Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Pariisin 10 parasta näköalapaikkaa – löydä kaupungin upeimmat maisemat

Flickr/JH.Images.co.uk artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Mistä löytyvät Pariisin parhaat näköalapaikat? Katso lista kymmenestä kohteesta, josta näkyvät maailmankuulut nähtävyydet ja komeimmat auringonlaskut.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 09.05.2022
facebook   whatsapp

1. Eiffel-torni

Eiffel-torni on Pariisin tunnetuin näköalapaikka, jonka huipulle kiipeäminen on monen unelma. Tornin huipun näköalatasanne on 276 metrin korkeudessa, ja ylhäällä maisemia pääsee katselemaan esimerkiksi lasi samppanjaa kädessä. Pariisin korkeimmasta rakennuksesta näkee pitkälle kaupungin ylle, mutta upeita ovat myös näkymät lähialueille kuten Seine-joelle ja sen toisella puolella sijaitsevalle Trocadéron alueelle.

Yhteensä Eiffel-tornissa on kolme näköalatasannetta. Kaksi matalampaa tasannetta ovat 57 ja 115 metrin korkeuksissa. Pääsylipun hintaan vaikuttaa se, kuinka korkealle haluaa nousta ja käyttääkö nousemiseen portaita vai hissiä.

Flickr/Albert LamNäkymä Eiffel-tornista
Eiffel-torni on Pariisin suosituin näköalapaikka, josta voi katsella esimerkiksi Trocadéron aluetta.

2. Tour Montparnasse

Montparnassen tornista on 360 asteen näköala eri puolille Pariisia. Tornin näköalatasanteelta voi nähdä erityisen hyvin Eiffel-tornin sekä muut kaupungin kuuluisat nähtävyydet kuten Riemukaaren, Sacré-Coeurin kirkon ja Louvren taidemuseon.

Tornin näköalatasanne on rakennuksen 56. kerroksessa 200 metrin korkeudessa. Hissi vie vierailijat ylös alle 40 sekunnissa. Pari kerrosta ylempänä on vielä kattoterassi, johon päästäkseen on kiivettävä viimeiset kerrokset portaita pitkin.

Jos Montparnassen tornilta aukeavat maisemat haluaa nähdä sekä päivänvalossa että auringon laskettua, voi ostohetkellä valita pääsylipun, joka oikeuttaa kahteen sisäänpääsyyn näköalatasanteelle.

3. Sacré-Coeurin kirkko

Montmartre on Pariisin korkein kukkula, jolle on noin 130 metrin korkeuteen rakennettu Sacré-Coeurin katolinen kirkko. Sijainnista johtuen kirkolta aukeaa huikeat näkymät Pariisin ylle. Parhaimmat näköalat on kirkon kupolista, joka yksi kaupungin korkeimmista kohdista.

Flickr/Sean MunsonSacre-Coeurin kirkko Pariisissa
Sacré-Coeurin kirkolta voi nähdä upean auringonlaskun.

Sacré-Coeurin kirkolta näkee upeasti erityisesti auringonlaskun, joten saapuminen paikalle kannattaa ajoittaa hieman ennen auringon laskemista. Näin ehtii nauttia taianomaisesta näkymästä ja napata hienot kuvat. Kirkon kupoliin pääsee kipuamaan portaita pitkin muutaman euron hintaan.

4. Riemukaari

Riemukaari on yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä. Vaikka monumentti on jo itsessään nähtävyys, kannattaa myös vierailla sen näköalatasanteella. Keskellä valtavaa liikenneympyrää sijaitseva Riemukaari on 50 metriä korkea, ja sen näköalapaikalta pääsee tutkiskelemaan Pariisia yläilmoista. Ylhäältä voi katsella esimerkiksi Champs-Élysées -ostoskatua tai Eiffel-tornia.

Ylös päästäkseen on kiivettävä kierreportaita pitkin, mutta pieni vaivannäkö kannattaa ylhäällä odottavien maisemien vuoksi. Riemukaaren näköalatasanne on avoinna myös ilta-aikaan, jos haluaa nähdä kaupungin iltavalaistuksessa.

5. Notre-Damen katedraali

Notre-Damen katedraali sijaitsee Île de la Citén saarella keskellä Seine-jokea. Katedraalin tornit ovat suosittu näköalapaikka, jonne kannattaa kivuta Pariisin komeimpiin kuuluvien maisemien perässä. Katedraali on toistaiseksi suljettu.

Flickr/Ricardo ZappalaNäkymä Notre-Damen katedraalista
Notre-Damen katedraalin torneista aukeaa näkymä esimerkiksi Seine-joelle.

Torniin kapuaminen vaatii hiukan kuntoa, sillä portaissa on noin 400 askelmaa, eikä käytettävissä ole hissiä. Koska katedraali on suosittu nähtävyys, voi sisäänpääsyä torniin joutua odottamaan ajoittain pitkäänkin. Kannattaa siis saapua paikalle esimerkiksi aikaisin aamulla, jotta välttää pahimmat jonot ja ruuhkat.

6. Pompidou-keskus

Taidekeskus Pompidou tarjoaa taidenäyttelyiden lisäksi silmäniloa myös näköalapaikan muodossa. Keskeinen sijainti Pariisin sydämessä takaa näkymät kaupungin tärkeimpiin maamerkkeihin.

Rakennuksen ylimmän kerroksen näköalapaikalla vierailu sisältyy keskuksen pääsylipun hintaan, mutta sinne voi ostaa myös erillisen lipun edulliseen parin euron hintaan. Kerroksessa on myös ravintola, jos maisemista haluaa nauttia pidemmän aikaa.

7. Galeries Lafayette

Hiukan yllättävä näköalapaikka loistavilla näkymillä löytyy tavarataloketju Galeries Lafayetten lippulaivamyymälästä Boulevard Haussmann -kadun varrelta. Tavaratalon 7. kerroksessa on kattoterassi, josta näkyy esimerkiksi oopperatalo Palais Garnier ja Eiffel-torni.

Flickr/Andreas BachmannNäkymä Galeries Lafayetten terassilta
Galeries Lafayetten terassilla voi nauttia samaan aikaan maisemista ja herkuista.

Kattoterassilla on ravintola ja baari, mutta sinne voi tulla nauttimaan myös tavaratalon muiden kerrosten ruokapaikoista mukaan napattuja herkkuja.

8. Tour Saint-Jacques

Historiallinen Saint-Jacquesin torni on ainoa jäljelle jäänyt osa kirkosta, joka aiemmin sijaitsi paikalla. Hiukan yli 50 metriä korkea torni on lähellä monia nähtävyyksiä kuten Louvren taidemuseoa ja Notre-Damen katedraalia, joten sieltä pääsee kätevästi katselemaan tunnettuja rakennuksia uudesta näkökulmasta. Heikkohermoisimmille Saint-Jacquesin torni ei sovi, sillä ylös pääseminen vaatii 300 askelman kiipeämisen kapeassa portaikossa.

Näkymä Saint-Jacquesin tornista
Saint-Jacquesin tornista näkyy useita tunnettuja nähtävyyksiä.

9. Parc de Belleville

Parc de Belleville on Pariisin itäosissa sijaitseva puistoalue, joka levittäytyy Bellevillen kukkulan rinteille. Puiston näköalatasanteelta on näkymä pitkälle alas kaupunkiin, ja tunnetuista nähtävyyksistä esimerkiksi Eiffel-torni näkyy sieltä käsin. Parc de Belleville on oiva vaihtoehto matkailijoille, jotka etsivät ilmaista ja vähemmän ruuhkaista näköalapaikkaa.

Flickr/Magali MNäkymä Parc de Bellevillen puistosta
Parc de Bellevillen puistosta näkee kauas Pariisin ylle.

10. Musée d’Orsay

Taidemuseo Musée d’Orsay tarjoaa yllättäen hieman erilaisen näköalapaikan. Vanhan rautatieaseman tiloihin rakennetun museon ylimmässä kerroksessa on suuri kello, jonka läpi kurkistaessa aukeaa silmien eteen komeat näkymät Pariisiin. Musée d’Orsay sijaitsee aivan Seinen rannalla, joten kellon läpi näkyvät esimerkiksi Louvren taidemuseo ja Sacré-Coeurin kirkko.

Flickr/Tyler MerblerTaidemuseo Orsayn kello
Musée d’Orsay kellon läpi kannattaa käydä kuristamassa Pariisin maisemia.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/JH.Images.co.uk, Albert Lam, Sean Munson, Ricardo Zappala, Andreas Zachmann, Yann Caradec, Magali M, Tyler Merbler

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.