hero taustakuva

Stopover Lontoossa: näin koet parhaat nähtävyydet muutamassa tunnissa

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Vietä miniloma Lontoossa ja valitse pitkä välilasku. Päivän aikana ehdit helposti nähdä kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.02.2019
facebook   whatsapp

Käytä aika hyödyksi ja lähde kaupungille

Iso-Britannian pääkaupunki Lontoo on monien lentoyhtiöiden suosima välilaskukohde, sillä kaupungin kentiltä on hyvät yhteydet ympäri maailmaa.

Valitse Lontoossa lyhyen lentokenttäodottelun sijaan pitkä välilasku, sillä jo muutamassa tunnissa ehdit päästä mukaan Lontoon tunnelmaan ja ihastella kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Lontoon keskusta on rakennettu matkailijan kannalta näppärästi, sillä suosikkinähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan ympyrän muotoisella alueella. Matkailija voikin kätevästi käydä katsastamassa nähtävyydet ja palata takaisin lentokentälle muutamassa tunnissa.

Näin pääset lentokentältä nopeasti keskustaan

Lentokentästä riippuen matka Lontoon keskustaan kestää noin tunnin. Heathrow’n kentältä pääsee keskustaan kätevästi metrolla, Gatwickin, Lutonin ja Stanstedin lentokentiltä joko junalla tai bussilla.

Muun muassa Finnairin ja Scandinavian Airlinesin suosima Lontoon pääkenttä Heathrow sijaitsee kätevästi Piccadillyn metrolinjan varrella. Metrolla matka Lontoon keskustaan kestää tunnin, mutta kiireinen stopover-matkaaja pääsee Heathrow Express -junalla Piccadillyn asemalle 15 minuutissa. Hintaero on huima, sillä metrolippu keskustaan maksaa noin viisi euroa, kun express-junan yhdensuuntaisen lipun hinta on noin 20 euroa.

ShutterstockLontoo, Iso-Britannia
Buckinghamin palatsi kuuluisine vartijoineen on nähtävä Lontoon-vierailun aikana.

Halpalentoyhtiöt, kuten esimerkiksi Norwegian, lentävät Lontoon Gatwickin lentokentälle, josta pääsee kaupungin keskustaan kätevästi junalla. Gatwick Express liikennöi lentokentän ja Victorian aseman välisen matkan reilussa puolessa tunnissa, mutta asemalta kulkee myös express-junaa hitaampia paikallisjunia. Yhdensuuntainen lippu Gatwick Expressiin maksaa noin 22 euroa. Southern-paikallisjunan lippu maksaa noin 14 euroa ja matka kestää hieman yli puoli tuntia.

Tampereelta lentävä Ryanair laskeutuu Lontoon Stanstedin kentälle. Lentokentältä pääsee keskustaan nopeiten noin 50 minuutissa, jos on valmis maksamaan 30 euroa yhdensuuntaisesta matkasta. Express-junaa edullisempia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Terravisionin ja Easybusin linja-autot, jotka liikennöivät Stanstedin lentoaseman ja Lontoon keskustan välisen matkan reilussa tunnissa. Lippu maksaa noin kymmenen euroa.

Seuraa tätä helppoa reittiä

Victorian rautatieasema on kätevin paikka aloittaa kävelykierros Lontoossa, sillä asema sijaitsee alle kilometrin päässä Buckinghamin palatsista. Tarkistettuasi, liehuuko Iso-Britannian lippu linnan salossa kuningattaren läsnäolon merkiksi, jatka matkaa kohti St. James’s Park -puistoa.

Kävele puiston läpi kohti Birdcage Walk -tietä, josta avautuu mahtava näkymä Lontoon kuuluisimmalle kellolle Big Benille. Matkalla kellon luo ohitat myös upean Westminster Abbey -kirkon. Big Benin vieressä on Lontoon parlamenttitalo ja kellon takana Westminsterin silta, jonka toisella puolella näkyy kuuluisa maailmanpyörä London Eye. Huomioi kuitenkin, että Big Ben -kello on peitettynä korjaustöiden vuoksi vuoteen 2020 saakka.

Kun olet ihastellut parlamenttitaloa, London Eye -maailmanpyörää ja Westminsterin siltaa riittävästi, jatka matkaa pohjoiseen kohti Trafalgar Square -aukiota. Aukio on mainio paikka pienelle tauolle, sillä siellä sijaitsevan National Gallery -museon yhteydessä on ilmaiset vessat.

Jos lyhyelle museovierailulle on aikaa, voit piipahtaa samalla National Galleryssa tai National Portrait Galleryssa, sillä molempiin on ilmainen sisäänpääsy.

ShutterstockLontoo, Iso-Britannia
Trafalgar Square -aukiolla riittää kävijöitä ja nähtävää lähes mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Museon jälkeen kannattaa suunnata edelleen pohjoiseen kohti Lontoon musikaalikeskittymää Leicester Squarea, mistä matka jatkuu kohti Piccadilly Circus -aukion valomainoksia.

Seuraavaksi onkin aika shoppailla, sillä aivan aukion vieressä on laadukkaiden putiikkien täyttämä Regent Street ja kaupungin suurin ostoskatu Oxford Street. Jos etsit persoonallisia pikkukauppoja, suuntaa läheiselle Carnaby Streetille.

Ajasta ja omasta jaksamisesta riippuen voit palata Victorian asemalle joko metrolla tai kävellen. Jalkaisin matkaa Carnaby Streetiltä on noin kaksi kilometrilä.

Katso Rantapallon reittikartta Lontoon stopoverille!

>> Lue lisää: Stopover-matkailijan ABC – näin saat enemmän irti välilaskusta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Pitää varata kyllä reilusti aikaa julkisilla liikkumiseen, esim Heathrowilla saa pistää tossua toisen eteen hyvinkin kauan, ja jonot iltapäivisin voivat olla piiitkät! Mieluummin Lontoolle rauhassa useampi päivä. Itse tekisin tuon ympyrän eri kohtaan, mutta makuasioita, mä fanitan South Bankin puolta 👍


  2. Lolz. Täällä menee ”muutama tunti” pelkästään jonottaessa.

    Tervetuloa tutustumaan Euroopan keuneimpaan kaupunkiin, mutta kannattaa varata muutama päivä ”muutaman tunnin” sijaan.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.