Kuva: Istockphoto
Tallinna, Viro

Shoppailijan opas Tallinnaan: esittelyssä viisi suosittua ostospaikkaa

Suunnitteletko ostosmatkaa Viroon? Paina mieleesi nämä paikat!

Miksi Viroon kannattaa lähteä ostoksille?

Viron pääkaupunki Tallinna oli jo keskiajalla ollut hyvä kauppakaupunki keskeisen idän ja lännen välisen sijaintinsa vuoksi. Tätä nykyä varsinkin Etelä-Suomesta on kätevä käydä päivän tai parin ostosretkellä Tallinnassa.

Sekä Tallinnan vanha että uusi puoli ovat virkeitä ostospaikkoja, ja hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Matkailujätti Lonely Planet valitsi Tallinnan kohteeksi, missä on vuoden 2018 osalta paras hinta-laatukohde matkailijalle. Kaupungissa onkin paitsi lukuisia ilmaisia myös monia hyvin edullisia nähtävyyksiä ja tapoja viettää lomapäivää.

Perinteisesti suomalaiset ovat hoitaneet Tallinnassa alkoholiostoksiansa, mutta myös ruokakauppojen suosio on kasvanut edullisten hintojen myötä. Moni matkailija tekee helposti säilyvien ruokatuotteiden ostokset ennen satamaan paluuta.

Tallinnaan shoppailijoita houkuttelee myös joukko kansainvälisiä ketjuliikkeitä, joita ei Suomesta löydy. Käsitöitä ja matkamuistoja löytyy helposti vanhankaupungin kaduilta.

Ostosten lisäksi kannattaa hyödyntää myös edullisia palveluja. Esimerkiksi Viron kylpylä- ja kauneushoidot ovat maailmankuuluja – monet suomalaismatkailijat käyvät esimerkiksi kampaajalla, kynsihuollossa tai hemmotteluhoidoissa.

1. Viru-keskus on Tallinnan kestosuosikki

Viru-keskus sijaitsee loistavalla paikalla aivan vanhan kaupungin kupeessa. Vuonna 2004 avattu ostoskeskus on lunastanut paikkansa Tallinnan parhaiden ostoskohteiden joukossa. Viru-keskuksen yhteydessä toimii myös Viru-hotelli.

Kaikille Tallinnan-kävijöille tutusta ostospaikasta löytyy muun muassa muotia, elektroniikkaa ja kosmetiikkaa. Keskuksessa on suosittuja ketjuliikkeitä, joita ei vielä löydy Suomesta – poikkea esimerkiksi brittiläisessä River Islandissa tai espanjalaisessa Bershkan myymälässä.

Viru-keskus

2. Kaubamaja on perinteinen tavaratalo

Kaubamaja on suuri virolainen tavaratalo Viru-keskuksen yhteydessä. Kaubamajasta löytyy kaikkea vaatteista ruokaostoksiin, lasten leluihin ja elektroniikkaan. Kaubamaja järjestää kaksi kertaa vuodessa niin kutsutut “virolaiset hullut päivät” eli Osturallin.

Kaubamajassa ovat edustettuna tasokkaat merkit kaikkia budjetteja varten. Valikoimassa on kansainvälisiä brändejä Marc Jacobsista Michael Korsiin.

Kaubamaja

3. Nautica-ostoskeskuksesta löytyy myös iso ruokakauppa

Vuonna 2017 uudistunut Nautica-ostoskeskus tunnettiin aikaisemmin Norde Centrumina. Modernin ostoskeskuksen sisään kätkeytyy lähes 60 liikettä, mukaan lukien Tallinnan keskustan ainoa hypermarket Rimi, joten Nautica soveltuu siis mainiosti myös ruokaostoksille.

Lähellä satamaa sijaitsevasta Nauticasta löytyy jonkin verran vaateliikkeitä – urheiluvaatteita etsivän kannattaa suunnistaa Sports Direct -myymälään.

Nautica

4. Nuorekas ostoskeskus Solaris

Solaris on erityisesti nuorten suosima ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Keskuksessa on muun muassa elektroniikka- ja vaateliikkeitä, herkullinen juustokauppa Juustukuningad ja tyylikäs Apollo-kirjakauppa.

Solariksesta löytyy myös elokuvateatteri, ruokakauppa, ravintoloita ja kauneudenhoitopalveluja.

Solaris

5. Monipuolinen Ülemiste

Ülemiste-keskus on yksi Viron suurimpia ostoskeskuksia ja siellä on laaja valikoima esimerkiksi vaatteita, asusteita ja elektroniikkaa myyviä liikkeitä. Kauppakeskuksessa on helppo viettää vaikka koko päivä shoppaillen, sillä välillä voi hengähtää jossakin keskuksen lukuisista ravintoloista tai kahviloista, joista löytyy mieleistä syötävää jokaiseen makuun. Ülemiste sopii kohteeksi myös lapsiperheille, sillä perheen pienimmät viihtyvät ostoskeskuksen sisäleikkipuistossa.

Vaikka Ülemiste-keskus sijaitsee hieman kauempana Tallinnan keskustasta Lasnamäen kaupunginosassa, pääsee sinne kätevästi esimerkiksi taksilla, julkisilla tai omalla autolla. Ostoskeskuksessa on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja, ja sekä juna-, bussi- että raitiovaunupysäkit sijaitsevat aivan keskuksen vieressä.

Ülemiste keskus

Tältä näyttää shoppailijan Tallinna

Suunnitteletko ostosmatkaa Viroon? Katso alta video shoppailijan Tallinnasta!

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Fanni-Laura Patanen
Kuva: Istockphoto
Video: Nella Rahkonen ja Fanni-Laura Patanen

Päivitetty: 3.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia