Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ota kaikki irti Saksan-lomasta! Neljä kohdetta, joissa kannattaa kokea muutakin kuin kaupunki

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Saksan metropoleista on helppo ottaa auto alle ja lähteä tutustumaan ympäristön tunnelmallisiin pikkukaupunkeihin sekä näyttäviin luontokohteisiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.03.2018
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Tutustu Saksan pikkukaupunkeihin autolla

Saksa on paljon muutakin kuin suurkaupunkeja, sillä pinta-alaltaan Euroopan neljänneksi suurimmassa valtiossa riittää nähtävää. Pikkukaupungit, tunnelmalliset maalaiskylät ja ihanat luontokohteet tekevät Saksasta monipuolisemman matkakohteen, kuin äkkiseltään voisi ajatella.

Suomesta on erinomaiset yhteydet eri puolille Saksaa: suorat lentoyhteydet vievät Helsinki-Vantaalta kuuteen saksalaiskaupunkiin, minkä lisäksi Helsingistä pääsee meriteitse Travemünden satamakaupunkiin.

Suurkaupunkien ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin tutustuminen on Saksassa vaivatonta. Helpoin tapa ottaa pikkukylät ja -kaupungit haltuun on kiertää Saksaa autolla, sillä auton vuokraaminen on helppoa, tieverkosto hyväkuntoinen sekä liikennekulttuuri lähellä suomalaista.

Tutustu neljän saksalaiskaupungin mahdollisuuksiin ja ota kaikki irti lomasta!

1. Hampuri

Maan toiseksi suurin kaupunki, Pohjois-Saksassa sijaitseva Hampuri on historiallinen ja kaunis hansakaupunki, jonka arkkitehtuuri on jo itsessään nähtävyys. Elbe-joen varrella oleva Hampuri on trendikäs ja eläväinen sekä vehreä kohde, joka tarjoaa tekemistä pidemmällekin lomalle.

ShutterstockLyypekki, Saksa
Lyypekin kaupungin ikoninen portti on tie vanhaankaupunkiin.

Suomesta on helppo matkustaa Hampuriin joko lentäen tai laivalla erinomaisten yhteyksien avulla. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta on parhaimmillaan päivittäin kolme, minkä lisäksi 80 kilometrin päässä Hampurista sijaitsevaan Travemündeen pääsee Helsingistä näppärästi myös laivalla.

Lyhyen matkan päässä Hampurista on monia kiinnostavia kohteita. Esimerkiksi Travemünde on viehättävä pieni satama, joka on osa Lyypekin kaupunkia. Monelle matkailijalle nämä kohteet ovat vain läpikulkupaikkoja, mutta tosiasiassa ne tarjoavat matkailijalle rutkasti nähtävää. Lyypekin kuuluisin nähtävyys on tunnelmallisen vanhankaupungin reunalla sijaitseva keskiaikainen portti Holstentor, mutta myös itse vanhakaupunki on vierailun arvoinen kohde.

2. Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini on useimmille suomalaismatkailijoille tuttu Saksa-kohde, missä riittää nähtävää. Kaupungin ikoniset nähtävyydet, historialliset kohteet ja erinomaiset shoppailumahdollisuudet tekevät Berliinistä hyvin houkuttelevan matkailukaupungin.

Berliinissä houkuttelevat monipuolisten mahdollisuuksien lisäksi myös halpa hintataso ja helppous matkustaa. Suomesta on useita päivittäisiä lentoyhteyksiä Berliiniin, sillä sekä Finnair että Easy Jet tarjoavat lentoja Helsinki-Vantaalta.

ShutterstockRakotzbrücke, Saksa
Rakotzbrücken näyttävä silta sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Berliinistä.

Matkan aikana ei kuitenkaan kannata jumahtaa pääkaupunkiin, sillä Berliinin ympäristöltä löytyy monia kiinnostavia kohteita. Unohtumattomia maisemia rakastavat matkailijat ihastuvat noin 150 kilometrin päässä Berliinistä sijaitsevaan Rakotzbrücke-siltaan, joka on lähes täydellisen puoliympyrän muotoinen silta keskellä Kromlaun tiheää metsää.

Näyttäviä kohteita löytyy myös lähempää Berliiniä. Noin 30 kilometrin päässä sijaitseva Kladow tarjoaa rauhallisen järvimaiseman, vehreitä metsiä sekä monia puistoja. Myös 30 kilometrin päässä Berliinin keskustasta sijaitsevassa Potsdamissa kannattaa tutustua muun muassa näyttäviin Sanssoucin ja Babelsbergin linnoihin. Noin sadan kilometrin päässä Berliinistä sijaitseva Spreewald taas tarjoaa koko Saksan kauneimpia luontomaisemia ja on ehdoton kohde luontomatkailijoille.

