Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onnistunut loma Tel Avivissa: parhaat rannat, kaupunginosat ja ravintolat

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tel Aviv on Israelin suurin metropolialue, ja sen valttikortteja ovat kauniit rannat, monipuolinen arkkitehtuuri ja huippuluokan keittiö.
Teksti: Ilmoitus
Päivitetty: 24.01.2023
facebook   whatsapp

MAINOS: ISRAEL MINISTRY OF TOURISM

Monipuolinen ja kiehtova Tel Aviv

Tel Aviv on Israelin suurin metropolialue, ja samalla se on myös innovaatioiden, kulttuurin ja luovuuden keskus. Kaupungin kauniit rannat, monipuolinen kulttuurielämä, huipputason ruokatarjonta ja sykkivä yöelämä pitävät huolen siitä, että kaupungissa on aina jotain uutta koettavaa.

Vanhan ja uuden kohtauspaikkana toimiva Tel Aviv on täynnä alueen kulttuuriperinnettä ja historiaa. Samaan aikaan kaupungissa kehitellään uusia innovaatioita ja edistetään monimuotoisuutta, joten jokainen löytää itsensä Tel Avivista, etsit sitten juhlahumua, kulttuurielämyksiä tai rauhallista tunnelmaa.

Lennot Helsingistä Tel Aviviin kestävät 4,5–5 tuntia, ja väliä liikennöidään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Nopean yhteyden ja tiheän lentovälin ansiosta matka on helppo räätälöidä omiin tarpeisiin. Perillä voi viettää pitkän viikonlopun tai jopa useamman viikon.

Nappaa parhaat vinkit Tel Aviviin ja lähde matkaan!

Tel Avivin parhaat rannat

Tel Aviv sijaitsee Välimeren rannikolla ja tarjoaa yli 300 auringonpaistepäivää vuodessa, joten se on täydellinen paikka rantalöhöilijöille.

Kaupungin läpi kulkee kaunis merenrantapromenadi, jota pitkin voi paitsi kävellä myös pyöräillä, ja sen varrella sijaitsee lukuisia ulkokuntosaleja. Rantavaihtoehtoja on rutkasti, sillä kaupungissa on 13 rantaa, joilla on erilaisia ominaisuuksia ja joista löytyy jokaiselle jotakin.

Aktiivisesta rantapäivästä pitäville sopivin ranta on Gordon Beach, joka sijaitsee lähellä Tel Avivin venesatamaa. Toinen suosittu ranta on sateenkaaren värisistä aurinkovarjoista tunnettu, myös seksuaalivähemmistöjen suosima Hilton Beach. Rannan eteläosaa pidetään kaupungin parhaana surffauspaikkana, pohjoinen alue taas on täysin koiraystävällinen.

Tel Aviv, Israel
Tel Avivilla on rutkasti rantaviivaa, ja omaan makuun sopiva ranta löytyy takuuvarmasti.

Tel Avivin perheystävällisimpiä rantoja ovat aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Fishman Beach sekä Pohjois-Tel Avivissa sijaitseva rauhallinen Etelä-Tzukin ranta. Myös Tel Avivin sataman lähellä sijaitseva Metsitsim-ranta sopii perheille, samoin kuin keskustan ulkopuolella oleva Tel Barukh Beach.

Kaupungin paras rauhallinen ranta on hieman syrjäinen Charles Clore Beach, joka sijaitsee lähellä Jaffaa eli Tel Avivin yhteydessä sijaitsevaa historiallista vanhaakaupunkia. Tunnelma rannalla on rauhallinen, ja se tarjoaa täydellisen pakopaikan kaupungin vilkkaasta keskustasta.

Upea arkkitehtuuri ihastuttaa

Tel Aviv perustettiin vuonna 1909, ja se kasvoi hyvin nopeasti vilkkaaksi metropoliksi. Kaupungin kasvaessa sinne nousi runsaasti Bauhaus-tyylisuunnan rakennuksia.

