Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tässä on Espanjan upein rautatieasema – kun kiiruhdat junaan, löydät trooppisen viidakon

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Madridin päärautatieasemalla kannattaa käydä, vaikka ei olisi lähdössä mihinkään.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 03.05.2022
facebook   whatsapp

Atochan rautatieasemalla rehottaa upea puutarha

Moni matkailija päätyy Madridissa kaupungin päärautatieasemalle esimerkiksi matkustaessaan lentokentältä junalla keskustaan. Atochan asema on myös paikka, jota kannattaa käydä varta vasten katsomassa.

Rautatieasemalle on luotu upea puutarha, jossa kasvaa Brasilian, Filippiinien ja Madagaskarin kaltaisista kohteista kotoisin olevia trooppisia puita ja kasveja. Puutarha muistuttaakin varsinaista viidakkoa, jossa voi keventää stressiä kesken kiireisen päivän.

Tuhannet erilaiset kasvit näyttävät erityisen hienoilta rakennuksen lasi- ja rautayksityiskohtia vasten. Puutarha perustettiin jo vuonna 1992, kun Atochan alkuperäinen asemarakennus poistettiin liikennekäytöstä ja sitä haluttiin elävöittää. Puutarhan kupeeseen voi poiketa vaikka kahville.

Atochan asema sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Prado-museota ja Retiron puistoa, jotka ovat Madridin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Näissä kohteissa vieraillessa voi siis käydä myös asemalla viidakkoretkellä. Jo asemarakennus itsessään on vaikuttava.

Asema oli pitkään tunnettu myös hylättyjen kilpikonnien kotina. Puutarhan lammesta tuli parhaimmillaan yli 300 kilpikonnan asuinpaikka, mikä teki siitä suositun vierailukohteen lasten kanssa. Vuonna 2018 kilpikonnat siirrettiin tiettävästi pysyvästi uusille ja avarammille tiluksille kaupungin ulkopuolelle.

Paras syy vierailla asemalla on päiväretki pois Madridista. Jos viivyt kaupungissa pidempään, kannattaa sieltä tehdä ainakin yksi retki johonkin kiinnostavista lähikaupungeista. Esimerkiksi historiallinen Toledo ja satumainen Segovia ovat molemmat helpon junamatkan päässä.

Valkokankaalla komea asema vilahtaa muun muassa elokuvassa Bourne Ultimatum. Madridissa kuvattiin elokuvaa varten myös Italian Torinoon sijoittuvia kohtauksia, mutta asemakohtauksessa Matt Damonin esittämä päähenkilö todella saapuu Madridiin.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia rautatieasemalta!

Lue myös: Viisi päiväretkeä Madridista – näistä kohteista löydät aitoa espanjalaista tunnelmaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.