hero taustakuva

Ostoksilla Kööpenhaminassa – vinkit joka budjetille

VisitDenmark / Robin Skjoldborg artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kööpenhamina on matkailijalle helppo ja tyylikäs shoppailukaupunki. Poimi vinkit seuraavalle lomallesi!
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 17.04.2016
facebook   whatsapp

Kööpenhamina on tyylin ja designin pääkaupunki

Kööpenhaminalaiset ovat tunnettuja tyylikkyydestään, ja tämä näkyy myös kauppa- ja putiikkivalikoimassa. Tanskalaiset arvostavat muotia ja designia ja ovat valmiita käyttämään niihin rahaa.

Kööpenhamina ei ole halpa kaupunki, mutta tyhjin käsin ei tarvitse poistua, vaikka lompakko ei pullistelisikaan.

Shoppailijan kannattaa Tanskan pääkaupungissa poiketa pieniin putiikkeihin ja tutustua tanskalaisiin merkkeihin, joista monista on Suomessa saatavilla vain suppea valikoima, jos sitäkään.

Kööpenhaminan kaduilla ei myöskään kannata kulkea laput silmillä. Tyylikkäät tanskalaiset tarjoavat pukeutumisinspiraatiota tarkkaavaiselle kulkijalle.

Ostoskatu Strøget ja kauppakeskukset

Strøget-kävelykadulta löytyvät tyypilliset ketjuliikkeet vieretysten. Kadun kattavasta valikoimasta huolimatta kannattaa löytöjen toivossa kurkistaa myös sen sivukujille.

Kaupungin parhaat ostoskeskukset ovat Fisketorvet ja Field’s, jotka sijaitsevat syrjempänä keskustasta. Fisktorvetiin pääsee hyppäämällä S-junaan ja jäämällä pois Dybbølsbron asemalla. Field’siin puolestaan löydät esimerkiksi metrolla, kun jäät pois Ørestadin asemalla.

VisitDenmark / Kim WyonKööpenhaminassa kuljetaan pyörillä kaikkialle
Kööpenhaminassa arvostetaan myös suomalaista designia.

Laadukkaat tavaratalot ja muotiviikot

Mikäli aikaa on niukasti, laatutietoisen shoppailijan kannattaa suunnata kahteen keskustan tavarataloon: Illumiin ja Magasin du Nordiin. Näistä erityisesti Illum tarjoaa ylellisyyttä ja kansainvälisiä huippumerkkejä, kun taas Magasinista löytyy myös edullisempia brändejä.

Helmikuussa ja elokuussa Kööpenhaminassa järjestetään muotiviikot, joiden aikana kaupoissa järjestetään muotinäytöksiä ja muita tempauksia. Lisäksi muotiviikkoja edeltävällä viikolla alehaukan kannattaa olla valppaana: tällöin myydään pois viimeisimmätkin aletuotteet.

Second hand -ostoksia ja persoonallisia löytöjä

Den Blå Hal ja Gentofte loppemarked ovat Kööpenhaminan seudun suurimpia ja tunnetuimpia pysyviä kirpputoreja, joilta voi tehdä mainioita löytöjä. Molemmat sijaitsevat hieman kauempana ydinkeskustasta, mutta ovat innokkaalle kirpputoriharrastajalle visiitin arvoisia.

Visit DenmarkKeväisin Kööpenhaminan terassit ovat täynnä ihmisiä
Kööpenhaminan katukuvassa riittää vilskettä.

Studenterhuset-opiskelijatalolla järjestetään kirpputori joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Tänne kokoontuvat trenditietoiset ja nuoret kööpenhaminalaiset tyhjentämään ja täydentämään vaatekomeroitaan. Design-löytöjen sijaan täältä voi ostaa pilkkahintaan ketjuliikkeiden edellisen sesongin hyväkuntoisia vaatteita.

Studiestraede on Kööpenhaminan latinalaiskorttelissa sijaitseva katu, jolta löytyy kiinnostavia pieniä putiikkeja, useita second hand -liikkeitä sekä kotoisia kahviloita, joita tanskalainen kuvaisi sanalla hygge.

VisitDenmark / Nicolai PerjesiKööpenhamina on pyöräilykaupunki.
Kööpenhaminasta löytyy paljon pieniä putiikkeja.

Tanskalainen design on maailmankuulua

Tanskalaisen designin asemasta ei tarvitse kiistellä. Se on minimalistista ja käytännöllistä, mutta myös hyvin leikkisää.

Tutustu esimerkiksi seuraaviin merkkeihin ennen seuraavaa Tanskan-matkaasi: Normann Copenhagen, Hay, Royal Copenhagen ja Georg Jensen. Georg Jensenin päivänkakkarakoruja voit bongata monen tanskattaren kaulasta tai korvista.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: VisitDenmark / Robin Skjoldborg, Kim Wyon, Nicolai Perjesi

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.