Kuva: Shutterstock
Rooma

Mitä tehdä Roomassa? Kolme kiinnostavaa ideaa onnistuneeseen lomapäivään

Rooman vilinässä aika ei käy pitkäksi. Lue kolme ideaa Italian eloisaan ja aurinkoiseen pääkaupunkiin.

1. Koe Trasteveren boheemi kaupunkilaiselämä

Tiber-joen rannalla sijaitseva Trastevere on Rooman viehättävin ja ehkäpä kaikkein roomalaisin kaupunginosa. Trastevereen kannattaa suunnata viikonloppuna, sillä sunnuntaisin siellä järjestetään kuuluisa tori Porta Portese. Tällöin kaupunginosa on täynnä ihmisiä, mutta tarjonnaltaan parhaimmillaan.

Vaikka Trastevere on itsessään jo nähtävyys, löytyy sieltä perinteisiä turistikohteitakin, kuten pääaukio Piazza Santa Maria, jonka kirkko on Rooman vanhimpia ja rakennettu 1100-luvulta. Alueen kapeilla kujilla on myynnissä paljon erilaista tavaraa: vaatteita, kenkiä, laukkuja ja taidetta aina koruista tauluihin. Kaupunginosassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, joista saa muun muassa erinomaista gelatoa, italialaista jäätelöä.

Rauhallisempaa ympäristöä etsivä voi pistäytyä piknikille Gianicolo-puistoalueelle hieman kauemmas Trasteveren ytimen hälinästä. Piknik-eväät saa ostettua helposti Trasteveren toreilta, sillä niillä on paljon erilaisia elintarvikkeita tarjolla.

2. Päivä Paavin valtakunnassa

Keskellä Roomaa on mahdollista poistua hetkeksi Italiasta. Maailman pienin valtio, Vatikaanivaltio sijaitsee keskellä Roomaa ja sinne on helppoa ja vaivatonta tehdä päiväretki. Vatikaaniin kävelee Rooman keskustasta lähes huomaamattaan kohtalaisen vaivattomasti, mutta perille pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä.

Katolisen kirkon valtakunnan tunnetuin nähtävyys on Pietarinkirkko, joka on yksi maailman upeimmista kirkoista. Itse Michelangelo toimi kirkon rakennusvaiheessa pääarkkitehtina ja hänen upeat maalauksensa koristavat osaa kirkon saleista. Valtavan kokoinen kirkko on itsessään jo historiallinen helmi, mutta kirkon yhteydessä on myös museo, jossa on yksi maailman arvokkaimmista taidekokoelmista.

Pietarinkirkkoon mennessä on hyvä ottaa huomioon porteilla tehtävä turvatarkastus ja se, ettei kirkkoon pääse olkapäät paljaana. Suurten kirkkopyhien aikaan tungos on valtava, joten paras aika vierailla Vatikaanissa on juhlakausien ulkopuolella.

3. Tunnelmointia Villa Borghesen puistossa

Villa Borghesen puisto on viehättävä alue Espanjalaisten portaiden läheisyydessä. Se sopii hyvin romanttiselle kävelyretkelle tai rauhallista auringonotto- ja oleskelupaikkaa etsivälle kaveriporukalle tai perheelle. Jos suunnittelet retkeä Villa Borgheseen, kannattaa ehdottomasti vierailla Galleria Borghesessa, jota pidetään yhtenä Rooman parhaista taidemuseoista.

Kiireetöntä päivää voi puistossa viettää myös vaikka piknikin muodossa ja paikan päältä voi ostaa virvokkeita ja jäätelöä. Puistosta on mahdollista vuokrata polkupyöriä sekä ihailla koko Rooman ylle aukeavaa näköalaa, joka etenkin kirkkaalla säällä on parhaimmillaan. Tämä on myös budjettilomailijalle helppo tapa pitää matkakassa kurissa. Tärkeintä matkailussa ei ole kuluttaminen vaan nauttiminen!

>> Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Roomaan
>> Vertaile lentohinnat Roomaan

Teksti: Sara Laakkonen
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 21.6.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 2,11 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ostelkaa puistoon mennessä limut ym. Jo etukäteen… puistossa kivasta pikku pakettiauto kioskista 0,33 limut 4€ kpl….. ?

Olin kauan, kauan aikaa sitten iltahämärissä tuossa puistossa. Kävi selväksi, että katolisessakin maassa seurustellaan. Jokaisella penkillä oli pari tai kaksi. jokaista puuta vasten nojaili pari. Huikea tunnelma, sai suomipojan haukkomaan henkeään. Piti mennä kiireen vilkkaan pois, kun ei ollut daamia.