hero taustakuva

Näin pääset halvalla Australiaan – lue säästövinkit

Flickr / Moshe Reuveni artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Australia sijaitsee Suomesta katsottuna maailman toisella puolella, mutta tähän kaukaiseen kohteeseen on mahdollista matkustaa myös kohtuuhinalla. Lue vinkit ja lähde ikimuistoiselle matkalle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 31.07.2015
facebook   whatsapp

Lennä suurkaupunkeihin

Halpojen lentojen etsiminen Suomesta Australiaan kannattaa aloittaa suurkaupungeista. Australian suositut matkailukaupungit, Melbourne, Sydney ja Perth ovat todennäköisimpiä kohteita edullisille lennoille. Australiaan matkustaminen ei kuitenkaan ole mitään erityisen halpaa lystiä, sillä edullisimmillaankin lennot Suomesta maksavat noin 900 euroa.

Suoria lentoja ei ole, ja lentoaika on vaihtoyhteyksien määrästä ja välilaskun kestosta riippuen noin 30 tuntia. Halvimmat lentovaihtoehdot sisältävät tavallisesti kaksi välilaskua. Helsingistä Sydneyyn, Melbourneen ja Perthiin voi lentää muun muassa Cathay Pacificilla, Air Chinalla, China Southernilla sekä British Airwaysilla.

Koska Australiaan matkustaminen vaatii pitkän lentomatkan, voi sen aikana olla järkevää viipyä muutama päivä välilaskukohteessa. Lennot voi löytää edullisesti myös välilaskukohteesta: esimerkiksi Singaporesta ja Kuala Lumpurista voi saada halpalentoyhtiöiden avulla hyvin edullisia lentoja Australiaan. Voit siis kokeilla löytää ensin halvat lennot Suomesta Singaporeen ja sen jälkeen selata halpalentoyhtiöiden tarjouslentoja matkan lopulliseen määränpäähän Australiaan.

Halvimmat lennot saat, kun varaat matkan hyvissä ajoin ja olet valmis matkustamaan arkipäivinä viikonloppujen sijaan.

>> Etsi halpoja lentoja Australiaan Rantapallon lentohaun avulla!

Australia
Australiassa on mahdollista lomailla myös edullisesti.

Halvin majoitus hostelleissa

Australian hintataso on jopa suomalaisen näkökulmasta kallis, mutta maassa on kuitenkin mahdollista majoittua hyvin edullisesti. Monet reppureissaajat yöpyvätkin matkoillaan autoissa, rannoilla ja teltoissa. Jos kuitenkin kaipaat edullista sisätilaa nukkumista varten, on Australiassa tarjolla runsaasti hostelleja. Halvimmillaan yö australialaisen hostellin jaetussa huoneessa maksaa noin 15 euroa henkilöä kohden, ja tarjontaa riittää erityisesti suurissa kaupungeissa.

Jos kaipaat hostellihuonetta enemmän yksityisyyttä, majoitu edullisessa hotellissa. Halvimmillaan hotelliyö kahden hengen huoneessa maksaa australialaiskaupungeissa noin 50 euroa. Ennakoimalla ja tarttumalla hotellitarjouksiin voit kuitenkin löytää hyvätasoisen hotellin edullisesti myös Australiasta.

Kotien lyhytaikainen vuokraaminen on varsin suosittua myös Australiassa, ja parhaimman kokemuksen paikalliselämästä saat asumalla paikallisen kodissa. Samalla säästät ravintolakustannuksissa, kun voit käyttää asunnon keittiötä ruoanlaittoon. Huoneen vuokraaminen kaverin kanssa voi tulla hostellimajoitusta edullisemmaksi, sillä yksityinen huone maksaa halvimmillaan noin 35 euroa yöltä. Kokonaisen asunnon saa käyttöönsä noin sadalla eurolla yötä kohden.

>> Etsi halpoja hotelleja Australiasta Rantapallon hotellihaun avulla!

Matkusta Australiassa edullisesti

Australiassa riittää nähtävää, ja parhaimman kuvan maasta saa kiertelemällä useassa paikassa. Auton vuokraaminen tai lentäminen Australian sisällä ovat käteviä tapoja liikkua paikasta toiseen, mutta edullinen vaihtoehto on kiertää maata linja-autolla. Esimerkiksi bussiyhtiö Greyhound tarjoaa matkailijoille useita bussipassivaihtoehtoja, joista voi valita omaan matkaansa ja budjettiinsa sopivan.

Kaupunkikiertelyssä kannattaa Australiassa hyödyntää kaupunkien ja majapaikkojen tarjoamat ilmaiset kulkuvälineet. Monet hotellit tai hostellit tarjovat asiakkaiden käyttöön ilmaiseksi polkupyöriä, ja useissa kaupungeissakin polkupyörän voi saada käyttöönsä ilmaiseksi esimerkiksi henkilökorttia näyttämällä.

>> Lue lisää vinkkejä Australiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Moshe Reuveni

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.