Kävely Tel Avivin keskustassa esitteleekin näitä ainutlaatuisia toimistorakennuksia, kerrostaloja ja liiketiloja. Tel Avivin valkoinen kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, sillä missään muussa kaupungissa Bauhaus-arkkitehtuuri ei yhdisty samalla tavalla moderniin ja kansainväliseen arkkitehtuuriin.

Tel Aviv, Israel
Tel Avivin monipuolinen arkkitehtuuri tekee kaupunkikuvasta hyvin mielenkiintoisen.

Tel Avivin vanhimpiin kaupunginosiin lukeutuvalla, vuonna 1887 perustetulla Neve Tzedekin alueella on nuori sykkivä sydän: erityisesti viime vuosina nuoret taiteilijat ovat löytäneet alueen, ja he sopivatkin erinomaisesti alueen kunnostettuun itämaiseen arkkitehtuuriin.

Paras tapa majoittua arkkitehtonisesti kiinnostavassa rakennuksessa on yöpyä putiikkihotellissa. Perintökohteisiin ja moderneihin kohteisiin perustetut Tel Avivin eri kaupunginosien putiikkihotellit tarjoavat elämyksellisen majoituksen mieleenpainuvassa ympäristössä.

Unohtumaton ruokaloma Tel Avivissa

Rantojen, yöelämän ja vauhdikkaan tunnelman Tel Aviv tarjoaa myös ainutlaatuisen ruokakulttuurin. Kaupungissa on kaikkiaan noin 4 500 erilaista ruokapaikkaa, ja loman aikana voikin herkutella niin huippuluokan ravintoloissa kuin tuoretta ja paikallista ruokaa tarjoilevassa katukojussakin.

Israelilainen ruoka
Paikalliseen keittiöön kuuluvat olennaisena osana muun muassa hummus ja falafelit.

Eri keittiöiden valikoima on valtava, ja tarjontaa on myös erikoisruokavaliota noudattaville. Esimerkiksi yhdysvaltalainen ruokasivusto The Daily Meal nimesi Tel Avivin parhaaksi vegaanikohteeksi. Kaupunki hemmotteleekin vegaaneja 400 vegaaniystävällisellä ravintolalla sekä perinteisillä vegaanisilla katukeittiön herkuilla, kuten hummuksella ja falafelilla.

Tel Avivissa on lukuisia ravintoloita, jotka ovat maailmanlaajuisesti arvostettujen kokkien omistamia. Kaikkein trendikkäimmät ja tasokkaimmat ravintolat sijaitsevat Tel Avivin satamassa, Rothschild Avenuella, Neve Tzedekissä ja upeasti kunnostetussa Tachana-kompleksissa.

Yhdistä kaksi kohdetta samaan lomaan

Tel Avivin sijainti historiallisesti merkittävän Jerusalemin läheisyydessä tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden yhdistää kaksi kiinnostavaa paikkaa samaan matkaan matkustamatta pitkiä etäisyyksiä. Kaupungit sijaitsevat alle tunnin matkan päässä toisistaan, ja välimatkan voi taittaa mukavasti autolla, bussilla tai junalla.

Jerusalem, Israel
Jerusalem sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä Tel Avivista.

Jerusalem on maailman kiehtovimpia kaupunkeja, sillä siellä tuhansien vuosien historia nivoutuu nykypäivään tavalla, jota matkailija ei voi olla huomaamatta.

Jerusalem on todellinen kulttuurien kohtaamispaikka, sillä siellä yhdistyvät kolme maailman suurinta uskontoa: juutalaisuus, kristinusko ja islam. Suuri määrä historiallisia kohteita ja arkeologisia ihmeitä tarjoaa nähtävää pitkäksi aikaa.

Lähde: Israel Ministry of Tourism
Kuvat: Shutterstock

MAINOS: ISRAEL MINISTRY OF TOURISM

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Aivan loistava mainos 👍🇮🇱
    Hakusanalla: Israel maailman keskipisteessä löytyy erinomainen ohjelma aiheesta.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.