hero taustakuva

Kroatia sopii lomakohteeksi myös syksyllä – tältä näyttää Split

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Adrianmeren rannalla sijaitseva Split on sympaattinen satamakaupunki, josta on helppo tehdä retkiä saaristoon.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.09.2019
facebook   whatsapp

Split on helppo lomakohde

Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split on suosittu lomakohde, joka tarjoaa matkailijoille historiallisia nähtävyyksiä ja mutkittelevan vanhankaupungin tiivistä tunnelmaa. Vaikka Split ei suoranaisesti ole rantakohde, on kaupungissa ja sen ympäristössä useita rantoja, jotka sopivat auringonpalvontaan ja uimiseen.

Splitissä vallitsee Välimeren ilmasto eli kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Lämpimintä on heinä- ja elokuussa, jolloin kaupungissa vierailee eniten matkailijoita. Matkailusesonki jatkuu kuitenkin pitkälle syksyyn.

Split on merkittävä satamakaupunki, ja sieltä onkin mainiot yhteydet niin kaupungin edustalla sijaitseville saarille kuin myös esimerkiksi laivalla Kreikkaan ja maitse Kroatian muihin osiin. Satamassa käy kova vilinä, ja rantapromenadin kahvilat ovat hyvin suosittuja.

Katso kuvat Splitistä!

1. Split on mainio rantalomakohde

Turkoosi vesi ja Adrianmerelle avautuvat maisemat tekevät Splitin rannoista houkuttelevat. Kaupungissa on vain muutama ranta, jotka ovat lämpimällä säällä varsin suosittuja. Omaa rauhaa kannattaakin etsiä kaupungin ulkopuolella olevilta rannoilta. Ei kannata jättää väliin myöskään retkiä saaristoon – esimerkiksi Brac rantoineen on suosittu vaihtoehto.

2. Kiertele historiallisessa vanhassakaupungissa

Splitin vanhakaupunki ja siellä sijaitseva Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Diocletianuksen muinainen palatsialue ovat kaupungin tärkeimpiä vierailukohteita. Tiiviisti vierekkäin rakennetut punatiilikattoiset katot ja kapeat mukulakivikadut tekevät Splitin vanhastakaupungista tunnelmallisen.

3. Vietä aikaa satamassa

Splitin satama on tärkeä risteyskohta Adrianmerellä, ja rantapromenadin varrella sijaitsevien kahviloiden terassit ovat mainioita paikkoja seurata sataman tapahtumia.

4. Seuraile paikallista elämää

Splitin vilinässä on helppo tunnistaa paikalliset matkailijoista, ja poikkeamalla syrjään suosituilta turistikaduilta pääset kokemaan aidon Splitin. Valitse istumapaikka kahvilan terassilta ja jää seurailemaan paikallista elämää.

5. Lähde purjehdusretkelle

Merellisen sijaintinsa vuoksi Split on mainio kohde myös lyhyelle purjehdusretkelle. Laivamatkan aikana voit katsella kaupunkia ja saaria mereltä käsin.

>> Lue lisää Splitistä Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Viikko omatoimimatkalla Splitissä.
    Matka onnistui loistavasti. Teimme päivittäin erilaisia retkiä ympäristöön,nautimme auringosta,merestä,kaupungin historiasta. Kesäkuun puolessa välissä hyvä aika matkustaa Splitiin !


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.