Kuva: Visit Estonia / Siiri Kumari
Hylätty Linnahall rakennettiin Moskovan olympialaisia varten

Tämän hylätyn paikan ohi lähes kaikki suomalaiset kulkevat Tallinnassa – tunnetko sen tarinan?

Tallinnan sataman hylätty betonirakennelma on monelle tuttu näky. Tiedätkö mikä se on?

Linnahall valmistui Moskovan olympialaisia varten

Meriteitse Tallinnaan saapuvat matkailijat ovat saattaneet nähdä kaupungin satamassa ison betonirakennelman, joka muistuttaa jopa hieman maya-pyramideja tai linnoituksia. Rakennus seisoo hylättynä aivan Linda Linen terminaalin vieressä.

Rakennus on Moskovan olympialaisia varten vuonna 1980 valmistunut kulttuuri- ja urheilukeskus Linnahall. Olympialaisten purjehduskilpailut käytiin Tallinnassa, ja erilaisia oheistapahtumia varten kaupunkiin nousi myös Linnahall – joka tosin silloin tunnettiin V. I. Leninin kulttuuri- ja urheilupalatsina.

Betonikolossin sisältä löytyy muun muassa jäähalli sekä yli 4000-paikkainen konserttisali, jota kukaan ei tosin ole käyttänyt vuosikausiin. Rakennuksen suunnittelivat Raine Karp ja Riina Altmäe.

Viimeinen tapahtuma Linnahallissa järjestettiin vuonna 2009, jonka jälkeen rakennuksen kerrottiin ”vetäytyvän talviunille”. Nyt se on seissyt hylättynä jo lähes kymmenen vuotta. Vuosien saatossa myös rakennuksen kunto on heikentynyt.

Linnahallin muoto houkuttelee ohikulkijoita nousemaan rakennuksen katolle. Sen rappuset ja katto sopivatkin maisemien tähyilyyn ja valokuvissa poseeraamiseen urbaania ympäristöä etsiville matkailijoille.

Tänä päivänä rakennuksessa ei ole mitään toimintaa, ja kävijät voivat tutustua siihen vain ulkopuolelta. Linnahallista on tullut paikallisen nuorison kokoontumispaikka sekä vierailukohde hylätyistä paikoista kiinnostuneille matkailijoille.

Nähtäväksi jää, vieläkö Linnahall kunnostetaan uusia käyttötarkoituksia varten. Rakennuksen remontin on määrä alkaa vuonna 2018, ja se voisi tiettävästi aueta kävijöille jo vuonna 2019.

Katso alta miltä hylätty Linnahall näyttää!

Kuva: Visit EstoniaLinnahall rakennettiin Moskovan olympialaisia varten
Betonirakennusta ei varsinaisesti pidetä kauniina näkynä, mutta nuoriso ja hylätyistä paikoista kiinnostuneet kaupunkilaiset ovat ottaneet sen omakseen.
Kuva: Visit Estonia / Liina NottaBMX-pyöräilijä Tallinnassa
Myös BMX-pyöräilijät ovat löytäneet Linnahallin kaiteet ja portaat.
Kuva: Visit Estonia / Siiri KumariLinnahall on hylätty kulttuurikeskus Tallinnassa
Linnahall on suosittu kuvauspaikka urbaania ympäristöä etsiville.
Kuva: Visit EstoniaLinnahallin katto Tallinnassa
Joko olet kiivennyt Linnahallin katolle?

Lähde: Visit Estonia
Kuvat: Visit Estonia / Siiri Kumari, Visit Estonia, Visit Estonia / Liina Notta, Visit Estonia / Siiri Kumari, Visit Estonia

Päivitetty: 19.1.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia