Kuva: Shutterstock
Kreeta, Kreikka

Norwegianin kesän 2018 huippukohteet Top 5 – lue esittelyt ja aloita matkan suunnittelu

Tuleva kesä on jo monen mielessä ja se on hyvä, sillä juuri nyt on loistava ajankohta varata kesäloman matka. Tutustu Norwegianin kesän 2018 huippukohteisiin ja aloita matkan suunnittelu!

ILMOITUS

1. Málaga

Espanjan Andalusiassa sijaitseva rantakaupunki Málaga on aurinkoinen kohde, missä on lämmintä varhaisesta syksystä pitkälle kesään. Monipuolisessa lomakaupungissa riittää tekemistä, sillä Málagan-loman aikana pääsee niin rannalle kuin kaupunkiinkin, shoppailemaan, herkuttelemaan ja vierailemaan lukuisissa kiinnostavissa kulttuurikohteissa.

Málaga, Espanja
Kuva: Shutterstock
Málaga on Andalusian aurinkoinen lomakaupunki.

Málagan sijainti on erinomainen myös muun Andalusian tutkiskeluun. Alueella on monia kiinnostavia kaupunkeja ja kyliä, joista esimerkiksi dramaattisista vuoristomaisemista tunnettu Ronda, kaunis ja tunnelmallinen Antequera sekä Sierra de las Nievesin kansallispuisto.

Suomesta on Málagaan hyvät lentoyhteydet, sillä Norwegian liikennöi Helsinki-Vantaalta päivittäin Málagaan. Suora lento kestää reilut neljä ja puoli tuntia.

2. Barcelona

Aurinkoinen Barcelona on rakastettu matkailukaupunki, joka tarjoaa matkailijalle sekä suurkaupungin tunnelmaa että mahdollisuuden viettää rantalomaa. Aivan kaupungin keskustan edustalla sijaitseva Barceloneta-ranta on suosittu ajanviettopaikka erityisesti kesäisin, jolloin Barcelonan tunnelma onkin parhaimmillaan.

Kaupunki tunnetaan erityisesti näyttävästä arkkitehtuurista. Barcelonalaisarkkitehti Antoni Gaudín kädenjälki näkyy katukuvassa esimerkiksi kuuluisassa Sagrada Familia -kirkossa ja futuristisessa Parc Güell -puistossa. Barcelonan arkkitehtuurin hauskat yksityiskohdat saavatkin nopeasti hymyn huulille.

Barcelona, Espanja
Kuva: Shutterstock
Barcelonassa on helppo yhdistää ranta- ja kaupunkiloma.

Kaupungissa on myös erinomainen shoppailu- ja ravintolatarjonta. Barcelona onkin perinteinen kaupunkilomakohde, joka on ollut matkailijoiden suosiossa jo vuosikymmeniä.

Barcelonaan on helppo matkustaa Suomesta. Norwegian liikennöi Helsinki-Vantaan ja Barcelonan väliä päivittäisellä lentoyhteydellä. Suora lento Helsingistä Barcelonaan kestää noin neljä tuntia.

3. Kreeta

Kreikalle kuuluva Kreetan lomasaari on klassinen kesämatkakohde, sillä monipuolisen saaren näyttävät maisemat, hyvä palvelutarjonta, kauniit rannat ja melko edullinen hintataso ovat houkuttaneet matkailijoita jo vuosikymmeniä. Kreeta on koko Välimeren tunnetuimpia lomakohteita, sillä saarella on helppo viettää niin ranta-, kulttuuri- kuin aktiivilomaakin. Monipuolisuus on saaren valtti, joka kiinnostaa kaikenikäisiä.

Kreeta, Kreikka
Kuva: Shutterstock
Kreeta lukeutuu Kreikan suosituimpiin lomasaariin, ja tarjoaa matkailijalle kaikki tarvittavat palvelut.

Kreetan suosituimmat kohteet suomalaisten keskuudessa ovat Hania, Rethymnon ja Platanias. Alueiden kauniit rannat ja hyvä palvelutarjonta tekevät lomailusta helppoa, sillä kaikki tarvittava on lähellä ja helposti saatavilla.

Suomesta on hyvät yhteydet Kreetalle. Norwegian liikennöi kesäkaudella 2018 Haniaan kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Suora lento Helsingistä kestää noin neljä tuntia.

4. Gran Canaria

Kanariansaarten klassikkokohde Gran Canaria on lomasaari, jonka lähes kaikki suomalaiset tietävät. Espanjalle kuuluva Gran Canaria hemmottelee auringolla lähes vuoden ympäri, ja kesäisin Gran Canarialla on todella lämmintä: vuorokauden keskilämpötila on komeasti 20 asteen yläpuolella.

Gran Canaria, Espanja
Kuva: Shutterstock
Kanariansaariin kuuluva Gran Canaria on kesällä erityisen lämmin ja aurinkoinen kohde.

Aurinkoisen ja lämpimän sään lisäksi Gran Canarian valtti on saaren helppous. Hotellit, ravintolat, rannat ja nähtävyydet sijaitsevat matkailijan näkökulmasta varsin näppärästi. Saarelta löytyy myös aitoa paikalliselämää, mitä yhä useampi matkailija kaipaa lomaltaan.

Gran Canarialle matkustaminen on Suomesta helppoa. Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Gran Canarialle kerran päivässä. Matka-aika suoralla lennolla on hieman alle kuusi ja puoli tuntia.

5. Split

Kroatian rantakaupunki Split on yhdistelmä historiaa, aurinkoa ja rantoja. Kaupungin tunnelma nivoutuu historiallisen vanhankaupungin ympärille, sillä Unescon maailmanperintökohteeksikin listattu näyttävä Diocletianuksen palatsi hallitsee Splitin kaupunkikuvaa vahvasti. Split tunnetaan myös tunnelmallisesta rantapromenadistaan, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin edustalla.

Split, Kroatia
Kuva: Shutterstock
Splitin historiallinen vanhakaupunki sijaitsee aivan Adrianmeren rannalla.

Noin 200 000 asukkaan Split tarjoaa myös perinteistä kaupunkitunnelmaa. Splitissä on hyvät shoppailumahdollisuudet sekä rutkasti ravintoloita. Kaupungin ympärillä riittää kiinnostavia luontokohteita: Aivan ulkopuolella on liuta pieniä ja tunnelmallisia rantakyliä kuten Brela ja Baška Voda. Splitin edustalla sijaitsee lukuisia ihania saaria, esimerkiksi Brač, Hvar ja Vis. Todellisia luontonähtävyyksiä kaipaava matkailija taas löytää etsimänsä vajaan sadan kilometrin päässä sijaitsevasta Krkan kansallispuistosta.

Suomesta voi matkustaa Splitiin näppärästi suorilla lennoilla. Norwegian liikennöi kesäkaudella Helsinki-Vantaalta Splitiin viitenä päivänä viikossa, joten lentoyhteydet ovat mainiot. Suora lento kestää noin kolme tuntia.

Lähde: Norwegian
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Päivitetty: 29.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia