Frankfurt

Nyt Saksan-lomalle! Viisi erinomaista syytä matkustaa Frankfurtiin

Saksan sydämessä sijaitseva Frankfurt on kiinnostava matkakohde, joka tarjoaa lomailijalle mainion kaupunkiloman lisäksi erinomaiset kulkuyhteydet muualle Saksaan. Lue viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa matkustaa Frankfurtiin!

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

1. Helppo matkustaa Suomesta

Saksan sydämessä, hieman maan länsipuolella sijaitseva Frankfurt am Main eli lyhennettynä Frankfurt on nykyaikainen kaupunkikohde. Frankfurtin siluettia määrittävät perinteisten saksalaistalojen lisäksi näyttävät pilvenpiirtäjät.

Kansainvälinen Frankfurt on suomalaisille helppo kohde, sillä Helsingistä pääsee kaupunkiin näppärästi esimerkiksi Lufthansan suorilla lennoilla. Matka-aika on vain noin kaksi ja puoli tuntia, joten Frankfurt on suomalaisille esimerkiksi erinomainen viikonloppuloman kohde. Yhtiö liikennöi Helsinki–Frankfurt-väliä kolme kertaa päivässä.

Frankfurt, Saksa
Kuva: Istockphoto
Frankfurtissa komeat pilvenpiirtäjät kohoavat perinteisten saksalaisrakennusten rinnalla.

2. Kansainvälisen suurkaupungin tunnelma

Frankfurtin pilvenpiirtäjät tuovat useimmille mieleen New Yorkin Manhattanin, mistä syystä kaupunkia kutsutaankin paikoin leikkisästi lempinimellä Mainhattan keskustaa halkovan Main-joen mukaan. Kaupungissa on hieman yli 700 000 asukasta, joten kuhinaa riittää lähes vuorokauden ympäri.

Frankfurt on Euroopan pankkikeskus, mikä tuo kaupunkiin rutkasti kansainvälisiä työmatkalaisia. Siitä syystä Frankfurt on hyvin kansainvälinen kaupunki, ja palvelua saa englanniksi huomattavasti paremmin kuin muualla Saksassa.

3. Hyvät shoppailumahdollisuudet ja rutkasti ravintoloita

Perinteinen kaupunkiloma sujuu Frankfurtissa vauhdilla, sillä kaupunki tarjoaa rutkasti pikkuputiikkeja, ostoskeskuksia sekä tunnelmallisia kauppakatuja. Niiden lisäksi Frankfurtin ravintola-, kahvila- ja baaritarjonta pitää vaativankin matkailijan taatusti tyytyväisenä.

Kaupunkipäivän saa shoppailun ja syömisen lisäksi kulutettua vaivatta myös Frankfurtin näyttävillä viheralueilla, sillä kaupungissa on monia puistoja. Lisäksi vaikuttava arkkitehtuuri tarjoaa paljon näkemistä niin pilvenpiirtäjien kuin perinteisten saksalaisten rakennustenkin muodossa.

Frankfurt, Saksa
Kuva: Istockphoto
Main-joki halkoo Frankfurtia.

4. Edullinen hintataso

Saksan edullinen hintataso kiinnostaa suomalaismatkailijoita, eikä Frankfurt ole poikkeus. Kaupunki on selvästi esimerkiksi Berliiniä hieman kalliimpi, mutta suomalaisittain yhä edullinen.

Halvat hinnat houkuttelevat uppoutumaan shoppailukaduille, herkuttelemaan ravintoloissa ja majoittumaan mukavasti. Edullisuus näkyy esimerkiksi majoituksessa: kahden hengen huone neljän tähden hotellissa maksaa keskimäärin 70 euroa yöltä.

5. Mainiot yhteydet muualle Saksaan

Frankfurtin keskeinen sijainti on kaupungille selvä etu, ja se onkin hyvä välietappi matkalla muualle Saksaan. Monille suomalaisille kaupunki on helppo lentokohde, josta voi jatkaa matkaa muualle saksaan vaikkapa autolla, bussilla tai junalla.

Välimatkat Frankfurtista ovat lyhyitä. Köln sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä, Stuttgartiin on matkaa niin ikään noin kaksi tuntia ja myös esimerkiksi Nürnberg sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä. Jos haluat tehdä lomasi aikana ulkomaanmatkan, on Frankfurtista myös suhteellisen lyhyt matka niin Belgiaan, Luxemburgiin kuin Ranskaankin.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Lufthansa ja Istockphoto

ILMOITUS: LUFTHANSA

Päivitetty: 7.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia