Kuva: Shutterstock
Luulaja, Ruotsi

Lähde kaupunkilomalle Ruotsin Lappiin – Luulajan kiinnostavimmat nähtävyydet Top 3

Luulajaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä ruotsalaiskaupunki sijaitsee vain vajaan kahden tunnin päässä rajalta. Nappaa tästä vinkit kauniiseen Luulajaan ja vietä onnistunut loma!

1. Luulajan saaristo

Luulajan kaupungin edustalla sijaitseva saaristo on häikäisevän kaunis kohde, jossa riittää tutkittavaa. Jopa 1 312 saaresta muodostuva alue on täynnä salaisia hiekkarantoja, vaikuttavia merimaisemia sekä rauhaa ja hiljaisuutta.

Saarille voi tutustua päiväretken verran, piipahtaa vierailulla kaupunkipäivän lomassa tai kierrellä saarilla vaikka päiväkausia. Suosituimpiin saarikohteisiin lukeutuu muun muassa pitkästä hiekkarannasta tunnettu Klubbvikenin saari. Luulajan saaristoon pääsee tutustumaan näppärästi yhteysveneillä, joilla voi vierailla saariston suurimmilla saarilla.

2. Gammelstadin kirkkokylä

Noin kymmenen kilometrin päässä Luulajan keskustasta sijaitseva Gammelstadin kirkkokylä on erityisen ihana vierailukohde kesällä, jolloin punaiset, vieri vieressä sijaitsevat mökit näyttävät todella sympaattisilta.

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvan kirkkokylän sydän on keskiaikainen kivikirkko, jonka ympärillä sijaitsee noin 400 pientä punaista mökkiä. Kapeat mukulakivikadut luovat historiallisen maalaismaiseman, jota ei uskoisi löytävänsä lyhyen matkan päässä kaupungista.

3. Teknikens Hus

Luulajan kiinnostavimpia vierailukohteita on tiedekeskus Teknikens Hus, jossa vierailee vuosittain nelisen miljoonaa kävijää. Vuonna 1988 avattu tiedekeskus tarjoaa mahdollisuuden tutustua esimerkiksi kaivos- ja terästuotantoon sekä astronomiaan ja avaruusteknologiaan.

Pysyvään näyttelyyn kuuluu lisäksi muun muassa paperikone, jonka avulla kävijät voivat tehdä itse paperia. Teknikens Hus tarjoaakin monia mahdollisuuksia kokea tieteen eri aloja omakohtaisesti. Pysyvän näyttelyn lisäksi Teknikens Hus -tiedekeskuksessa on myös useaan kertaan vuodessa vaihtuvia näyttelyjä.

>> Lue lisää vinkkejä Ruotsin Lappiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 12.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia