hero taustakuva

Tässä ovat vuoden 2018 kiinnostavimmat Espanja-kohteet – oletko jo käynyt näissä?

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kokeile tänä vuonna jotain uutta! Espanjan ihanat Bilbao, León ja Sevilla tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.01.2018
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Koe jotain uutta Espanjassa

Suomalaisten rakastama Espanja on monipuolinen ja kiinnostava matkailumaa, joka tarjoaa lähes jokaiselle jotain. Perinteiset Espanja-kohteet ovat tuttuja useimmille suomalaisille, mutta maa tarjoaa myös monia muita kiinnostavia paikkoja. Vuonna 2018 näitä ovat erityisesti Sevilla, Bilbao ja León.

Andalusiassa sijaitseva Sevilla on historiallinen kaupunki, joka on matkailujätti Lonely Planetin mukaan vuoden 2018 paras kaupunkikohde. Sevilla on päässyt parrasvaloihin muun muassa hittisarja Game of Thronesin kuvauspaikkana. Andalusian pääkaupunki on erityisen kaunis, eikä Sevillassa voi olla näkemättä tunnelmallisia mukulakivikatuja, kaupungissa syntynyttä flamenco-kulttuuria tai kauniita rakennuksia. Sevillan-loman aikana kannattaa tutustua myös kaupungin lukuisiin Unesco-kohteisiin.

Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Baskimaan suurin kaupunki Bilbao on yhdistelmä kiehtovaa kulttuuria ja maukkaita ruokaelämyksiä. Se onkin erityisen hyvä kohde kaupunkilomalle. Bilbao on valittu esimerkiksi vuoden 2018 parhaaksi eurooppalaiseksi kaupungiksi kansainvälisessä The Urbanism Awards -kilpailussa. Noin 400 000 asukkaan Bilbao on kuuluisa taide- ja kulttuurikaupunki. Esimerikiksi Guggenheim-museo, elokuussa järjestettävä Semana Grande Festival sekä Museo de Bellas Artes -taidemuseo ovat suosittuja Bilbao-elämyksiä.

Kastilia ja Leónin maakunnan kiinnostavimpiin kaupunkeihin lukeutuva León on ruokamatkailijan ykköskohde vuonna 2018, sillä se on valittu Espanjan vuoden 2018 ruokapääkaupungiksi. Herkuttelun lomassa Leónissa kannattaa piipahtaa myös kaupungin kiinnostavissa historiallisissa kohteissa kuten näyttävässä katedraalissa tai taidemuseossa. León on tuttu monille Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin kävijöille, sillä kaupunki sijaitsee suositun ranskalaisen reitin varrella.

Lähde: Espanjan matkailutoimisto
Kuva: Istockphoto

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.