hero taustakuva

Tältä näyttää merellinen Oslo – kuvasarja vie kaupunkikierrokselle

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Norjan pääkaupunki Oslo on mainio kohde viikonloppumatkalle. Katso kuvasarja ja suunnittele oma lomasi!
Teksti: Nella Rahkonen
Päivitetty: 22.09.2015
facebook   whatsapp

Ota suunta Osloon

Oslo tarjoaa kaupunkivilinää, viehättävää luontoa ja museokohteita. Vuonojen kaupungin valikoimasta löytyy myös persoonallisia ravintoloita, joissa voi rentoutua shoppailu- ja nähtävyyskierroksen päätteeksi.

Katso kuvat kauniista Oslosta ja lähde vierailulle yhteen pohjoismaisista pääkaupungeista!

1.Sympaattinen ja siisti keskusta

Oslon keskusta on helppo ottaa haltuun jalkaisin. Pääkadun Karl Johans gaten varrelta löytyy suurin osa isoimmista kaupoista ja tie vie koko keskustan läpi aina Kuninkaanlinnalle asti. Keskusta on vehreä ja silmiinpistävän siisti. Täällä kelpaa nautiskella raikkaasta meri-ilmasta ja norjalaisesta elämäntyylistä.

2.Nälkä ei pääse yllättämään

Oslossa on runsaasti ravintoloita ja kuppiloita. Kaupungin paras ravintolatarjonta löytyy Aker Bryggen alueelta. Ranta on täynnä erilaisia ruokaa ja juomia tarjoavia paikkoja. Meren antimet ovat vahvasti esillä norjalaisessa keittiössä, mutta jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin – kuten vaikkapa paikallisia pannukakkuja.

3.Kaunis luonto ja ympäristö

Oslossa riittää nähtävää ja museoita, mutta myös ulkoiluun sopivia puistoja. Maisemat Oslonvuonolla ovat upeat ja niitä kelpaa ihailla useammankin päivän.

Vigelandin puisto on Oslon suurin puisto, ja sieltä löytyvät kuuluisan kuvanveistäjä Gustav Vigelandin näyttävät patsaat.

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Getty Images, Innovation Norway / Nancy Bundt

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Komeasti on jutussa saatu piilotettua Oslon synkkä puoli. Ensinnäkin Oslo on euroopan raiskauspääkaupunki.
    Norjalaisia ei itsessään juurikaan enää näy katukuvassa. Kaapueukkoja sekä ylipäänsä kehitysmaalaisia on katukuva täynnä. Suosittelen välttämään tätä monikulttuurisuuden pesäkettä. Pohjoisessa on vielä paljon oikeaa Norjaa jäljellä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.