3. München

Baijerin pääkaupunki München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan vahvasta baijerilaisesta kulttuurista eli Oktoberfest-juhlista, paikallisesta musiikista sekä baijerilaisista herkuista. München on kuitenkin myös paljon muuta: kymmenet teatterit ja museot tarjoavat kulttuurielämyksiä, BMW-Welt on autoharrastajien suosikki sekä Münchenin erinomaiset shoppailumahdollisuudet miellyttävät ostoshaluisia reissaajia.

Müncheniin on helppo matkustaa Suomesta, sillä sekä Finnair että Lufthansa liikennöivät lukuisia kertoja päivässä Helsingistä suorilla lennoilla Baijeriin.

ShutterstockNeuschwanstein, Saksa
Neuschwansteinin linna kohoaa keskellä metsää, ja houkuttaa päiväretkelle Münchenistä.

Itse kaupungin lisäksi myös Münchenin ympäristössä riittää nähtävää. Arkkitehtonisesti kiinnostavimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Münchenin lähiseudun linnat: Nymphenburgin ja Neuschwansteinin linnat ovat vaikuttavia nähtävyyksiä.

Shoppailulomaa etsivä matkailija ei pety Etelä-Saksassa, sillä Münchenin ulkopuolella on lukuisia hyvin edullisia outlet-kyliä, joissa voi tehdä rahanarvoisia löytöjä kansainvälisten brändien edellisten kausien mallistoista. Muita hyviä päiväretkikohteita ovat muun muassa sympaattinen Ulm, kaunis Rosenheim sekä upeista maisemistaan tunnettu Berchtesgaden.

4. Frankfurt

Saksan talouskaupunki Frankfurt henkii suuren maailman metropolin tunnelmaa ja pilvenpiirtäjineen siellä onkin hyvin kansainvälinen ilmapiiri. Modernin keskustan, Mainhattanin, lisäksi Frankfurtissa kiinnostavat muun muassa vehreä Palmengartenin puisto, näyttävä Kaiserdom-katedraali sekä tunnelmallinen Römerbergin alue. Kaupunkiloman aikana kannattaa myös kokea risteily Rein-joella, jonka avulla kaupunki näyttäytyy aivan uudella tavalla.

Frankfurtiin pääsee Suomesta Lufthansan ja Finnairin suorilla lennoilla useita kertoja päivässä, joten kaupunkiin on hyvin helppo matkustaa.

ShutterstockWackerbarth, Saksa
Wackerbarthin vehreä ympäristö ja viinitila kiinnostavat vierailemaan alueella.

Frankfurtin ympäristö on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Esimerkiksi historiallisen Würtsburgin kaunis arkkitehtuuri ja rento tunnelma houkuttavat pysähtymään, samoin Volkach-Fahrin ihanat viinialueet sekä Wackerbarthin linnan historiallinen ympäristö ja viinitila. Muita alueen viehättäviä kaupunkikohteita ovat viinialueella sijaitseva Heidelberg sekä mahtavista maisemista tunnettu sympaattinen Karlsruhe.

Lähde: Saksan valtion matkailutoimisto
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Kaupunki Ambergin vankilasta tehty hotelli ja vanhakaupunki ja Pricksenstadt , yli 1000 vuotta vanha pikkuinen vanhakaupunki sekä Kehlheimin pikku Tonavan ja kanavan välin “saarikaupunki” olutpanimoravintoloineen


 2. Hei, autolla Suomesta baltian kautta oli elämys. Päämäärä Saksa, mosel alue. Berlingolla mentiin, takapenkit pois ja molempien tavalliset pyörät mukaan sisään. Olin aivan varma että niitä varastetaan, mutta niin ei käynyt. Stopattiin aina kun oli kaunis kohde ja pyörät ulos, pieni lenkki pikkutiellä. Kahvi ja viinitaukoja, ihan pienissä kylissä. Mosel oli hieno myös koko Saksa.Lybeckin hotellissa oli autotalli mihin Berlingo ajettiin. Aamulla kun ovi avattiin oliki toinen auto meidän paikalla. Sisällä olikin autohissi joka siirsi vieraitten autot tarvittaessa. Olimme ihmeissään, mutta pyörät ja muutama viinilaatikko oli autossa.
  Kotiin ajettiin tanskan ja ruotsin kautta. Kalmar oli kiva paikka, oli syyskuu ja vielä lämmin.
  Muutama lomareissu on mennyt pieleen, olemme vuorotellen sairastaneet.Mutta tämä mukava automatka Saksaan muistan aina.
  Olisi upeeta päästä uudestaan, tai vaikka Berliiniin missä emme ole olleet. Täytän heinäkuussa 60 v niin miksei syksyllä reissu sen kunniaksi.
  Yst.terv.Corinne,lastentarhanopettaja,kielikylpy päiväkoti


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.