hero taustakuva

Puolassa asuvan suomalaisen vinkit Gdanskiin: ”Helppo ja halpa kohde”

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Itämeren rannalla sijaitseva Gdansk on edullinen matkakohde, jonka lähellä sijaitsevat Sopot ja Gdynia tekevät kolmoiskaupungista mielenkiintoisen lomakohteen. Lue vinkit onnistuneelle matkalle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.04.2017
facebook   whatsapp

Edullinen hintataso ja paljon nähtävää

Puolan pohjoisosassa Itämeren rannikolla sijaitseva Gdanskin, Sopotin ja Gdynian kolmoiskaupunki on suomalaiselle helppo kohde. Hyvät yhteydet, edullinen hintataso sekä kiinnostavien nähtävyyksien määrä saavat matkailijat kiinnostumaan Puolasta.

Gdyniassa asuva Anne Salmela suosittelee kolmoiskaupungin aluetta suomalaisille matkailijoille.

– Siinä saa kolme kaupunkia samalla matkalla, vaikka tuntuukin että useimmat matkailijat pysyttäytyvät vain Gdanskissa ja ehkä käyvät Sopotissa. Gdynia on kuitenkin vain puolen tunnin junamatkan päässä, mutta jäänyt kahden muun varjoon.

Salmelan mukaan kolmoiskaupungin eri osat tukevat toisiaan: Gdansk ja sen vanhakaupunki on historiallinen kohde, Sopot keskittyy yöelämään ja Gdynia tarjoaa rauhaa sekä luontoa.

– Kaikkien kaupunkien edustalla on upeita hiekkarantoja, ja Puolassa onkin runsaasti rantaelämää ja -tapahtumia kesäisin, Salmela vakuuttaa.

Gdanskin suosituimman matkakohteen vanhankaupungin lisäksi Salmela suosittelee vierailemaan myös muualla kaupungissa, esimerkiksi Oliwan kaupunginosassa sijaitsevassa rokokoo-tyylisessä puistossa.

Helpot yhteydet ympäri kolmoiskaupunkia

Liikkuminen on Salmelan mukaan vaivatonta koko kolmoiskaupungin alueella, sillä julkisen liikenteen yhteydet ovat sujuvat ja suomalaisittain hyvin edulliset.

– Bussien lisäksi Gdanskissa on hyvä raitiovaunuverkosto, jonka avulla voi tutustua kaupunkiin. Liikkuminen on helppoa ja edullista, sillä kertalippu maksaa noin euron.

Helpot ja edulliset yhteydet tekevät Gdanskista kiinnostavan myös suomalaismatkailijoiden silmissä, sillä kaupunkiin pääsee suorilla lennoilla paitsi Helsingistä myös Turusta. Lentoaika on noin kaksi tuntia.

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Salmelan Metallia matkassa -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Lähettäkää tietoja Gdanskin ja Spotifayn matkoista.

    Ystätvällisin terveisin. J.Törhönen


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.