Kuva: Shutterstock
Tivat, Montenegro

Tältä näyttää Tivatin rantakaupunki – Montenegron ainoa kohde, jonne on suorat lennot Suomesta

Montenegro kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin aikaisemmin.

Trendikäs jetset-kaupunki Kotorinlahden rannalla

Montenegron kiinnostavimpien rantakohteiden joukkoon lukeutuva Tivatin kaupunki on tunnettu monesta syystä. Ensinnäkin kaupungissa sijaitseva Porto Montenegro -vierasvenesatama houkuttelee rantakaupunkiin rutkasti jetset-väkeä, mutta sen lisäksi kaupungin sijainti muun muassa Kotorin ja Budvan kaupunkien välissä on erinomainen.

Suomalaisesta näkökulmasta Tivat on helppo kohde: se on toistaiseksi ainoa montenegrolainen kaupunki, jonne Suomesta on suora lentoyhteys. Tivatin lentoasema sijaitsee vain noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Välimatkat ovat muutenkin hyvin lyhyitä. Kotoriin on noin kymmenen kilometrin matka, Budvan rantakaupunkiin noin 20 kilometriä. Myös Bariin pääsee Tivatista nopeasti, sillä se sijaitsee noin 60 kilometrin päässä.

Tivat on tunnelmallinen rantakaupunki Kotorinlahden rannalla, ja alueen nuorin kaupunki. Tivat alkoi kehittyä nykyiseen muotoonsa vasta vuoden 1945 jälkeen, kun Jugoslavian valtio perustettiin.

Ilmasto on Tivatissa matkailijan kannalta varsin ihanteellinen, sillä aurinkoisia päiviä on vuodessa noin 240. Sen lisäksi lämpötila on 30 asteen yläpuolella noin kolmanneksen vuodesta. Tivatin kirkkaat vedet houkuttavat matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Katso kuvat Tivatista – joko alat haaveilla lomasta Montenegrossa?

>> Lue myös: Kuin pala Dubain luksusta Balkanilla – joko tunnet Montenegron yllättävimmän kohteen?

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 19.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Kannattaa huomioida että kuvat 3 ja 5 siis Kotorista ja muut Tivatista (väärin tägätty instagramissa).

Viime Lokakuussa vietettiin 10pv samoilla seuduilla. Budvassa majoituttiin ja tehtiin päiväretket Tivatiin, Kotoriin ja Petrovaciin. Voin kyllä suositella paikkaa. Kuin Kroatian rannikko mutta ei vielä suurten turistimassojen pilaama. Ja HUOMATTAVAN paljon edullisempi kuin Kroatia. Mentiin laivalla Tukholmaan ja lennettiin Ryanairilla Skavstan asemalta pääkaupunki Podgoricaan.