hero taustakuva

Näin pääset halvalla Islantiin – lue vinkit!

Istockphoto artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Kalliina matkakohteena tunnettuun Islantiin voi tutustua myös pienellä budjetilla, jos on valmis tinkimään mukavuuksista.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.07.2017
facebook   whatsapp

Lennä halvalla välilaskun kautta

Suomesta voi lentää Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin yllättävän halvalla, sillä edullisimmat edestakaiset lennot maksavat noin 150 euroa. Halvimmat lennot ovat usein välilaskullisia, joten matka-aika venyy välilaskusta riippuen vähintään noin kuuteen tuntiin. Suora lento Helsingistä Reykjavikiin kestää noin kolme ja puoli tuntia. Lentoja Helsingin ja Reykjavikin välillä tarjoavat muun muassa Icelandair, Norwegian ja Finnair.

Reykjavik on helppo yhdistää Yhdysvaltojen-matkan yhteyteen, sillä Icelandair tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta viettää pitkä välilasku Reykjavikissa matkalla Helsingistä Yhdysvaltoihin. Näin Islannissa voi vierailla haluamansa mittaisen ajan meno- tai paluumatkalla.

Halvimmillaan lentoliput Helsingistä Reykjavikiin ovat kesän ulkopuolella syyskuusta toukokuulle. Edullisia lentoja on tarjolla runsaasti, mutta halvimmat lennot saat seuraamalla lentoyhtiöiden tarjouskampanjoja ja ostamalla lennot muutamaa kuukautta ennen matkaa. Myös lentopäivillä on suuri merkitys lentolippujen hintaan, ja viikon alkupäiville osuvat lennot ovat tavallisesti kaikkein halvimpia.

>> Löydä halvat lennot Islantiin Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitu vaatimattomasti mutta edullisesti

Islannin hintataso on jopa Suomeen verrattuna kallis, ja edullisen majapaikan löytäminen voi olla hyvin hankalaa. Esimerkiksi Reykjavikissa halvin hotelli maksaa yötä kohden kahdelta hengeltä noin 50 euroa. Pienessä kaupungissa välimatkat ovat lyhyitä, joten kaikkein edullisinkin majapaikka voi sijaita kävelymatkan päässä keskustasta. Jos haluat majoittua mukavasti hotellissa Islannin-matkallasi, varaa majoitus reilusti ennen matkaa saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan. Koska hintataso on korkea, on minibudjetilla matkailevan hyvä pitää silmällä hotellinvaraussivustojen erikoistarjouksia.

Vaatimattomaan majapaikkaan tyytyviä matkailijoita varten Reykjavikissa on useita hostelleja, joissa voi majoittua edullisesti. Halvimmillaan yö reykjavikilaisessa hostellissa maksaa noin 20 euroa yöltä, joten kaverin kanssa tai suuremmalla joukolla matkustaessa hotelli voi tulla hostellia edullisemmaksi. Islannissa on hostelleja myös Reykjavikin ulkopuolella, mutta ne sijaitsevat pääasiassa maan länsirannikon tuntumassa.

Jos matkustat perheen tai ystävien kanssa ja haluat kokea miltä tuntuu asua islantilaisessa kodissa, majoitu paikallisen luona. Korkea hintataso näkyy myös lyhytaikaisessa asuntojen vuokrauksessa, ja paikallisen kodin vuokraaminen esimerkiksi kahdelle hengelle saattaa olla nopeasti kalliimpaa kuin hotellissa majoittuminen. Islannissa kannattaakin suosia paikallisia majoittajia erityisesti, jos matkustaa ryhmässä. Kahden hengen asunnon voi vuokrata Reykjavikissa halvimmillaan noin 60 eurolla yötä kohden, mikä on hieman hotellimajoittumista kalliimpaa.

Kaikkein edullisin tapa majoittua Islannissa on pakata mukaan oma teltta ja majoittua leirintäalueella teltassa. Telttailu onkin hyvin suosittua erityisesti kesäisin.

>> Löydä edullinen majapaikka Rantapallon hotellihaun avulla!

Syö ja liiku halvalla

Jos lennot ja majapaikka löytyvät Islannista melko edullisesti, tulee budjettimatkailijan löysätä hieman kukkaronnyörejään niin ruoan kuin liikkumisenkin osalta. Ravintolassa syöminen on Islannissa kallista, mutta korkea hintataso näkyy myös ruokakaupassa. Syöminen tulee halvimmaksi ostamalla ruoat kaupasta ja valmistamalla ateriat itse esimerkiksi majapaikan yhteiskeittiössä, jos sellainen on tarjolla. Edullisen ravintolan löytämiseksi kannattaa kysellä suosituksia paikallisilta ja poiketa keskustan suosituimpien turistikatujen ulkopuolelle.

Islannissa voi liikkua helposti paikasta toiseen joko vuokra-autolla tai busseilla. Auton vuokraaminen maksaa halvimmillaan noin 60 euroa päivältä auton koosta riippuen, joten erityisesti suurella joukolla kuljettaessa oman auton vuokraaminen on edullinen vaihtoehto. Myös bussilla on helppo liikkua kohteesta toiseen. Tarjolla on bussipasseja jotka tulevat yksittäisiä matkoja edullisemmiksi jos suunnitelmissa on kiertää maata ja vierailla useissa kohteissa.

Islannissa on runsaasti kuumia lähteitä ja geotermisiä kylpylöitä, joista suosituin on noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista sijaitseva Blue Lagoon. Sisäänpääsy maksaa halvimmillaan 35 euroa, mutta jos hinta ei sovi budjettiin, lähes joka kylässä on jonkinlainen kuuma lähde, jossa voi nauttia lämpimästä vedestä huomattavasti Blue Lagoon -kylpylää edullisemmin. Monissa lähteissä voi uida myös täysin ilmaiseksi.

>> Lue lisää vinkkejä Islantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.