hero taustakuva

Näin teet parhaat löydöt Kreikan-lomalla – shoppailuvinkit Ateenaan

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kansainvälisiä ketjuliikkeitä, kreikkalaisia herkkuja ja perinteisiä tuliaisia - näin löydät Ateenan monipuolisimmat shoppailupaikat.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.03.2018
facebook   whatsapp

Suuntaa Ermoun ostoskadulle

Kreikan pääkaupunki Ateena on erinomainen shoppailukohde, josta kannattaa ottaa kaikki ilo irti ennen matkaa maan suosituille lomasaarille, missä ostosvalikoima on huomattavasti pääkaupunkia suppeampi. Ateenassa on lukuisia ostoskeskuksia, monipuolisia shoppailukatuja ja hyvät tuliaisvalikoimat, minkä lisäksi myös hintataso on usein saaria edullisempi.

Tuttu valuutta euro helpottaa ostosten tekoa, mutta siitä huolimatta esimerkiksi monien espanjalaisketjujen kuten vaikkapa Mangon tai Zaran liikkeissä on kotimaata edullisemmat hinnat. Lomavaatteiden osto kannattaakin jättää suosiolla Ateenan shoppailukaduille, jos haluat tehdä edullisia löytöjä.

Ateenan paras ja monipuolisin shoppailukeskittymä on aivan keskustan sydämessä sijaitsevalla Ermou-kadulla, mistä löytyvät lähes kaikki suositut vaatekaupat. Katu löytyy helposti, sillä sen lähtöpiste sijaitsee aivan Syntagma-aukion vieressä. Kävelykadun varrella on muun muassa Sephoran, Bershkan, Stradivariuksen ja H&M:n liikkeet.

Vaatekauppojen lisäksi kadulla on rutkasti esimerkiksi katuruokaa kaupittelevia kojuja, lehtimyyjiä, kahviloita ja kioskeja. Ermoun poikkikaduilta löytyy myös monia ruokapaikkoja, missä voi nälän yllättäessä istahtaa hetkeksi lepuuttamaan shoppailun väsyttämää kehoa.

Viilenny ostoskeskuksissa

Jos kuuma sää ja Ateenan katujen paikoin tukahduttava ilmasto käy liiaksi, voi löytöjä tehdä myös kaupungin ostoskeskuksissa.

Noin viiden kilometrin päässä Syntagma-aukion eteläpuolella sijaitseva Athens Metro Mall on helppo kohde matkailijalle, sillä sinne pääsee näppärästi joko jalan tai metrolla, sillä sen yhteydessä sijaitsee Ágios Dimítrios -metroasema. Yhden katon alta löytyy 85 eri merkin liikkeet, minkä lisäksi ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri, suuri ruokakauppa sekä runsaasti ravintoloita ja kahviloita.

Muita hyviä ostoskeskuksia ovat esimerkiksi Athens Millennium Mall sekä Athens Heart. Jos haluat shoppailla merkkiliikkeissä ja tehdä edullisia löytöjä, suuntaa Ateenan lentokentän tuntumassa sijaitsevaan Factory Outlet Airport -ostoskeskukseen.

Shoppaile ruokatuliaisia

Ateenassa, kuten muuallakaan Kreikassa, ei kannata jättää ruokakauppoja tai -toreja väliin, sillä ne pursuavat laadukkaita ja herkullisia ruokia, joista on hyvä ottaa ilo irti Kreikan-matkan aikana. Tuoreet oliivit, laadukas feta-juusto, hyvä oliiviöljy, makea hunaja ja maukkaat leivonnaiset säilyvät parhaassa tapauksessa kotiin saakka, joten tältä matkalta kannattaa napata tuliaiset ruokakaupasta!

Herkuttele loman aikana myös tuoreilla hedelmillä, sillä hinnat ovat edulliset ja eri hedelmien sesongit vaihtelevat kuukausien mukaan, joten herkullisia tuoreita hedelmiä on aina tarjolla. Maistele kesällä esimerkiksi viikunaa, nauti maukkaista persikoista ja valitse ruokakaupasta ainakin yksi hedelmä, jota et ole koskaan aikaisemmin maistanut.

Älä unohda perinteisiä matkamuistoja

Matkailijoille suunnatut tuliaiskaupat ja perinteiset krääsäputiikit ovat arkipäivää myös Kreikassa. Tyypilliset tuliaistuotteet voivat kuitenkin olla hyvin hauska matkamuisto, ja parhaat tuliaiskaupat sijaitsevat Ateenassa muiden kaupunkien tavoin tunnetuimpien turistinähtävyyksien lähistöllä eli Syntagma-aukion tuntumassa, Akropoliksen ympärillä sekä Monastirakin aukion alueella.

Mitä Ateenasta sitten kannattaa ostaa? Ainakin paikan päällä valmistetut oliivituotteet kuten saippuat, shampoot ja vartalovoiteet ovat hyvin suosittuja tuliaisia. Myös perinteiset kreikkalaiset käsintehdyt nahkaiset sandaalit ovat erinomainen Ateenan-tuliainen.

>> Lue lisää vinkkejä Ateenaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.