hero taustakuva

San Sebastianin parhaat ravintolat – yhdeksän kohdevinkkiä herkuttelijalle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Pohjois-Espanjan San Sebastian on mainio ruokakohde, joka on tunnettu esimerkiksi Michelin-tähdellä palkituista ravintoloista ja paikallisista tapaksista eli pintxoista. Katso ravintolavinkit kaupunkiin ja lähde nauttimaan!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 18.10.2019
facebook   whatsapp

1. Kokotxa

San Sebastian lukeutuu kaupunkeihin, joissa on eniten Michelin-tähdin palkittuja ravintoloita suhteessa niiden pinta-alaan. Syksyllä 2019 kaupungissa on yhteensä 11 ravintolaa, jotka ovat ansainneet tähtiä. Muun muassa ruoan laatu, annosten esillepano sekä eri ruoanlaittotekniikoiden hallitseminen ovat arvioitavia osa-alueita tähtiä jaettaessa. Tähdet ovat aina kunnianosoitus ravintolalle eli yksi tähti ei tarkoita huonoa ravintolaa.

Aivan San Sebastianin keskustassa sijaitseva ravintola Kokotxa on palkittu yhdellä Michelin-tähdellä. Perinteisten baskimaalaisten makujen innoittama ruoka on kokki Dani Lópezin käsialaa, ja annoksissa käytetään aina laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita vaihdellen niitä sesonkien mukaan. Tarjolla on ainoastaan kaksi eri menukokonaisuutta, joista toinen sisältää 9 ja toinen 14 ruokalajia.

Kokotxa on auki tiistaista lauantaihin lounas- ja illallisaikaan. Tasokkaan palvelun takaamiseksi ravintolaan mahtuu kerrallaan vain 30 asiakasta, joten pöytä on varattava etukäteen.

Kokotxa
Calle del Campanario 11

2. Arzak

Hieman San Sebastianin keskustan ulkopuolella sijaitseva Arzak on yksi kaupungin kolmesta ravintolasta, jotka ovat saavuttaneet kolme Michelin-tähteä. Arzakin perusti vuonna 1966 Juan Mari Arzak ja ravintola on edelleen saman perheen omistama. Tällä hetkellä toimintaa pyörittää Arzakin tytär Elena.

Arzakin tarjoilemassa ruoassa näkyvät vahvasti paikalliset vaikutteet, mutta perinteisiin on yhdistetty myös uusia ideoita luovalla otteella. Ravintola kokeilee jatkuvasti uusia makuja ja tekniikoita. Arzak on avoinna lounaalla ja illallisella tiistaista lauantaihin. Koska kyseessä on kolmen Michelin-tähden ravintola, kannattaa muistaa, että hintataso on myös sen mukainen. Ruokailun hinta yhtä henkeä kohden voi kohota helposti yli 200 euroon.

Arzak
Alcalde J. Elosegi Hiribidea 273

3. Gandarias

Aitojen Baskimaan makujen ja tasokkaiden pintxojen perässä kannattaa suunnatta Gandarias-ravintolaan. Ravintola käyttää aina tuoreita, laadukkaita ja sesongissa olevia raaka-aineita annoksissaan.

Gandariaksen listalta löytyy kattava valikoima pintxoja, minkä lisäksi tarjolla on myös salaatteja sekä liha- ja kalaruokia. Ravintolan listalla on myös paljon gluteenittomia pintxoja. Gandarias on avoinna päivittäin aina aamupäivästä keskiyöhön.

Gandarias
31 de Agosto Kalea 23

4. Bar Nestor

Bar Nestor on pieni perheomisteinen baari ja ravintola, jonka lista koostuu vain parista annoksesta. Sen kuuluisin annos on txuleta-liha, minkä lisäksi listalla on myös muun muassa tomaateista valmistettu salaatti ja perunamunakas.

Pienessä ravintolassa ruoat syödään tiskin ääressä, joten pöytävaraukset voi unohtaa. Bar Nestor on avoinna tiistaista lauantaihin lounas- ja illallisaikaan ja sunnuntaisin lounaalla.

Bar Nestor
Arrandegi Kalea 11

5. La Cuchara de San Telmo

La Cuchara de San Telmo tarjoaa perinteisiä baskiannoksia modernilla otteella. Poiketen muista pintxoja tarjoilevista ravintoloista, La Cuchara de San Telmossa pintxoja ei tehdä tiskille valmiiksi, vaan ne valmistetaan aina tilauksesta.

Ravintola on kerännyt kiitosta reilun kokoisista annoksista ja kohtuullisista hinnoista. La Cuchara de San Telmo on auki maanantaita lukuun ottamatta joka päivä sekä lounas- että illallisaikaan.

La Cuchara de San Telmo
Santa Korda Kalea 4

6. Bodega Donostiarra

Jo vuonna 1928 perustettu Bodega Donostiarra on tunnettu erityisesti herkullisista pintxoista, joiden lisäksi ravintolan listalta löytyy esimerkiksi salaatteja ja grilliannoksia.

Ravintolalla on myös kattava viinilista, joka koostuu viineistä eri puolilta Espanjaa. Bodega Donostiarra on avoinna maanantaista lauantaihin aina aamusta jopa keskiyöhön, ja ruokaa on tarjolla koko päivän.

Bodega Donostiarra
Peña y Goñi Kalea 13

7. Txepetxa

Txepetxa on rento pintxo-paikka, joka tunnetaan herkullisista annoksista. Ravintolan kuuluisin pintxo on marinoidut anjovikset, joita tarjoillaan eri lisukkeiden kera. Anjovisten resepti on salainen ja ne valmistetaan aina tuoreltaan tilauksesta. Txepetxa on auki tiistaista sunnuntaihin.

Txepetxa
Arrandegi Kalea 5

8. Restaurante Ni Neu

Aivan joen rannassa ja meren läheisyydessä sijaitseva ravintola Ni Neu haluaa tarjota asiakkailleen hyvää ja tasokasta ruokaa kohtuullisin hinnoin. Ravintolan à la carte -listalta löytyy esimerkiksi pintxoja ja mereneläviä sisältäviä paella-annoksia.

Ni Neu on auki tiistaista sunnuntaihin, mutta illallista ravintolasta saa vain torstaista lauantaihin.

Restaurante Ni Neu
Zurriola Hiribidea 1

9. Mirador de Ulía

Yhden Michelin-tähden ravintola Mirador de Ulía on hyvän ruoan lisäksi kiinnostava kohde myös ravintolasta aukeavien upeiden maisemien vuoksi. Monte Ulía -kukkalalla sijaitsevasta ravintolasta näkee niin kaupunkimaisemia kuin vaaleahiekkaista rantaa.

Mirador de Ulían menusta vastaa Rubén Trincado, jonka tavaramerkki on innovatiivinen ote yhdistettynä perinteisiin makuihin ja valmistustapoihin. Ravintolalla on sekä à la carte -lista että maistelumenu. Maistelumenusta on saatavilla vaihtoehdot myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Ravintola on auki keskiviikosta lauantaihin lounas- ja illallisaikaan ja sunnuntaisin lounaalla.

Mirador de Ulía
Paseo de Ulía 193

>> Lue myös: Pohjois-Espanjan ihanat kaupungit – tällaisia ovat Bilbao ja San Sebastian

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.