hero taustakuva

Tältä näyttää Portugalin salaperäinen Porto – katso kuvasarja

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Porto on kaunis matkakohde, joka tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä. Katso kuvat kaupungista ja ota ensiaskel kohti mystisen tunnelmallista Portoa.
Teksti: Nella Rahkonen
Päivitetty: 23.03.2018
facebook   whatsapp

Portviinistä tunnettu kaupunki

Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porto on maan toiseksi suurin kaupunki ja maailmalla tunnetuin ehkäpä portviinistään. Porton upeus on kaupungin historiallinen keskusta, joka on taatusti ansainnut paikkansa Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Monelle Porton matkan kohokohta on vierailu läheisessä Vila Nova de Gaian -kylässä, sillä täältä löytyy useita pieniä portviinibaareja sekä kauniit maisemat yli Douro-joen ja kaupungin.

1.Kävele historiallisten rakennuksien ympäröimänä

Ribeira on Porton historiallinen keskusta ja sen alueen rakennukset kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kävely Porton keskustassa tuo mieleen vanhan elokuvan, eikä vastaavaa tunnelmaa tule kenties missään muualla. Vanhassa kaupungissa tuntuu kuin olisi suuressa ulkoilmamuseossa. Historiallisessa Portossa kannattaa lähteä kävelyretkelle kaupungin ympäri sekä ihastella kauniita ja värikkäitä rakennuksia.

2.Rentoudu Douro-joen ympäristössä

Porto sijaitsee Douro-joen pohjoispuolella ja joki kulkeekin läpi kaupungin. Joen ympärille on rakennettu siltoja ja näköalapaikkoja, joista voi ihastella kaupunkia pitkälle merelle asti. Tunnetuimman Dom Luís -sillan toiselta puolelta avautuu ehkä kaupungin parhaat näkymät. Jokirannan varrella on myös lukuisia terasseja ja kahviloita, joihin voi mennä nautiskelemaan esimerkiksi lounasta tai iltapäiväkahvia.

3.Herkuttele ja tee ostoksia

Portossa kierrellessä huomio kiinnittyy kaupungin moniin pieniin putiikkeihin ja käsityöläiskauppoihin. Täältä voi ostaa käsintehtyjä jalkineita, vaatteita ja muita tuliaisia kotiin vietäväksi.

Portviini on tunnettu ympäri maailman ja se on Porton ylpeys. Portolaisessa keittiössä tarjoillaan paljon kalaruokia, kuten sardiinia ja turskaa. Francesinha on puolestaan voileipä, joka on täytetty usealla erilaisella lihalla, kananmunalla, juustolla sekä olut-tomaattikastike-kuorrutuksella. Portossa kannattaa maistella kaupungin erikoisuuksia!

>> Lue lisää vinkkejä Portugaliin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti:Nella Rahkonen
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Erityisesti tykkään siitä, että 300 000 asukkaan Vila Nova de Gaiaa kutsutaan kyläksi.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.