hero taustakuva

Tallinnan parhaat olutravintolat – viisi vinkkiä rennolle lomalle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Etsitkö hyvää olutta Tallinnasta? Et ole ainoa, sillä Tallinna on lyömätön kohde sekä halpojen hintojensa että rikkaan pienpanimokulttuurinsa vuoksi. Tutustu viiteen olutravintolaan Tallinnassa.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 07.06.2019
facebook   whatsapp

1. Põhjala Tap Room

Põhjala on Suomessakin tunnettu virolaispanimo, jonka valikoimasta löytyy parhaimmillaan yli 20 erilaista olutta aina erikoisista kausimauista tavallisempiin olutelämyksiin. Jos haluat maistaa kookoksella ja kahvilla maustettua stoutia tai ihan tavallista lageria, sammuta janosi Noblessnerin kaupunginosassa sijaitsevassa Põhjalan olutravintolassa. Jos valinnanvaikeus iskee, olutvalikoimasta saa koottua myös viiden oluen maistelulautasia.

Oluen lisäksi ravintolasta saa myös teksasilaisittain tuunattuja ruoka-annoksia, kuten savustettua lihaa, salaatteja, voileipiä ja naposteltavaa olutlasillisen kanssa. Monet tarjoiltavat lisukkeet kuten leivät, kakut, kastikkeet ja makkarat tehdään paikan päällä. Panimossa järjestetään myös tutustumiskierroksia.

Põhjala Tap Room
Peetri 5, Tallinna

2. Pudel

Telliskiven alueella sijaitsevalla Pudelilla on monipuolinen valikoima oluita, ja sen tarjonnasta saa sekä virolaisia oluita että tuontioluita. Jos olut ei enää maistu, Pudelin valikoimasta löytyy myös muita juomia kuten raparperikuohuviiniä.

Pienen naposteltavan lisäksi Pudelissa ei tarjoilla ruokia, mutta Telliskiven alueella saa vatsansa täyteen pienellä vaivalla – läheisyydessä sijaitsevat muun muassa suositut ravintolat F-hoone ja gluteenitonta ruokaa tarjoileva Kivi paper käärid.

Pudel
Telliskivi 60A, Tallinna

3. Humalakoda

Parhaiden Viron-matkojen ohjelmaan kuuluu tuopillinen kylmää olutta jollakin Tallinnan terasseista. Terassista Humalakodan olutravintolassa ei ole pulaa, sillä Balti Jaama Turgin yläkerrassa sijaitsevalla ravintolalla on riittävästi istumapaikkoja aurinkoisista kesäsäistä nauttimiseen.

Humalakodalla on oma pieni panimonsa, mutta olutravintola tarjoilee myös laajan valikoiman muita oluita. Jos haluaa vatsansa täyteen, Humalakodassa voi tilata päivällistä. Valikoimaan kuuluu pubiruokaa, ja erityisesti fish & chips kuuluu ravintolan klassikoihin. Jos haluat paikallisia herkkuja, ravintolassa tarjoillaan virolaista Muhun leipomon leipää. Osa tarjoiltavien ruokien raaka-aineista hankitaan ravintolan kyljessä olevalta torilta.

Humalakoda
Kopli 1, Tallinna

4. Hell Hunt

Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Hell Hunt on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Keskeisen sijaintinsa lisäksi Hell Huntissa on laaja valikoima oluita – vierailija saa valita kymmenen hanaoluen ja noin 50 pullo-oluen väliltä.

Ravintolan ruokalistalta saa tilattua tavanomaista pubiruokaa aina naposteltavista pastoihin ja burgereihin. Kauniina kesäpäivänä ravintolan terassi on suojaisa paikka viettää ruokataukoa, sillä se sijaitsee sopivasti syrjässä vilkkaalta Raatihuoneentorilta.

Hell Hunt
Pikk 39, Tallinna

5. Põrgu

Põrgu tarkoittaa helvettiä viroksi, mutta oluen ystävälle ravintola on ennemmin taivas kuin helvetti. Terassille Põrgussa ei pääse, sillä se sijaitsee nimelleen uskollisesti kellarikerroksessa. Historiallissävytteisen olutravintolan löytää Tallinnan vanhastakaupungista lähellä Nigulisten kirkkoa.

Ravintolan à la carte -ruokalistalla saa edullisesti vatsansa täyteen, ja pääruokien hinnat ovat pääosin 10–15 euron välillä. Tarjolla on laaja valikoima paikallisoluita, mutta listalla on myös ulkomaalaisia tuontioluita. Suomalaiselle matkailijalle Põrgu on helppo vierailukohde, sillä ravintolan ruokalista ja verkkosivut on käännetty myös suomeksi.

Põrgu
Ruutli 4

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.