Kuva: Flickr / Thomas Gartz
Tallinna, Viro

Tältä näyttää Tallinnan kiinnostavin kohde – katso video

Viron tunnetuimpiin kohteisiin lukeutuva Tallinnan vanhakaupunki on tunnelmallinen alue. Katso videolta, miltä alueen kuuluisimmat nähtävyydet näyttävät!

Historiallinen vanhakaupunki on suosittu nähtävyys

Tallinnan vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, joka kiinnostaa paitsi suomalaisia ja muita eurooppalaisia myös kauempaa saapuvia matkailijoita.

Keskiaikaiset kapeat kujat ja tiiviisti rakennetut talot tuovat mieleen satukirjanomaisen kuvan ritareista sekä neitokaisista, ja soma kaupunki elää muurien sisäpuolella yhä eläväisesti. Pienet vieri viereen rakennetut talot loistavat eri väreissä.

Vanhakaupunki sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta, joten se on helppo kohde myös lyhyellä päiväretkellä. Aluetta voi tutkia kävellen tai vaikkapa kätevästi pienen sinisen kaupunkijunan kyydissä.

Tallinnan vanhakaupunki jakautuu kahteen osaan: ylä- ja alakaupunkiin. Nykyään aluetta voi katsella kokonaisuutena, mutta keskiajalla puoliskot olivat vihamielisiä toisiaan kohtaan. Silloin kaupunginosien välinen portti pidettiin visusti kiinni.

Yläkaupungin matkailuvaltteja ovat Toompean linnoitus sekä Kohtuotsa- ja Patkuli-näköalatasanteet. Alakaupungissa kävijöitä kiinnostavat muun muassa Olevisten eli Pyhän Olavin kirkon torni, Raatihuoneentori ja Pyhän Hengen kirkko.

Viron kahvilakulttuuri kukoistaa, ja pieniä kohvik-kahviloita löytyy vanhastakaupungista niin sivukujilta kuin isommiltakin väyliltä. Alueella on myös monia arvostettuja ravintoloita, joten matkailijoiden suosimalla alueella on mahdollista syödä hyvin. Lisäksi vanhassakaupungissa on runsain mitoin käsityöläiskauppoja, jotka myyvät muun muassa villapaitoja ja lapasia, puhallettua lasia ja muita koriste-esineitä sekä meripihkasta valmistettuja koruja.

Tältä näyttää Tallinnan kaunis vanhakaupunki – katso video

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Fanni-Laura Patanen
Kuva: Flickr / Thomas Gartz
Video: Nella Rahkonen ja Fanni-Laura Patanen

Päivitetty: 16.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia