Hyppää sisältöön

Näin turisteja rahastetaan Euroopan lomakohteissa – 6 härskiä esimerkkiä, joista tunnet varmasti ainakin yhden

Elina Venttola Päivitetty: 09.07.2019
Missä Euroopan kohteissa matkailijoita rahastetaan härskeimmin? Nämä lomakulut ovat tuttuja monille.

1. Venetsian monet rahastukset

Jos suunnittelet matkaa Venetsiaan, voi kaupunkiin suhtautua kahdella tavalla. Joko selvität pahimmat turistiansat huolella etukäteen tai hyväksyt sen, että tällä lomalla rahaa palaa todennäköisesti hieman tavallista enemmän.

Erityisesti Pyhän Markuksen aukion kahviloissa ja ravintoloissa pahaa-aavistamattomat turistit joutuvat pöyristymään säännöllisesti. Milloin yllätyksenä tulevat huimat hinnat yksinkertaisista tilauksista kuten vesipulloista tai kahveista tai lisämaksu live-musiikista. Budjettimatkailijan kannattaakin nauttia juomansa jossain aivan muualla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rahastus ei lopu automaattisesti Pyhän Markuksen aukiolta poistuttaessa. Esimerkiksi Venetsian kuuluisimmassa baarissa Harry’s Barissa klassinen Bellini maksaa yli 20 euroa, ja gondoliajelua varten kuvetta saa kaivaa vähintään 80 euron verran.

2. Sveitsin taksit ja huonepalvelu

Vaikka Sveitsi tunnetaankin yhtenä Euroopan kalleimmista maista, voi hintataso silti tulla matkailijalle yllätyksenä. Zürichissa tai Genevessä lomailijan kukkaroa rokottaa The Telegraphin mukaan erityisesti taksilla matkustaminen.

Sveitsissä kannattaa myös tutustua hinnastoon ennen kuin tilaa ruokaa hotellin huonepalvelusta. Hotels.comin vuonna 2016 julkaistussa Club Sandwich -indeksissä kanaa ja pekonia sisältävä klassikkoleipä oli kalleimmillaan Genevessä, jossa siitä sai pulittaa keskimäärin 27 euroa.

3. Aurinkotuolit rantakohteissa

Kesällä Euroopan rantakohteissa osataan rahastaa turisteja rantapedeillä. Esimerkiksi Ranskan Rivieralla tavallisesta makuuasentoon levitettävästä aurinkotuolista saa maksaa usein 20 euroa tai jopa enemmän.

Esimerkiksi nelihenkiseltä perheeltä rantatuolien vuokraaminen maksaa helposti 80 euroa päivältä. Jos rantapäivää vietetään viikon loman jokaisena päivänä, nousee yhteishinta pitkästi yli 500 euroon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoTuristeja rahastetaan aurinkotuolien vuokrauksella
Cannesissa ja muissa Ranskan Rivieran lomakohteissa kannattaa miettiä kaksi kertaa, kuinka paljon haluaa maksaa aurinkotuolista.

Ärsyttävästä rahareiästä pääsee tietysti eroon pakkaamalla rantakassiin oman pyyhkeen ja jättämällä maksulliset pedit kokonaan vuokraamatta.

4. Luksushotellien wifi-maksut

Nykyään lähes kaikenlaisissa majapaikoissa on hintaan kuuluva langaton verkkoyhteys. Poikkeuksen muodostavat yllättäen luksushotellit – vaikka voisi kuvitella, että kalliiseen yöhintaan kuuluisi kaikki mitä matkailija saattaa tarvita.

Luksushotelleissa nettiyhteyden hinta saattaa olla merkittävä lisäkulu, sillä tyypillisesti siitä veloitetaan noin 20–25 euroa vuorokaudelta.

5. Lontoon lentokenttäjunat

Lontoossa lomaillessa koko lomabudjettia ei kannata tuhlata ennen kuin olet päässyt takaisin lentokentälle. Kaupungissa on nimittäin verrattain hintavia lentokenttäjunia Heathrow’lle, Gatwickille ja Stanstedille.

Isoin hintalappu on Paddingtonin asemalta liikennöivällä Heathrow Express -junalla, jonka yhdensuuntaiset liput maksavat samana päivänä ostettuna jopa 25 puntaa eli noin 28 euroa.

Lue myös: Lontoo minibudjetilla – 5 vinkkiä halpaan kaupunkilomaan

6. Alppien rinneravintolat

Alppien lasketteluloman kulut eivät suinkaan lopu siihen, kun olet saanut lennot, hotellin ja hissiliput ostettua. Rinneravintolat osaavat hinnoitella ateriansa niin, että loman loppupuolella matkailijan päätä alkaa jo huimata. Ravintolat tietävät varsin hyvin, kuinka houkuttelevalta lämmin ateria tuntuu pitkän laskettelupäivän aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaihtoehtojakin on olemassa, jos jaksat tehdä omat eväät. The Telegraph kertoo Ranskan Val d’Iseren hiihtokeskuksen piknikhuoneesta, jossa laskettelijat voivat jopa lämmittää omat ruokansa.

Lähde: The Telegraph
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja