Hyppää sisältöön

Päiväretket Barcelonasta – 5 paikkaa, joissa kannattaa vierailla kaupunkiloman aikana

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.01.2019
Matkailijoiden rakastama Barcelona tarjoaa runsaasti tekemistä jo itse kaupungissakin, mutta matkan aikana kannattaa vierailla myös kaupungin ulkopuolella.

1. Sitges

Barcelonan naapurissa, noin 40 kilometrin päässä sijaitseva Sitgesin rantakaupunki on erinomainen lomakohde, missä viihtyy myös pidempään. Sitgesin pitkät hiekkarannat ja suositut rantabaarit houkuttavat paikalle rutkasti lomailijoita.

ShutterstockSitges, Espanja
Sitgesin pitkä ranta houkuttelee matkailijoita piipahtamaan päiväretkellä Barcelonasta.

Rento rantakaupunki tarjoaa mukavaa vaihtelua Barcelonaan: nähtävyyksien kiertelyn ja shoppailun sijaan kaupungissa voi keskittyä nauttimaan elämästä. Vaikka kaupunki tunnetaan erityisesti bileparatiisina, sopii se palvelujensa puolesta mainiosti myös lapsiperheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sitges on aurinkoinen kaupunki, joka hemmottelee kävijöitä yli 300 aurinkoisella päivällä vuodessa.

>> Lue lisää vinkkejä Sitgesiin Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Tarragona

Espanjan merkittävimpiin satamakaupunkeihin lukeutuva Tarragona sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Barcelonasta mutta on paikka, missä vain harvat suomalaiset vierailevat. Matka taittuu näppärästi junalla.

ShutterstockTarragona, Espanja
Tarragonan-vierailu tarjoaa vaihtelua Barcelonan kaupunkimaisemaan.

Välimeren rannalla sijaitsevan, Unescon maailmanperintökohteiden listalla olevan Tarragonan valtti on kaunis vanhakaupunki. Kaupungissa kannattaa nähdä myös roomalaisajan amfiteatteri ja 1100-luvulla rakennettu katedraali.

Rantaelämää kaipaavat lomailijat löytävät etsimänsä aivan keskustan tuntumasta, mutta jos kaipaat rauhallisempaa rantaelämää, on tunnelmallisia rantoja myös kaupungin ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Tarragonaan Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Serra de Collserolan luonnonpuisto

Barcelonan suurkaupunkialueella sijaitseva Serra de Collserolan luonnonpuisto tarjoaa mainiota vaihtelua kaupunkimaisemalle, ja on helposti saavutettavissa julkisten liikennevälineiden avulla. Luonnonpuiston vehreä metsä on monille kaupunkilaisille pakopaikka, mutta suosittu vierailukohde myös matkailijoiden keskuudessa.

ShutterstockBarcelona, Espanja
Collserolan puisto sijaitsee Barcelonan metropolialueella ja tarjoaa huikean näkymän kaupunkiin.

Luonnonpuisto on mainio näköalapaikka Barcelonaan, ja alueen suosituin vierailukohde onkin Collserolan puiston korkein kohta Tibidabo. Muita suosittuja paikkoja ovat Torre de Collserolan näköalatorni sekä 1300-luvulta peräisin oleva Castellciuro-linna.

4. Andorra

Vierailu Espanjan naapurimaassa saattaa tuntua perin erikoiselta ajatukselta Barcelonan-lomalla, mutta on lyhyehköjen etäisyyksien vuoksi mahdollista. Ajomatka Barcelonasta Andorraan on kolmisen tuntia suuntaansa, minkä lisäksi reitti kulkee osittain vuoristossa. Erikoinen vierailukohde tuo kuitenkin vaihtelua kaupunkilomaan ja on seikkailu, joka piristää matkaa varmasti.

ShutterstockAndorra
Andorran vuoristomaisemiin ei ole kovin pitkä matka Barcelonasta.

Pieni lilliputtivaltio osuu harvan matkailijan reitille, mistä syystä pitkältä tuntuvan päiväretken yhdistäminen Barcelonan-kaupunkilomaan on mainio mahdollisuus vierailla Andorrassa.

Andorra tunnetaan erityisesti upeiden maisemien vuoristokohteena, joka sopii erityisesti aktiivimatkailijan kohteeksi. Andorran-päiväretken ohjelmaan kannattaakin valita vaellusta, pyöräilyä tai rentoa seikkailua luontokohteissa.

5. Cadí-Moixerón luonnonpuisto

Parin tunnin ajomatkan päässä Barcelonan pohjoispuolella sijaitseva Cadí-Moixerón luonnonpuisto on Katalonian suurimpia luonnonpuistoja. Välimatkasta huolimatta luonnonpuisto on suosittu vierailukohde Barcelonasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBarcelona, Espanja
Näyttävä vuoristo on Katalonian suurimman luonnonpuiston valtti.

Cadín ja Moixerónin vuoristojen muodostama alue kattaa itä–länsisuunnassa 30 kilometrin kokoisen alueen, joten maisemista ja luonnonnähtävyyksistä ei tällä alueella ole puutetta.

Vuoristoisen luonnonpuiston korkein kohta sijaitsee noin 2 500 metrissä. Cadí-Moixeróssa riittää tekemistä, sillä vauhdikkaan päivän voi kuluttaa vaikkapa vaeltaessa, rastastuksen parissa, pyöräretkellä, bongaillen eri eläimiä tai vaikkapa kiipeillen.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon kohdeooppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja