Kuva: Shutterstock
Sopot, Puola

Onko tämä Euroopan yllättävin rantakohde? Tässä 4 syytä matkustaa Puolaan

Puolan kauniit rannat, edullinen hintataso sekä kiinnostavat nähtävyydet tekevät maasta helpon matkakohteen.

1. Halpa hintataso

Itä-Euroopassa sijaitseva Puola on edullinen matkakohde, mikä on saanut suomalaismatkailijat kiinnostumaan maan tarjoamista matkailumahdollisuuksista. Pohjois-Puolassa sijaitsevassa Gdyniassa asuva suomalainen Anne Salmela pitää maan hintatasoa suomalaisittain hyvin halpana.

– Puolassa on suomalaiselle kukkarolle todella edullista. Syöminen ja juominen on halpaa, mutta esimerkiksi monissa ostoksissa hintaero ei ole kovin tuntuva. Illallinen juomineen maksaa kuitenkin halvimmillaan noin 5–10 euroa, Salmela kertoo.

Edullinen hintataso tuo mahdollisuuksia hemmottelulle, sillä hotellien ja ravintoloiden ollessa huomattavasti kotimaata edullisempia voi Puolan-matkalla majoittua tavallista parempitasoisissa majapaikoissa ja herkutella fine dining -ravintoloissa.

2. Runsaasti nähtävää

Puola on pinta-alaltaan suuri maa, mikä avaa matkailijoille lähes loputtomasti mahdollisuuksia. Maan suurimmat kaupungit Varsova, Krakova ja Gdansk ovat kiinnostavia kohteita, ja niiden lisäksi maassa on myös paljon muuta nähtävää.

– Kaupunkien lisäksi maassa on valtavasti historiaa ja luontoa, vuoria sekä paljon muuta. Sitten on vielä Puolan Riviera eli Gdanskin alue, missä on upeita hiekkarantoja. Puolassa on todella monipuolisesti nähtävää melkeinpä kaikille, ja matkustaminen maan sisällä on todella helppoa.

Erityisesti historialliset kohteet tuovat matkailijoita Puolaan, ja maassa on runsas toisen maailmansodan kohteiden valikoima.

3. Helppo matkakohde

Suomesta on hyvät yhteydet Puolaan niin maitse kuin lentäen. Suoria lentoja on tarjolla useisiin kohteisiin, sillä esimerkiksi Finnair liikennöi suoraan Helsingistä Varsovaan, Krakovaan ja Gdanskiin. Wizz Air tarjoaa suoran lentoyhteyden Turusta Gdanskiin.

– Suorien lentojen lisäksi Puolaan voi matkustaa vaikkapa omalla autolla esimerkiksi Via Balticaa pitkin. Viime vuosina maassa on panostettu infrastruktuuriin, ja nykyisin moottoritiet ovat monin paikoin todella hyvässä kunnossa, eikä tarvitse ajaa perunapelloilla, Anne Salmela sanoo.

4. Ei kieliongelmaa

Salmelan mukaan monilla suomalaisilla on vahva mielikuva Puolasta neuvostoaikaan jumiutuneena maana, jonka kehitys on jäänyt lapsenkenkiin. Todellisuudessa maa on kuitenkin hyvin moderni ja kehittynyt, mikä näkyy myös paikallisten kielitaidossa. Vaikka ei osaisi puolaa, pärjää suurissa kaupungeissa mainiosti, vakuuttaa Salmela.

– Paikalliset ovat todella ystävällisiä, ja yllättävää kyllä ainakin oman kokemukseni mukaan myös vanhemmat ihmiset puhuvat ainakin suurissa kaupungeissa edes auttavasti englantia. Minulla ei ole matkailijana ollut kielen kanssa ongelmia, vaan olen pärjännyt oikein hyvin.

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Salmelan Metallia matkassa -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 30.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 3,60 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia