Kuva: Istockphoto
San Francisco

San Franciscon parhaat nähtävyydet – käy katsomassa lomallasi ainakin nämä

San Franciscossa on useita maailmankuuluja vierailukohteita, jotka kannattaa sisällyttää oman loman ohjelmaan. Lue tästä nähtävyysvinkit kaupunkiin!

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Löydä San Franciscon kuuluisat nähtävyydet

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa sijaitseva San Francisco on kiinnostava kaupunkilomakohde, joka tunnetaan rennosta tunnelmasta, mäkisistä maisemista, kuuluisista nähtävyyksistä ja herkullisesta ruoasta. San Franciscosta käsin voi tehdä retkiä myös Kalifornian viinitiloille, rannoille ja luontokohteisiin.

Suomesta San Franciscoon pääsee helposti lomailemaan esimerkiksi Lufthansan lennoilla. Saksalaisyhtiö lentää päivittäin suoraan San Franciscoon sekä Frankfurtista että Münchenistä, joihin on Suomesta useita päivittäisiä yhteyksiä.

Frankfurtista lento operoidaan kaksikerroksisella Airbus A380 -koneella, johon mahtuu noin 500 matkustajaa. A380-koneissa Lufthansalla on myös ykkösluokka, jossa matkustaessa pääsee nauttimaan lennolla todellisesta luksuksesta. Lentoaika Frankfurtista San Franciscoon on vähän vajaa 12 tuntia ja Münchenistä hieman yli 12 tuntia.

1. Golden Gate

Golden Gaten silta on San Franciscon tunnetuin maamerkki ja nähtävyys, joka jokaisen kaupungissa vierailevan on ehdottomasti nähtävä. Valtava ruosteenpunainen silta on yli 2 700 metriä pitkä ja se yhdistää San Franciscon kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Marin Countyyn.

San Francisco
Kuva: Inka Khanji
Golden Gaten silta on vaikuttava näky säällä kuin säällä.

Vaikuttavan näköistä siltaa kannattaakin suunnata ihastelemaan juuri Marin Countyn puolelta, jossa sijaitsevilta maisemapaikoilta saa ikuistettua Golden Gaten sillan lomakuviin. Pelkkään kuvien napsimiseen ei tarvitse tyytyä, sillä sillan voi ylittää autolla, pyörällä tai kävellen.

2. Alcatraz

San Franciscon edustalla sijaitseva Alcatrazin vankilasaari oli joskus Yhdysvaltojen pahamaineisimpien rikollisten koti, joka toimi liittovaltion vankilana vuosina 1934–1963. Nykypäivänä Alcatraz on suosittu vierailukohde kaupunkiin saapuvien matkailijoiden keskuudessa.

Vankilasaareen pääsee tutustumaan ohjatuilla kierroksilla, joita järjestetään yleensä aamusta lähtien puolen tunnin välein. Alcatraziin järjestetään retkiä välillä myös ilta-aikaan. Koska nähtävyyskierrokset ovat erittäin suosittuja, on pääsyliput syytä varata hyvissä ajoin erityisesti kesäaikaan, sillä muuten vierailu voi jäädä vain haaveeksi.

3. Lombard Street

Yllättävää kyllä yksi San Franciscon kuuluisimmista nähtävyyksistä on Lombard Street -nimisen kadun osa, joka tunnetaan ympäri maailmaa sen lukuisten mutkien ja kauniiden kukkaistutusten vuoksi. Noin 400 metrin pituisella kadunpätkällä on kahdeksan tiukkaa mutkaa ja se on Guinessin ennätystenkirjan mukaan maailman mutkittelevin katu.

Lombard Streetin kuuluisaan osaan voi tutustua joko kävellen tai autolla. Mutkittelevan osuuden ajan katu on yksisuuntainen, jolloin sitä pääsee etenemään vain alamäkeen. Kävelijöitä varten on kadun molemmin puolin rakennettu portaat. Kadun mutkitteleva osuus sijaitsee Russian Hill -kaupunginosassa Hyde Streetin ja Leavenworth Streetin välissä.

4. Pier 39 ja Fisherman’s Wharf

Yksi San Franciscon kiinnostavista kaupunginosista on Fisherman’s Wharf, joka on jo 1800-luvulta saakka ollut kalastajien aluetta. Nykyään Fisherman’s Wharf on myös matkailijoiden suosima kohde, jossa on lukuisia ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä. Alueella on erityisesti kalaravintoloita, joissa voi herkutella esimerkiksi simpukkakeitolla.

Fisherman’s Wharfin alueella kannattaa poiketa myös laiturilla 39, sillä siellä pääsee katselemaan laiturin luona viihtyviä merileijonia.

San Francisco
Kuva: Istockphoto
Ajelu historiallisella raitiovaunulla on elämys, jota ei San Franciscossa kannata ohittaa.

5. Historialliset raitiovaunut

Yksi San Franciscon -lomaan kuuluvia elämyksiä on historiallisilla cable car -raitiovaunuilla matkustaminen. Vaunujen kyydissä pääsee tutustumaan kaupungin eri osiin sekä katselemaan kaunista arkkitehtuuria ja suosittuja nähtävyyksiä.

Vaunuja kulkee kolmella reitillä aikaisesta aamusta noin puoleenyöhön saakka. Liput vaunuajelulle voi ostaa joko suoraan kuljettajalta tai etukäteen. Jos suunnitelmissa on liikkua enemmänkin vaunuilla, kannattaa hankkia koko päivän voimassa oleva lippu yksittäisen lipun sijaan.

Tietokoneelta tuttu maisema lähellä San Franciscoa

Tiesitkö, että maailman katsotuin kuva on otettu lähellä San Franciscoa? Kyseessä on Windows-käyttöjärjestelmän taustakuva, jonka otti vuonna 1996 yhdysvaltalainen maisemakuvaaja Chuck O’Rear.

Nyt Lufthansa tarjoaa mahdollisuuden käyttää tietokoneiden näytöiltä tuttuja upeita maisemakuvia taustakuvana myös mobiililaitteissa. Lue lisää täältä.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Istockphoto, Inka Khanji

ILMOITUS: LUFTHANSA

Päivitetty: 8.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia