla, junalla ja bussilla sekä kesäkuukausina myös jokilaivalla Westminsterin laiturilta. Nopeimmillaan Lontoon keskeisiltä alueilta voi hurauttaa puutarhoihin puolessa tunnissa.

Katso alta uudistuneesta Temperate Housesta jaettuja kuvia!

A post shared by Jess Henderson (@jessonthames) on

A post shared by Suzanne Imre (@suzanne.imre) on

Lähde: Kew Gardens
Kuvat: Visit Britain, Instagram

Päivitetty: 4.5.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia